Winie´s Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Winie´s Miata NA

Příspěvekod Winie » 24 kvě 2016, 10:43

Hele teď už mám zase zpátky drift setup :D vepředu mám svoje SH a vzadu mám půjčený nějaký žumpy.

Ty co jsou na fotce už sem vrátil. Miata se s nima strašně trápila. Obří váha byla fakt hrozně znát i v řízení. Byli to kerchery myslím a na nich markgum protektorový sliky.

Jinak Jirko, já bych GS radši na sosnový netrápil v mostě bych ho možná i protáhnul :D
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 09 čer 2016, 13:58

V neděli jsem doma nechal přítelkyni s angínou a vyrazil si zkusit závody ve slalomu do panenského týnce. Byl to poslední závod před letní přestávkou.

Obrázek

Jel sem to poprvé v životě, a aniž bych chtěl nějak předbíhat tak asi i naposled. Tenhle typ závodu mě vůbec nechytnul, malinko mi to otrávila poněkud zvláštní organizace, ale to bylo spíš tím, že na to nejsem zvyklý. Druhé co mi to otrávilo, byl fakt, že už delší dobu na dálku poněkud hůř vidím a ještě sem nebyl schopný si dojít k očnímu :lol: a další důvod, bylo to, že tím, jak je slalom zamotaný je to vhodné pro auta co jedou víc dole - moje miata se rozhýbe až nad 4000, což mi tam bylo úplně k ničemu.

A poslední a asi nejdůležitější věc je, že sem celkem lama a nějak sem nebyl schopný koukat dvě, tři brány dopředu...
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod vhml » 09 čer 2016, 14:26

U slalomu, víc než kdekoliv jinde, platí, že se ho musíš naučit. Přece jenom třeba okruh je věc hodně podobná silnici. Na slalomu jseš zamotaný v malých rychlostech, potýkáš se s velikým přetížením od zrychlení na malý kvalty ( používat jedničku je nezbytnost ) a od ,,mlácení" ze strany na stranu a je skutečně problém se při tom ještě soustředit na trať a mít při tom i nějakou inteligentní stopu. Mě naopak kvůli těm větším přetížením slalomy hodně baví a máš i pocit že to trochu i jede. Viz moje videa. A hlavně je to nejlevnější disciplína, což se taky počítá :-)
vhml

Příspěvekod Robo96 » 09 čer 2016, 16:44

sorry za OT ale ked uz spominate jednicky a slalomy... ako v slalome radite jednicku? mne napr z dvojky pokial idem nejakych 15-20kmh tak jednicku tam fakt musim rvat nasilu, a radsej spomalim (napr ked prichadzam ku krizovatke a vidim ze mozno budem muset az zastavit), vtedy tam ide viac napohodu. problem prevodovky alebo normal?
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod spooon » 09 čer 2016, 17:01

dvojitý vyšlápnutí spojky a dobře trefenej meziplyn a jde krásně i ve 40km/h. Ale nikdy sem nejel slalom, tak nevím, jestli tam na to není moc velkej fofr. Já to řadím jen na některých okruzích, kde je čas se připravit a hlavně tam dávám jednotku max 2x za okruh.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod vhml » 09 čer 2016, 19:28

Mě tam jde jednička úplně v pohodě a aktivně ji využívám. Brumlat si celej slalom na dvojku dost dobře nejde, to fakt potom nikam nejede. Dvojka a 4500ot aby to začínalo trochu ject je 65km/h. A to máš na slalomu málokde.
vhml

Příspěvekod Winie » 10 čer 2016, 08:54

napoprvé jsem ji tam narval na hulváta dokonce i s nedošláplou spojkou, ale potom už s meziplynem v pohodě. Nepohybuješ se tam takovou rychlostí
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Magnum_no » 10 čer 2016, 14:51

Náhodou ti to na slalomu šlo... :) ale je pravda že ač byl poslední slalom postavenej spíš do rychla tak si nevyužil plný potenciál auta... ale tiše závidím jak se ti to auta skládá do branek to ten muj vorvaň se musí víc přemlouvat :-D
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod Winie » 11 čer 2016, 13:18

hele máme společnou fotku :-D
Obrázek
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie