Miata a jeho zbožňované NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Miata a jeho zbožňované NA

Příspěvekod Miata » 23 úno 2013, 11:51

Nijak to nehrotím, z toho jsem už vyrostl. Až sleze sníh, bude slušné počasí a pokud možno zametený posyp z horských cest tak ji dovezu domů a pustím se do toho. Kdy to bude to netuším, jen za poslední týden tam připadlo 40cm sněhu a dnes od rána sype... Počítám že v květnu bude vše hotovo.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 25 úno 2013, 09:06

Ty vole, taková krásná rotačka vedle Mazdy a on dycky čeká, až to staje samo :lol:

Jinak, koupil jsem si na tebe semi-slicky, tak jsem zvědavý, co to udělá na první Bílé :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Miata » 25 úno 2013, 19:17

Vavris píše:Ty vole, taková krásná rotačka vedle Mazdy a on dycky čeká, až to staje samo :lol:

Jinak, koupil jsem si na tebe semi-slicky, tak jsem zvědavý, co to udělá na první Bílé :mrgreen:

Před vrchní branou mám schválně obrovskou hromadu sněhu jako zabezpečovací zařízení :-) a ta nejde odfrézovat...

Všiml jsem si že jsi konečně pořídil slušné obutí... to já se přes zimu na tebe chystal mentálně, věřím že letos budu o něco málo
rychlejší než loni, tak uvidíme ;) už se to pomalu blíží 8-)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
Miata

Příspěvekod Miata » 19 kvě 2013, 09:45

Tak menší aktualizace. Knečně jsem se dostal k tomu abych vytáhl ty zasrané podložky (25mm) co jsem ještě měl na zadní nápravě. Nebylo to úplně jednoduché, protože tam byly dané dlouhé štefty, takže se musely lisovat ložiska, které jsem rovnou vyměnil za nové ikdyž to asi nebylo vůbec potřeba, tak ale mám klid na dalších 15 let. Dále jsem měnil těsnění pod víkem ventilů, měnil jsem ho před dvěmi lety při rozvodech, ale bylo neoriginál a loni mi přes něj začalo lehce prosakovat a to jsem nechtěl takhle nechat. Takže rada zní, kupujte originál těsnění, je tam v něm fakt rozdíl! Dále tam už 14 dní mám nový olej Milleroils 10w-40 s technologií nano a ve vysokých otáčkách mám pocit že jde motor hladčeji. Olejový filtr orig mazda... Potom mi loni lehce začala ťukat jedna kost stabiku, tak jsem preventivně vyměnil obě přední.

Fotky bez podložek dodám později, co je ale hlavní, tak po jejich odstranění je zase konečně majda zábavná a lépe točivá. Daleko lépe se teď řídí plynem a navíc jsem zase mohl podvozek poštelovat na komfortnější úroveň a je to paráda :) . Takže když mohu říci svou zkušenost s rozšiřováním podvozku, tak jedině přes ET a pokud možno nemít vzadu o 5cm větší rozchod než ve předu. Mám teď ET o 23mm větší než originál a tohle se ještě dá, aniž by to mělo nějaký dopad na zábavu za volantem, ale když tam byly ještě ty 25mm podložky, tak to sice jelo jako po kolejích, ale tak nějak to nepracovalo ku prospěchu věci, zdálo se mi to lehce umrtvené a jak jsem psal, nedalo se moc v zatáčkách pomáhat předku zatočit ubráním plynu. Teď je to opravdu rozdíl 100 a 1 :)
Miata

Příspěvekod Andy4 » 19 kvě 2013, 12:10

Ahoj Miata, ja kôli nízkemu ET 13 čakám už druhý mesiac na štifty zadnej nápravy dlhšie o min.20mm, tie tvoje ktoré si menil, sú ešte použiteľné?
fully restored NB '98 1.6 LSD
Andy4

Obrázky: 2

Příspěvekod Miata » 19 kvě 2013, 12:24

Andy4 píše:Ahoj Miata, ja kôli nízkemu ET 13 čakám už druhý mesiac na štifty zadnej nápravy dlhšie o min.20mm, tie tvoje ktoré si menil, sú ešte použiteľné?

Tož jasné že jsou použitelné, nemáš cestu na Ostravu?
Miata

Příspěvekod Andy4 » 19 kvě 2013, 15:25

....no tento rok už nie :D

Ak sa mi v priebehu týždňa nepodarí namontovať objednanú 3. sadu štiftov na MX5 tak ti napíšem, pošlem peniaze na účet a ty mi ich pošleš poštou. Veľmi jednoduché.
Andy4

Příspěvekod Miata » 19 kvě 2013, 16:10

ok domluveno. Jen jak to že ti ty předchozí sady nepasovaly?
Miata

Příspěvekod Andy4 » 19 kvě 2013, 18:08

...1.sada mala inu dosadaciu plochu oproti originalu, a 2. Sada z ebayu bola zase o nejakych par desatin mm uzsia. Skrata made iin china.
Andy4

Příspěvekod mojžo » 19 kvě 2013, 18:42

Ano... s tými štiftami s Andym už bojujeme ako je rok dlhý :) Našťastie reklamáciu uznali
mojžo

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora