Vojtova NBfl

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Vojtova NBfl

Příspěvekod vojtacz » 20 srp 2015, 09:28

Tak jsem se přátelé taky přidal do komunity, s trochu neobvyklou anabází koupě auta :)

Rodiče letos oslavili 50, takže se sestrou bylo jasné co jim pořídit - půjčili sme na iCabrio Miu, zaplatili pobyt a tradá, jeďte si. Výsledek byl takový, že rodiče se do tohodle krásného malého roadsteru natolik zbláznili, že po návratu bylo jasno - koupíme do rodiny nějakou pěknou červenou NA. Z původního limitu "do 80" se stalo "do 150", stejně tak "musí být červená" tak úplně neplatí. Koupili jsme totiž modrou NBfl :)

Rok výroby 2001, výbava asi taková klasika - bez klimy, okna elektrika, výhřev řidičovy sedačky, bez předních mlhovek, interiér kůže. Papírově je to 1.6, v reálu je tam ale 1.8, tudíž i 6 kvalt a samosvor. Najeto má nějakých 88 tkm, takže docela málo. Co je na ní naprosto hezké, ale možná trochu zavrženíhodné je barva, protože sice je to modrá metalíza, ale nikoliv z Mazda vzorníku, nýbrž Peugeot. V reálu vypadá ale naprosto úžasně :)

Co je v plánu - původně jsme chtěli pořídit stylebar, což jsme s otcem po krátkém bádání zavrhnuli, takže na příští rok asi pořídime nějaký pěkný rám. Nutností budou nové pryže, protože stávající jsou (hlavně na zadku) už docela jetý. A zítra se jde pro nové značky, protože jezdit s pražskou RZ se nám po Sudetech moc nechce :)

Zatím mám jenom dvě fotky, snad bude o víkendu lépe a nafotím nějaké hezčí. Vzhledem k tomu že o auto se budeme "prát" tři (rodiče, já a sestra), tak to bude možná občas trochu boj, ale což, první přijde, první jede :D

Obrázek

Obrázek
(černej flek na kapotě je držák na GoPro, měl ji tam původní majitel)
NBfl, 1.8
vojtacz

Re: Vojtova NBfl

Příspěvekod spooon » 20 srp 2015, 09:53

Koukám jak se někdo byť jen na chvilku projede, tak je zaděláno na budoucí vlastnictví :D každopádně gratuluju, vypadá krásně, hlavně přeju co nejmíň rzi ;)

BTW já sem docela rád, že sem se poprvé projel až při koupi, protože sem si mohl v klidu přes rok vybírat opravdu kvalitní kousek :)
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod vojtacz » 20 srp 2015, 10:01

Rezatá naštěstí není, má akorát nějaký drobný oděrky na laku, ale nic co by nešlo rozleštit. Každopádně ji stejně budeme používat jenom půl roku, přes léto bude garážovat doma v plechový garáži, přes zimu RZ do depozitu a suché stání u známého ve zděném stání.

Zatím jsme z ní všichni neskutečně nadšení, v podstatě je to první auto, při jehož řízení si připadám jako nesvéprávný idiot, protože se celou dobu jenom směju :D
NBfl, 1.8
vojtacz

Příspěvekod VojtaS » 20 srp 2015, 10:58

Tak sláva, že je v dobrých rukách. Když jsem ji loni viděl v bazaru v čb, tak vypadala úplně jinak. Ať slouží
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

Příspěvekod LordJames » 20 srp 2015, 13:34

S tim, ze je to 1.8 a tudiz 6kvalt a samosvor bych tak nadsenej nebyl, protoze jestli si dobre pamatuju, tak je to pred FL 1.8, takze 6kvalt tam samozrejmost neni a celkove je to auto takova skladacka vseho (podobne jako moje auto :-D) . Ale jestli je to v dobrym stavu, tak je to skladacka toho nejlepsiho co slo dohromady dat :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod vojtacz » 20 srp 2015, 14:06

Tak skládačka to je, s tím sme byli seznámeni a v podstatě to tak úplně neva (nám teda určitě ne). Z hlediska stavu - párkrát se do podívalo i do Guru, v tuhle chvíli žádné bolístky nemá, takže sme spokojený. A hlavně jsem rád že je dneska hezky, takže je úplně jasný jakej mám odpolední program :D
NBfl, 1.8
vojtacz

Příspěvekod Pavel260 » 20 srp 2015, 14:39

Nějak jsem si kdysi v inzerátu nevšiml ceny, mám stejnou skládačku a zajímala by mě cena za kolik se to prodává (klidně do sz) díky.
To má vyhřívanou pouze jednu sedačku? :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Jr. » 20 srp 2015, 14:41

Sudety - nejkrásnější místo v pekle :D.

Gratuluji ke koupi. Včera jsem si akorát psal s původním majitelem, jelikož mě zajímalo, jak šel prodej. Na podzim mě to čeká také.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod cafe-racer » 20 srp 2015, 16:40

Vojto, gratuluju.
Ta naše přistála naprosto stejným způsobem :) nejdřív nezávazně půjčit a nebylo cesty zpátky.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 20 srp 2015, 21:47

Aaaa našla se modřenka. Gratuluji ke koupi i k lapení :-)

Pavel260 píše:Nějak jsem si kdysi v inzerátu nevšiml ceny, mám stejnou skládačku a zajímala by mě cena za kolik se to prodává (klidně do sz) díky.
To má vyhřívanou pouze jednu sedačku? :D

V inzerátu byla za tolik, za kolik jis mi v roce 2011 nabízel svoji, pokud si dobře pamatuju :lol:
back in the business 8-)
Vavris

Další

Zpět na Krásky členů fora