Jo to je přesně ten rozdíl. Novější mají oddělenou/polohovatelnou hlavovou opěrku. Každopádně pokud by jsi měl ty starší, v jednom kuse, tak bych každopádně doporučoval je vyměnit, protože s tvojí výškou ti opěradlo bude končit někde pod temenem hlavy a při jízdě to bývá nepohodlný. Ale jak jsem říkal, mám tu vedle sebe v garáži auta s oběma typy, takže se kdykoli stav.
Btw koukni ještě na cobra seats (u nás má zastoupení třeba riegger.cz). Model clubman by měl pasovat, boční vedení je nesrovnatelný a jsou ideální pro vícebodé pásy. Jen mám pocit, že musíš koupit "redukci", aby šli namontovat a ta celou sedačku ještě přizvedne, takže by se (ta redukce) musela upravit. O tomhle tematu ví hodně PavelV, tak mu zkus napsat. Sám má sedačky používaný v Lotusu, který jsou, nejen úžasný, ale i nizoučký. Ovšem chtěj za ně raketu.
A co se týká volantu, tak pokud potřebuješ prostor a nejsi příznivcem extra malých volantů, tak zkus nějaký dole plochý, jak dávají trěba do Audi. Já ho mám v autě od firmy Victor, takže opět není problém vyzkoušet.
Sakra, to jsem se rozepsal, tak snad ti to k něčemu bude