miata von igor

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: miata von igor

Příspěvekod MAXsport » 30 led 2013, 09:46

Hodne lidi tam ma molitan, ale jak se reklo, ucinek bude temer nulovy, opravdova ochrana je docela dost tvrda, ale jaky to je material netusim
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Igor » 30 led 2013, 17:41

Abych to shrnul a neplácal páty přes devátý. Jsou věci který v autě vyloženě potřebuju udělat = lepší posaz (sedačka,volant) a věci který si v téhle fázi spíš vysnívám a představuju = rollbar a defakto vše ostatní. A jak to tak vypadá z tvé fotky, mimochodem přesně takovou jsem nikde nemohl najít takže dík, budu s tímto mít pěknej problém. Hlava mi čouhá nad max vysunutou opěrku ješte o pěknejch pár cm a to bych se nejen sem tam cinkl,ale byl o ten rollbar snad permanentně opřenej :( . Nevzdávám se ale snu, takže jestli mě do toho necháš v březnu sednout, budu rád. Ja stejně dřív jak v březnu vyjet neplánuju. Takže času dost.

A to co si vysnívám může úplně v pohodě zatím zůstat tak jak je. Žádná krev. To sem tím chtěl říct
Igor

Příspěvekod kousmen » 30 led 2013, 17:46

To abych si to taky radši vyzkoušel. Vždycky mi to z fotek připadá, že je dost daleko z dosahu palice... Co takhle vyvýšit hlavovou opěrku? :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Igor » 30 led 2013, 17:48

vyvýšit to ona de :) ,teď sem to zkusil,ale nemá tam aretaci..sviňa jedna

a podle fotek cosem koukal mi to taky přišlo vpohodě. Jinak ty tvoje sedadla jsou řekl bych o kus nižší, takže ten rozdíl tam bude větší.
Igor

Příspěvekod riderhenry » 30 led 2013, 18:54

Nevim, ja bych si musel zlomit vaz nebo hodne zaklonit, abych se toho ramu dotknul, a to mam hlavovou operku spis jako operku krku :) Vsak uvidis, az to vyzkousis ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 30 led 2013, 19:38

Tady na tom videu je pro porovnání chviličku vidět šlofjek cukající se v autě s rollbarem :D - http://www.youtube.com/watch?v=HSQlDxjV ... =endscreen
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Igor » 05 bře 2013, 16:03

Tak po čase zas nějaký info.
Auto stále ještě nejezdí, neboť nejsou spz. Dneska ovšem první krok, jdu podepsat smlouvu o pojistce. Cena 3500, níž to nešlo. Podle pojišťovny jsem ještě mladej floutek a hlavně jsem na sebe nikdy neměl napsaný žádný auto. Proto i přes všechny známý tahle cena. Co už..
Na Stk jedu tento nebo příští týden.
Jinak proběhl pokus o namotnování jinýho volantu, ovšem neúspěšně. Mám totiž hub na neairbagovou verzi a já mám samosebou airbag. Budu muset vymyslet co stím- buď jinou nábu (daikei prej dělaj na airbag verze)??, nebo upravit tu stávající. Každopádně semi moc zamlouvá volant s plochým spodkem-vzal sem ten od george.

Další věc - sedačky. Pročetl jsem asi tak 10000000 různejch fór,abych si udělal jasno co vlastně chcu. Výsledek? Mám vtom ještě větší bordel než před tím. Sehnat sesle do mx5 je opravdu porod. Což asi všichni víte. Hlavní nervy mám stím koupit něco, do čeho se nemůžu předem posadit. Navíc semi cesta závodních skořepáků tak úplně nezamlouvá-kvůli pohodlí. Ze všech sparco,momo,cobra a dalších značek semi nejvíce zamlouvaj ty z lotusu. Kdosi mě tu odkazoval na PavlaIV - jsou to tyto____ http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... =101&ty=66 . Bohužel stojí nesmysl 30k za nový nedám i kdyby nevím co. Druhá varianta taky lotus,ale z mk1 ___ http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... =107&ty=89 . Tyto jdou sehnat už za docela lidský peníze a ti kdo je mají tvrdí, že přidaj dost prostoru nad hlavou (hlavní důvod mého hledání). Navíc do nich jdou dodělat oka pro průchod vicebod.pásu. V případě budoucích úprav.____ https://www.google.cz/search?hl=cs&q=lo ... 1280%3B960
Jeden výsledek moje hledání přeci jen přineslo. Tenhle víkend jsem provedl podle mnohých návodů foamectomy a vykuchal kus pěny ze sedáku. Pár fotek z průběhu pošlu. Mám teď zhruba + 2-3cm místa pro hlavu navíc, takže se už v autě nemusím krčit. Hurá!!

Edit: K těm sedačkám, našel jsem tuhle firmu a jejich model lotus : http://www.sportovnisedacky.cz/sportivo-lotus-cesia-01/ ..je to defakto kopie toho Corbeau za zlomek ceny. moc semi libi možnost individualizace, nadruhou stranu se bojím svěřit svůj život něčemu nevyzkoušenýmu. Nemá někdo reference?

A rollbar je prozatím odsunut do nedohledna. :)

A ještě jedna věc. Rozvody byly na autě měněný ve 143300km i s vodní pumpou a napínákama (rok 2004), dnes má auto 197400 km. Otázka do pléna. Měnit/neměnit? Kilometrama asi ne,ale ty roky??
Igor

Příspěvekod kousmen » 05 bře 2013, 19:29

Já bych ty rozvody udělal. Přecejenom to tolik nestojí a budeš mít klidnější spaní.
Na lotusácký sedačky si taky brousím zuby. :D Vidím to spíš na ty stařešiny. V UK se prodávají docela často. Sice teda bývají za dobrý cenovky jenom v bídným stavu, ale všechno se dá spravit. A na airbag bych se vyprdnul. :D
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Igor » 05 bře 2013, 21:05

na airbag prdim,ten mi je fuk. jen sehnat airbagovou nabu. to ale casem, az odjezdim par km. no a lotusovy sedacky sou proste bozi:-), otom zadna. jen rozvody mi hrcej v palici ?jo_ne?..Jak sem psal v diskuzi,na druhym aute-te grand vitare se vysypalo palivovy cerpadlo a zaroven se musely menit brzdy,takze docela darda. Nadruhou stranu klidny spani je klidny spani :)
Igor

Příspěvekod riderhenry » 06 bře 2013, 02:21

Urcite bez do tech lotusackejch, taky po nich uz dlouho koukam, jen bych si do nich nejdriv rad sednul, takze honem :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora