Ryba - trochu OT, ale s několika starými 911 jsem se svezl v době, kdy jsem měl 928S. Dobrý, ale je to i hodně o pocitu, že sedím v 911, jinak retro interiér, strmé čelní sklo, legendární jízdní vlastnosti poplatné době a pokud si vzpomínám, s MX-5 se nedají srovnat. Výkonově se toho dělalo dost, ale ty dostupné kousky bych srovnal s MX-5. Jasně, to auto má duši, charisma, je to legenda ale s MX-5 se svezeš líp. Ale hodně dobré jsou modely transaxle, nejsou to legendy, ale jejich vlastnosti jsou neprávem nedoceněné. Měl jsem 924, výkonově srovnatelné s MX-5, skvělý podvozek, měl jsem 928S, V8, 300 koní, fantastický motor, podvozek, výkon, komfort. Jen hmotnost vyšší a blbnutí v zatáčkách ne tak zábavné, MX-5 je proti tomu lehká motokára, jen bohužel tak nezní a nezrychluje. 928 se dá sehnat za rozumné peníze, ale skvělou volbou je i 944, taková nadopovaná 924, která vypadá líp, jede líp a nechybí ji ani výkon. A je za pár korun, i když to je i o stavu. Ceny ale budou stoupat... PS: A má to mrkačky