Jsem nestasten
Vse zacalo tak slibne. Rekl jsem si, ze musim dodelat budiky at to mam z krku. Nebyl jsem spokojen s led ukazatelem napeti a uz vubec ne vystouplou led, k tomu v mem pripade nefunkcni. Nechtel se mi znovu ucit illustrator, tak jsem si oil gauge nakreslil v rhinu, Procetl jsem si navod:
https://mazda626.net/topic/39309-making ... uge-faces/ vyrazil do ulic hledat tisk na folii. Hned druhy pokus mi dobre stavena slecna rekla, ze tisknou na folii, ale neni samolepici. Za 26kc I s euro obalem a jednou kopii klasickeho papiru, dobrej kseft. V metru jsem zjistil ze slecna vytiskla kazdy jinak velky a jeste k tomu oba spatne.
. Mel jsem jeste chvilku cas, vygooglil jsem si nejblizsi tiskarnu u prace a hle, Canon na Jiraku. Vlitnul jsem tam a mel stesti. Nejen ze meli samolepici transparentni, ale dokonce na vyber hladky a matny (jemna struktura pro rozostreni reflexe, coz se velmi hodi) odchazel jsem s bilou vetsi gramaze (povrch krasne hladky), 1x transparent mat, 1x transparent lesk a 1xmat cisty na experimenty s horni vrstvou. Zjistili jsme kde se stala chyba,mel jsem ulozeno A4 300dpi kvuli jemnemu rozliseni, coz se musi zadat pri tisku aby sedlo vse 1:1. Skocil do GMe pro led a nejake drzacky. Prevelice stastny jsem dorazil domu a zacal experimentovat. Nakonec jsem skoncil u bile vetsi gramaz, tisk transpar lesk, cista transpar mat. Chtel jsem zakryt policko battery ukazatele. Vrstva papiru mela vyrizle okenko, vrstva transpar tisk ne. Ovsem ukazalo se ze led cislice neprosviti cerny tisk na traspar a okenko jsem musel vzit komplet prez vsechny vrstvy. Marne jsem doufal ze pidi potik na plosnaku lcd je jas ovsem ma funkci serizeni voltmetru coz se hodilo paac ukazoval o 0.2V mene. Na misto cervene Led jsem vytiskl olejnicku, vse zkompletoval, 10x zkontroloval zapojeji a soupnul do auta. Modlil jsem se o rozsviceni me olejnicky, ale nic. Voltmetr ok, linearizace ok, vse ostatni bez problemu.
Chjo. Co ted? Kdyz se divam na drahu oil, plusko by melo byt ok paac u voltmetu funguje a minusko jde hned do konektoru. Tzn rovnou cidlo? Neodpalil jsem ho? Mrknul jsem jeste na pojistku room, ta je ok ale radsi jsem ji vymenil. Co se ledky tyce, ta je bez odporu tzn ze tam by melo tect neco prez 2V chapu-li to dobre. Zkousel jsem ji venku, je tam ted jina, mensi, funguje. A nebo proste koupit jine budiky a premontovat si me Km?