TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod froxic » 11 črc 2017, 10:22

No, něco takového bych chtěl jednou určitě zrealizovat. Jenom budu muset naučit mojí polovičku nějaké ty kompresní algoritmy (fén neber, je integrovaný v autě a tak.. ) :D
MX-5 10AE #5610 | 1999 1.8 103 kW
Obrázek
froxic

Příspěvekod TeeJay » 16 črc 2017, 21:23

Tak naše úžasná dovolená odprezentována všem babičkám, tetičkám a dalším příbuzným, čas se vrátit tam, kde jsme skončili... :D

O víkendu před dovolenou jsme dostali šutrem od protijedoucí tatry, hezky rostoucí prasklina od kraje, čili neopravitelné, takže den před dovolenou výměna čelního skla... 4950,- včetně práce, kvalitně a včas. Nabídky ve větších autosklech byly kolem 7k, to jsem se skoro nestačil divit. Jeden místní sklenář by to zvládl asi o pětistovku levněji, ale měl jsem naspěch :)
Obrázek

Taky jsem chtěl před dovolenou ještě za každou cenu autokameru (ty průsmyky mají ve videu prostě další rozměr), tak jsem ji pořídil - Viofo A119S (dlouho jsem váhal mezi A119 a A119S, ale chtěl jsem natáčet v 60FPS a v noci jezdím víc než bych chtěl, takže 119S jasná volba). K tomu 128GB microSD, rozdvojka do pojistek a mohl jsem montovat.
Čalounění kolem okna dolů, nesnesu pohled na neuklizený kabel :D pak vrchem nad pojistkami skrz palubku a hardwire do pojistek. Kabel je vidět jen trošku přímo u kamery schované za zrcátkem a pak až u pojistek v palubce.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Kameru samotnou jsem z nějakýho důvodu ještě nevyfotil. Asi mě nenapadlo fotit foťák :D

Ještě jsme chtěli kvůli dálnilční jízdě vyšší větrolam, ale kupovat nějakej, když za měsíc půjde na auto rollbar, nemělo smysl, tak mi přítelka ušila vlastní variantu... :)
Obrázek
Obrázek

Ze zbytku síťoviny mi pak ještě došila kapsičku do kufru. Je to super, když po každé druhé jízdě není povinná výbava rozlítaná po celém kufru :D
Obrázek
Naposledy upravil TeeJay dne 01 dub 2019, 20:41, celkově upraveno 2
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod AndrewG » 16 črc 2017, 22:43

clovece pekne sa s tym hras, s tou sietkou si mi pripomenul ze chcem nieco take vymysliet, kedysi som to mal ale roztrhala sa mi, teraz v kufri nosievam vypalky z laseru a nerezove rury na vyfuk tak na to by to celkom nebolo, ale na ten drobny bordel co mi tam poletuje to hej :-D
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 17 črc 2017, 09:16

Ony takovéhle prkotiny jsou opravdovej relax. Když se dělá něco na motoru, tahá se ven, převodovka, nápravy dolů a podobně, už je to docela dřina a trvá to desítky hodin a přestože z toho člověk má nakonec radost, tak ten proces je docela náročnej a únavnej a často žádná změna není ani na první pohled vidět. :(
Ale tohle, tohle ne, je to snadno a rychle a ještě k tomu okamžitě vidět, co se zlepšilo :D

A ještě jsem zapomněl zmínit rozšíření rodinné flotily o prezidentský koráb. Dehet, 125 kW, pomalu se roztáčející turbo, ale svezení krásné, fakt hodně místa na díly pro Mazdu a úžasný xenony.
Obrázek
A protože po tmě jezdím hodně a vidím před sebou až moc velkou tmu na můj vkus... pomalu přemýšlím, jak xenony dostat do Mazdy. Nejde mi ani tak o dálkáče (ale i ty bych ocenil silnější), které svíti obstojně, jako o potkávací světla. Nečekám snad, že by MX-5 mohla svítit jako Superb, ale svítit lépe by určitě mohla. LED žárovky řešením nejsou a výkonné halogenové žárovky by aspoň částečně mohly řešit problém, ale měnit je každý měsíc úplně nechci. Je takováhle kouzelná krabička cesta? :) Jo, automatický náklon světel v Mazdě není, ale když budou svítit furt dolů stejně jako halogeny, tak si myslím, že to je jedno. Nebo je i cesta touhle krabičkou nesmysl?
TeeJay

Příspěvekod cafe-racer » 17 črc 2017, 13:52

Ahoj Tome, xenony rozhodně nejsou spása. Mazda má světla tak vysoko jako normální auto mlhovky a to prostě svítit nebude, jak jsem se už zde na fóru rozčiloval.... Konverzní kity HID je každopádně to nejlepší co můžeš udělat, s vědomím rizika STK / silniční kontroly. Zejména v zahraničí to může být vážný problém (kolegové motorkáři to poctivě před cestou za hranice předělávají zpět na halogeny).
Moje druhý auto má klasické halogeny a svítí fantasticky, zejména co jsem do něj koupil sadu Osram Night Breaker Laser. Prostě když je dobrá parabola tak to svítí, s mizernou parabolou to bude vždycky jen takové mžourání. Akorát si můžeš vybrat jak moc chceš mžourat, ale kloudné světlo z toho nedostaneš. Sorry za černobílý pohled na věc, ale přece to nebudu okecávat :-)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Cromoly » 17 črc 2017, 14:43

Ja mam zkusenost ze hrozne zalezi i na tom jak cista je samotna cocka a parabola za ni. Nechaval jsem si na DD rozebrat svetla, vycistit cocky, paraboly a i plexi rozlestit a rozdil obrovskej
Cromoly

Příspěvekod Robo96 » 19 črc 2017, 19:47

kde sa da kupit taka sietovina na vetrolam? zhanam 1.5m x 1.5m flak a neviem kde to hladat alebo ako to najst vsetko len male sietky na okna alebo roletky ale nic vacsie :)
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod TeeJay » 19 črc 2017, 20:01

Tak to vypadá, že dám šanci HID kitu od Kensun - kensunhid.com, měly by to být to nejkvalitnější, co se dá ještě za rozumný peníze koupit - recenze jen pozitivní. A zároveň to není 55W bestie, která by mohla poškodit světlo samotné.

Robo96: v každé galanterii, toto je brašnářská síťovina, měli tam roli, která je 1.5m široká. Nechal jsem si odříznout 1 m za 70 Kč a zbylo i na síťku do kufru - protože síťovinu širší než metr stejně nepotřebuješ, alespoň ne na moje účely. ... :)
TeeJay

Příspěvekod Dejvid » 20 črc 2017, 12:49

Jen upozorním na typ řidičů, mezi něž se řadím i já. Jak mě totiž světla protijedoucího auta oslňují a barva světla se nápadně blíží xenonům, hned pouštím dálkový ;) Móda HID přestaveb už je dávno pryč...
Dejvid

Příspěvekod TeeJay » 20 črc 2017, 16:44

Tak světla samozřejmě musí svítit tak, aby neoslňovaly protijedoucí, sám bych za to střílel a dělám to stejně jako ty a ani to nemusí být bílé světlo :D
Ale HID automaticky neznamená, že to bude oslňovat, ne? :) A naopak, blbě seštelovaný halogeny můžou oslňovat taky jako blázen. No uvidíme, bude to takovej experiment, nestojí to svět, a i kdyby, dokud jde jen o peníze, jde o prd :)
TeeJay

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora