Magičova MX-5 1.8 10th Anniversary

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Magičova MX-5 1.8 10th Anniversary

Příspěvekod Magnum_no » 09 lis 2015, 00:50

Tak po dolouhém vybírání vozidla pro radost, kdy člověk lítal od překoňovaných TDI skrz nebesky vysoké otáčky motorů Honda a mnoho dalších nesmyslů a kasiček typu WRX EVO 4 Focus STjsem nakonec zakotvil u Mazdy MX - 5 na kterou jsem zezačátku trochu nadával protože jsem nevěřil že těch pak koní, které MX 5 má mě zaujme ale jak zjistíte dál vše bylo úplně jinak :) .

Po půlročním navštěvování tohoto fora mi z těch všech informací vyšlo, že musím mít 1.8 se svorem upnul jsem se tedy na NB. Nejdříve jsem hledal NBFL u kterého se mi líbil interiér ale i celkový vzhled auta. Pak jsem pročetl pár topiců ohledně podvozku základních úprav apod. a výběr se hned vydal úplně jiným směrem. Do oka mi padla 10th Anniversary verze, která má hodně věcí již v základu a bylo jasno. Po dolouhých večerech u mobile.de se jedno krásné úterý objevila jedna limitka za pro mě podezřele málo peněz a navíc tam byly jen dvě fotky. Naverboval jsem tedy kamaráda co má Němčinu v malíku ať tam zavolá a zjistí info. Po hodinovém rozhovoru jsme se shodli že to zkusíme a hned v pátek se brala dovolená a jelo se na 650km vzdálené místo s platákem.

Po příjezdu jsem málem skolaboval na místě.... auto měl od roku 1999 jeden majitel , který mi auto přímo prodával....servisní kniha vedena do 160tis KM auto má najeto nyní 163xxx :) veškerá dokumentace k autu včetně nákupní faktury a níže vyfoceného certifikátu od prodejce mazda k 10th Anniversary edici, bez koroze lemu a prahu jen povrchova koroze zespod vika kufru (zjištěno až doma)... jinak auto nadherne... :)
Se silnou tachykardii a se slovy at mě štípnou že se mi to zda mi pan začal stěhovat do auta ještě zimní kola origo mazda o kterých sme ani nemluvili že je má.... Po projíždce jsem zaplatil sjednanou kupní cenu naložila se na plato a hurá 8hodin cesta dom ( u Norimberga kolona 20km šílenost).

další týden se auto přihlásilo zaplatilo se EKO výpalný a moholo se jezdit.

První jízda:
Auto jsem pěkně prohřál po lehkých 20ti KM jí začal lehce šlapat na krk první krůháč mi dal samosvor jasně najevo slovy tady nejsi v nějakym načipovanym TDI na ktery jsi zvyklej tak se tak chovej... :)

pro mě je zadní náhon úplně nová věc a to že nedotáčivost je u tohohle auta tabu (pokud se to hodně nepřejede s nájezdem) mě potěšilo ještě víc :). Dál nemůžu uvěřit proč chce někdo řešit kompresor nebo turbo když tomu auto ten vykon fakt stačí....teda takhle mluvim ted za rok to může být jinak ale i tak přiznávám a to jsem doted jezdil 200ps Ibizou TDI a Mazda jede fakt pěkne jen nezvyk na ten pruběh vykonu a kroutícího momentu ale při pohledu na tacho to sype moc pěkně a dostatečně :)

Dnes jsem auto zazimomal od koupě jsem s ním najel 1200 nádherných km a tento víkend dokonce i bez střechy. :twisted:

Na Mazdě jsou samozřejmě mouchy dyt je ji 16let!!! :) levé přední ložisko nebo guma je v haji hučí to celkem dost. Oleje měnili jen v motoru dle Mazdy normální postup takže budu dělat komplet oleje. Občas po nastartování jede jen na 3 stačí chcípnout poklepat kabely případně vyndat zandat a jede normálně. 2x se mi stalo že nechtěla nastartovat vubec.... pak najednou v pohodě naskočila a zase 40x start a vše ok... dále nevím jestli je to normální věc nebo závada ale levá stahovačka jde nahoru i dolu jak důchodce do schodů. řešil to někdo? je to unavený motor nebo jen stačí namazat a je to OK ? :) pak se mi auto ve 2 lidech strašně mlžilo... jo ale to by sem nemohl být já aby jsem nezjistil že celou dobu jezdím na vnitřní okruh :-D pžřepnuto na venek a od te doby se auto nemlží. :)

Plány do budoucna:

Rollbar - prostě se v tom cítim blbě a bojím se
nové gumy - ač mají ty stávající asi 6mm po 13letech dle dot je to spíš stlačená tma, která nehorázně klouže
Hardtop - nutnost na přechodné období případně zimu - auto bude spíše ježděno jen za tepla
Sání - jestli existuje řešení které mi neveme krouták dole

Určení:
Mazdu jsem si koupil jako druhé auto pro radost. bude jezdit slalomy a občas nejaký menší okruh typu sosnová apod. ( nechce se mi to trápit na Mostě a Brně).
Pak víkendové poježdění po okreskách a jelikož s přítelkyní rádi cestujeme tak i ty výlety s větrem ve vlasech. :)

Fotky: Bohužel z mobilu :/

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tot asi vše :) přez zimu se vš nakoupí a budu V8s všechny nadále informovat ;)

Tomáš Novotný alias Magnum_no
Naposledy upravil Magnum_no dne 09 lis 2015, 10:01, celkově upraveno 1
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Re: Magičova MX-5 1.8 10t Anniversary

Příspěvekod TeeJay » 09 lis 2015, 01:17

Týjo, vypadá fakt pěkně! Ať slouží a vítej :)
PS: Aby se z ní nestalo daily car, od doby, co mám tu svou, si nedokážu představit, že bych si někdy v budoucnu koupil "normální" auto :D
TeeJay

Obrázky: 0

Re: Magičova MX-5 1.8 10t Anniversary

Příspěvekod Magnum_no » 09 lis 2015, 10:00

No jako daily car mam Octavii II Tdi to neni zadny vzruso :-D. A priznam se ze poslednich 14 dni stala pred barakem a jezdil jsem Mazdou je to fakt hrozne navykove :) ale pritelkyne uz remca protoze se do Mazdy nevejde pes :-D
Magnum_no

Re: Magičova MX-5 1.8 10th Anniversary

Příspěvekod Gomez » 09 lis 2015, 10:55

Kamaráde, gratuluji. Přesně po Ani koukám již rok..to je můj sen. Podle mě nejhezčí MXko :) Ať slouží..
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod Magnum_no » 21 led 2016, 23:28

po delší odmlce přidávám první update. Po Vánocích jsem si udělal radost a udělal nemší nákup:)

Svíčky
Obrázek

Budík teploty oleje DEPO RACING

Obrázek

Zapalovací kabely Jackson Racing

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Na cestě jsou komplet oleje + brzdovka a pokukuju jaké gumy koupim na sezonu protože ty co mám na autě mají sice 7mm ale staří 15let....:/
Magnum_no

Příspěvekod LordJames » 22 led 2016, 00:11

ja bych vedel, co s tema gumama :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Magnum_no » 22 led 2016, 11:56

No vidim to tak že zahořej při tom až se budu učit klouzat :-D to je snad jediná možnost využití..... grip nemaj už žádnej :-D
Magnum_no

Příspěvekod Mike » 22 led 2016, 13:13

Ty okna má na svědomí zatuhlá vazelína. Někde tu najdeš pěknej návod. A pes střední velikosti 20kg se tam vejde taky. Naše čuba už má nacestováno řádově tisíce km :)

Odesláno z mého Lenovo A6000 pomocí Tapatalk
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod noose » 22 led 2016, 13:48

Nase cuba taky nacestovano tisice a bezproblemu se vejde (Bigl) :)

BRG NA
NA BRG
noose

Příspěvekod Magnum_no » 22 led 2016, 14:15

To Mike: topic o stahovani okej už jsem četl a je tam i hezké video tažke mě to na jaře čeká :)

Jinak máme s přítelkyní německého ovčáka 45kg :-D jako on by se tam asi vešel ale otázka je na jak dlouho:-D
Magnum_no

Další

Zpět na Krásky členů fora