Zdravím kolegové,
tak i já přidám svou troškou do mlýna...
Od malička mě bavěj auta a motorky, žiju tim (asi jako všichni tady), ale zvláštní je, že MX-5 nikdy mezi moje oblíbený auta nepatřila, připadala mi vždycky jako takovej angličák..No prostě jiskra nikdy nepřeskočila...
...až najednou, z ničeho nic, chtěl jsem něco na pěkný letní dny, kdy nebudu sedět na motorce, na ježdění do práce, sem tam o víkendu občas vejlet, dovolená, samozřejmě i nějakej ten sraz
ale taky něco, co mě bude bavit a ne jen vypadat...MX-5, jasná volba...prostě se to ve mě za ty roky najednou otočilo naruby a musel jsem ji mít...A tak jsem si ji, v den svých narozenin, koupil...
Je to modřena - Twilight Blue Mica, 1,6ka vyrobená v červenci roku 2000....Původně jezdila v Itálii, nicméně tomu je konec..
je to celkem zvláštní výbava, resp. má třeba manuální zpětný zrcátka, ale zato má klimu..
Na budíku svítí 132 tisíc (otázka je jak moc je to reálný), ale motor přede jak koťátko..No, skoro bych tomu možná i věřil..Serviska bohužel neni...
Jo, nějakou péči to chtít bude, dlouho stála, takže rozleštit světla, trochu to celý přelousknout leštěnkou, napajcovat střechu, na dvou místech dát malou záplatu apod..Ale s tím se počítalo a i jsem to tak chtěl, vypiplat si ji sám...
Základ byl koupit za rozum co nejmíň shnilej kousek ve slušnym technickym stavu..Když jsem ji viděl prvně, oblejzal jsem to jak mohl, nechal zvednout a světe div se, ono to není vůbec shnilý..teda takhle, povrchová liška tam samozřejmě je, ale lemy, prahy, spodek, víko kufru, všechno v cajku!
Takže jsme si plácli a jelo se na dílnu, kde nastala rehabilitace...
- komplet kapaliny (olej v motoru+převodovka+dif - vše od Shellu), brzdovka, voda atd...
- komplet filtry
- komplet brzdy, kotouče i s deskama
- rozvody i s pumpou
- komplet řemeny
- těsnění ventilovýho víka
- NGK svíce
- termostat
- přetěsnění vany a když to bylo dole, vyčistil se sací koš..
a taky jsem si nechal nově pošít volant, neb ošmatlaná origo kožka nelahodila mému oku..
Nu a tak začíná naše společná etapa, tak jsem na to zvědavej, jak si budeme rozumět..