K neuvěření...
Letní Pirelli P Zero GT Nero na konci třetího roku životnosti, ujeto cca 25 000 km. Absolutně bezproblémové tři roky z pohledu pneumatik.
Konec října, z levé zadní vytahuju z dezénu čtyřcentimetrový hřebík. Pomalý únik, zaslepeno knotem, pohoda.
Tento pátek - den před plánovaným přezouváním na zimáky, v pravé zadní - přesně mezi běhounem a boční konstrukcí - sádrokartonový Knauf šroub s předvrtávací hlavičkou. Nadoraz... ...jak se tam vzal, netuším.
Takže šup na zimáky a pokus zachránit, co se dá... ...ani prd, pánové. V okamžiku, kdy se ta "sviňka" vytáhla, objevila se centimetrová trhlina. Hotovo. Zkoušeli jsme všechno možné, bez šance.
Zásah "shůry"? Kdoví, každopádně na jaře bude nová sada. Stejně jsem s tím tak nějak počítal.
Asi zůstane opět u těch P Zero GT Nero - sloužily dobře a měl jsem z nich mnohem lepší pocit než předtím z Falkenů.
Ani jednou mě "neposraly", několikrát podržely (jednou brutálně na D1, prudké brzdění z vysoké rychlosti v levém pruhu), projely Alpy a mnohokrát celou republiku, na vodě se chovaly velice předvídatelně. A nejsou extra drahé.
Nebo snad má někdo lepší nápad - případně dobrou zkušenost? Rozměr je 205/45/R17.
Napadl mě třeba Goodyear Eagle F1 (Asymmetric) 5... ...jako, jsou dražší, ale testy o nich píšou docela pozitivně. Na druhé straně je tu má osobní zkušenost...