Dawe NC 2.0 PRHT

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Dawe NC 2.0 PRHT

Příspěvekod TeeJay » 28 dub 2015, 19:04

S tím rádiem by mohlo pomoct obyčejný čištící CD optiky mechaniky, který koupíš do stovky nebo ti ho půjčí kamarád, co tento kus historie ještě má :)
Ale jestli to rádio ani nemá snahu CD číst (mělo by to být slyšet, aspoň s uchem u CD mechaniky při vypnutém motoru :D), tak je problém někde jinde a asi by to chtělo něco v rádiu vyměnit.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Dawe » 30 dub 2015, 17:44

Čistící CD zkusím, ale nevěřím tomu moc... A asi i zkusím zajet do Mazdy, jestli by ty kolísající otáčky nemohly být tou řídící jednotkou...

Jinak šetřím nějaké ty korunky a přemýšlím, s čím na Mazdě začít? Vím, že spouta z vás by byla pro snížení "offroadu" :D

A další tipy? Doufám, že inspiraci poskytnou i kolegové z Beskydské smečky ;)
NC 2.0 PRHT
Dawe

Příspěvekod cchonza » 04 kvě 2015, 15:24

Jestli máš dodělávaný AUX nebo jinou blbost jako handfree je možné, že je CD měnič natvrdo odpojen a proto nic nedělá.
NC 06 2.0 rev.. jedna láska vede k druhé MAZDA 6 2.5i rev top
cchonza

Příspěvekod Dawe » 17 kvě 2015, 19:24

Cca před čtyřmi dny kolísání otáček při volnoběhu přestalo. Asi to řídící jednotce nějakou dobu trvalo, ale hlavně, že už se to ustálilo.
NC 2.0 PRHT
Dawe

Příspěvekod vrana » 17 kvě 2015, 22:03

Dawe píše:Mám 2 otázky.

1. Od počátku, co jsme ji přivezli, rádio nebere CD. Neprečte je. Zkoušel jsem různé CD. Nijak mi to nevadí, ale zajímalo by mě, jestli máte nějakou radu dřív, než se na to zeptám přímo v Mazdě. Kolik by to stálo atd.

2. Cca měsíc po dovezení odešla baterka (původní panasonic). Už v Německu bylo třeba použít kabely... A od výměny baterky kolísají volnoběžné otáčky. A to jak za studena, tak za tepla. A kolísají při dojíždění na neutrál např. před křižovatkou. Po zastavení (pořád neutrál bez spojky) ještě jednou, dvakrát klesnou na 500 a pak se ustálí na 900. Což by měly být správné volnoběžné otáčky. Aspoň hádám. Už jsem hledal, četl jsem, že je to asi zanesený EGR ventil. Nějaké názory? Zaráží mě, že to začalo dělat až po výměně baterky. Může to mít souvislost? Řekněme nějaká softwarová chyba? Už i něco takového jsem totiž četl... Stará baterie byla v autě úplně vybitá cca 14 dní.

Předem děkuji za rady.

1) S CD changerem zadny problem nemam, ale jak pise Pavel, radsi 99% casu pouzivam audiolink http://ilmotorsport.de/shop/article_detail.php5?aid=532
2) Baterku jsem tez akorat menil. Nejezdeni behem poslednich dvou zim ji zabilo. Problem s volnobeznyma otackama, po zahrati motoru a vypnuti "sytice" jsem zacal pozorovat v loni v zime. V lete zadny problem nebyl. Letosni zimu mi dokonce motor nekolikrat sam chcipnul. Ted v teple se problem cas od casu objevi. Zatim jsem ale nezjistoval pricinu.
vrana

Příspěvekod Jirka » 19 kvě 2015, 21:50

Vrana: máš prosím vyzkoušeno, že to skutečně funguje i s Bose rádiem? Tommybandit tady z fóra řešil vstup na podzim a tehdy byly všechny dostupné linky bez podpory rádií Bose...
Jirka

Příspěvekod dopr » 20 kvě 2015, 08:12

Tohle funguje na 100%. Mam to v aute ;)
http://www.ahifi.cz/connects2-usb-aux-a ... mazda.html
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod vrana » 20 kvě 2015, 21:41

Jirka píše:Vrana: máš prosím vyzkoušeno, že to skutečně funguje i s Bose rádiem? Tommybandit tady z fóra řešil vstup na podzim a tehdy byly všechny dostupné linky bez podpory rádií Bose...

Ano, mam Bose s internim changerem na CD v NC z roku 2006. Ten audiolink se pripojuje namisto externiho changeru CD.
vrana

Příspěvekod tomybandit » 25 kvě 2015, 13:08

Ja som objednal tento do roku 2009, na USB a SD kartu
http://www.audiolinkshop.de/Mazda-mx-5- ... -bluetooth

Predtym som im pisal do Nemecka a odpislai ze s radiom Bose to funguje, tak snad neklamali.
Prislo to v piatok ale som este nemal cas to vyskusat...Akorat idem pozriet na net ako vybrat to radio...Len neviem kedy sa k tomu dostanem,heh :)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod Jirka » 25 kvě 2015, 22:16

Na TyTrubce jsou dobrá videa, jak to celé rozebrat ;)
Jirka

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora