od Andre_fux » 03 úno 2014, 14:10
Sorry za zasírání vlákna ale musím to komentovat..
Na druhém autě platím roční pojištění. A rok od roku je pojistka vyšší! Přitom by to mělo být přesně naopak! Zatím jsem ani jednou neboural s autem psaným na sebe
V současnosti je výhodnější si dělat smlouvu každý rok novou. Stejné jako u operátorů, na stávající zákazníky serou (proč by nesrali, když platí jak mají). O nové se bijí! To samé s pojišťovnami. Když jsem vypovídal smlouvu, tak okamžitě nabídli o 600 czk nižší částku ročního pojistného než byla poslána od nich na další rok! Při troše dohadování bych se dostal klidně i níže. Ale už jsem měl předvím domluvenou pojistku jinde, kde je velmi vstřícný pojišťovák. Ještě loni jsem stihl pojistit mazdu na novou sezónu, byl tam cenový rozdíl -5000 czk proti předešlé pojistce (mám tam i havarijko). Návrhy pojistek řešíme po emailech a až to odsouhlasím, tak se u něj zastavím a podepíšeme pojistky. Opět cca 30 min. Další cca hodinu veme focení auta pro pojišťovnu.
No a depozit to je tak max. na hodinu. (30min vyzvednutí/30 min odevzdání). Většina úřadů má objednávání přes internet.
Takže ve finále je to cca 90min při přihlášení auta a cca 45min při odhlášení auta. Další plus je doložitelné nejetí auta přes zimu.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - BaťaOrganizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo