NBFL - ZIZU

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: NBFL - ZIZU

Příspěvekod Winie » 12 led 2014, 16:35

podle toho jak je na tom ta guma natazena, tak to budou asi osmicky, coz si myslim ze na cruiser bohate staci :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod ZIZU » 12 led 2014, 21:04

Zadek ma 9 a predek 8...vejdou se mi tam v pohode? Ja se v tehle rozmerech proste nevyznam :D

Sent from my iPad using Tapatalk
ZIZU

Příspěvekod ZIZU » 01 bře 2014, 15:51

Tak uz jsem to proste nevydrzel a vcera sla mazda ze spalku zpatky na silnice, kde je ji nejlepe. Dneska rano jsem rovnou zajel ke kamaradovi na dilnu, kde jsme (teda hlavne on - ja jsem antitalent) vymenili pruziny za kratsi tein s tech. Cekal jsem, ze vizualni zmena bude trosku patrnejsi, ale i takle to je oproti origo pomerne znat. V nejblizsich dnech mam v planu navstivit geometrii, tak vas chci poprosit o par rad. Prvne se chci zeptat, jake jsou original od mazdy nastavene hodnoty? A druhak se chci zeptat, jestli u nich mam zustat? Ja jsem byl s nastavenim podvozku do ted nad miru spokojenej, nicmene nevim, jaky vlil muzou mit kratsi pruziny prave na geo a jestli s ohledem na ne mam hodnoty nejak menit, tak abych se priblizil tomu original chovani? Popripade mi muzete doporucit nejake jine nastavani? Auto je vyuzivany vyhradne na okrskach na prijemne, svizne svezeni. Ale opravdu preferuji origo chovani :)

Mockrat dekuji za rady :)
Přílohy
image.jpg
ZIZU

Příspěvekod MAXsport » 01 bře 2014, 16:38

Snížení bez geometrie má vliv hlavně na odklony, počítej s tím, že tedka tam bude mít něco přes 1 stupeň, pokud jsi měl předtím origo.

Jinak o geometrii toho tu je napsané dost, tak hledej ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod seatik » 01 bře 2014, 22:12

Ještě si to sedne,neboj. Tipuju tak 1cm dolu .... Opravdově si to sedne až po pár dnech a nějakém tom najetém km
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod ZIZU » 02 bře 2014, 18:50

seatik píše:Ještě si to sedne,neboj. Tipuju tak 1cm dolu .... Opravdově si to sedne až po pár dnech a nějakém tom najetém km

No snad mas pravdu :)
ZIZU

Příspěvekod ZIZU » 24 bře 2014, 01:40

tak je čas na malý update :)

Minulý týden to bylo přesně dva roky, co magginku vlastním, takže jsem musel absolvovat stk. Mazdička v pohodě chytla, všechno ok, ale cestou na stk, cca 3km od mého bydliště se najednou rozsvítila kontrolka motoru a v nízkých otáčkách sebou motor neskutečně házel, klepal atd atd...vzhledem k tomu, jaký jsem technický antitalent a jak náchylnej a bojácnej na to auto jsem, tak mě okamžitě zalil pot :D nicméně jsem usoudil, že auto asi jede na tři válce a že s ním můžu dojet ke známému automechanikovi, který shodou okolností bydlí ve vesničce, kde se mi to stalo, ten mi potvrdil, že auto fakt jde na tři válce a ať ho zkusím někde protáhnout, pořádně vytočit, prostě mu dát trošku napít a ono to opravdu zafungovalo. Nakonec jsem teda na STK dorazil a musím vám všem DOPORUČIT nově vzniklou stk v dolních břežanech. Mazdu si převzali a cca za 5minut přišel technik s tím, že mi svítila kontrolka motoru, že mi to napíchli na diagnostiku, vypsali mi chybu (zapojení na prvním válci) a že mi to smazali. a to nejlepší? ZDARMA!!! Musím se přiznat, že jsem byl fakt dost překvapenej, když sem viděl takový chování od někoho na stk, protože i přes můj mladý věk, jsem jich odjel už poměrně "dost". Potom už si auto vzali na TK a ME, kde byl jsem vychválen za ukázkový stav mazdičky, která prošla s nulou závad a pochvalou :). Hned po návratu z stk, jsem vyměnil svíčky za NGK a od té doby je klid. Kontrolka už se nerozsvítila a motor šlape, jak má. Nutno ještě podotknout, že první svíčka včetně kabelu a té zdířky na svíčku, byla cela taková divně "oranžovo - orezlá", ale obyčejným hadrem to šlo dolu, byl to spíš takový prach. Má někdo ponětí co to a proč, jestli tam zatekla voda nebo co to je?? Asi tady není nikdo, kdo má na prodej Mazdaspeed kabely na flko 1.8 :D :D jinak se tento týden ještě chystám na výměnu mot. oleje a na geometrii, kterou nastavím podle henryho doporučení, bohužel nebo spíš bohudík mi jí bude dělat známý v servisu po práci, takže to že to bude opravdu tento týden je poměrně nejistý, ale zase mám "jistotu", že bude všechno tak, jak má být :)

No a jinak se těšim z hezkého počasí :)
ZIZU

Příspěvekod MAXsport » 24 bře 2014, 03:23

Někdo tu prodává mazdaspeed kabely na 1.8 za 80E, mrkni do inzerce.
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod ZIZU » 24 bře 2014, 05:10

koukal jsem, ale bohuzel neuspesne :(
ZIZU

Příspěvekod MAXsport » 24 bře 2014, 06:36

viewtopic.php?f=6&t=2387

Nemá to napsané v nadpisu, tak proto ;)
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora