riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod buteo » 24 dub 2014, 21:52

Jo, to video znám, tam jde o zpevnění plechového OEM držáku stabíku - každá strana samostatně. Určitě ke zvážení pro tužší stabilizátory, já jsem to taky dokonce trochu okopíroval, ačkoliv mám (zatím) jen stabík 22 mm.
Ale na tvým autě jsem dnes pod kapotou zahlídl něco jako příčku mezi nosníky nad stabilizátorem. Moc jsem to nestudoval ......
Prodebatujeme to v Sosnové, nebo přijedeš na jarní sraz v květnu u mě? Sosna je daleko (já tam budu), ale ke mně to máš kousek!
buteo

Příspěvekod riderhenry » 24 dub 2014, 22:23

Dá se to koupit samostatně i tak, jak říkáš - sám nevím, jestli na tom videu jsou jenom ty samostatné výztuhy, nebo celý kit, jak mám já. RacingBeat to prodává i jako sadu, i jako samostatné díly. Jak moc velký efekt bude mít ta "příčka" a kolik dělá samostatná výztuha držáku stabilizátoru netuším. Stabilizátor mám 25mm FlyingMiata a současně s touto úpravou se ještě vyztužily úchyty stabilizátoru a dokoupily stavitelné kosti.

Sosnová je asi jediný okruh, kam se nechystám - zase nechci být úplně kategorický... Už jsem vynechal dvě plánované akce + teď ještě Písek, kam se na 90% nedostanu. Jarní sraz zní moc dobře - popravdě jsem o něm do teď vůbec nevěděl :roll:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod widar » 26 kvě 2014, 08:41

riderhenry píše:Jinak jsme koukal, jak auto zespodu vypadalo, i když jsem v zimě (která letos ani nebyla) jezdil jen za sucha a naprosto minimálně...

Já se včera náhodou válel pod autem a byl jsem mile překvapen. Sice jsem za zimu vyjel jen dvakrát-třikrát a bylo z 90% sucho, ale podvozek vypadá jako bych renovaci dělal před 14 dny.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 26 kvě 2014, 19:02

To rád slyším, že se ti to nijak nevymstilo. Mě vyděsilo, jak rychle začaly hnít nechráněné díly, jako jsou různé šrouby apod. Mám strach, co ta sůl udělá v místech, odkud ji nedostaneš a zůstane tam delší dobu. No a pak tak ty brzdy - Wilwood mě celkem naštval. Aby se po půl roce a jedné mírné zimě přidíral pístek, protože začne reznout, to jsem opravdu nečekal... Zase to teď alespoň malinko líp brzdí, když se zahřejí :D
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 30 kvě 2014, 23:13

pár fotek z dnešního ježdění v Mýtě: http://charliee23.rajce.idnes.cz/autodrom_30.5.2014/

Krásně se mi vyplatila investice do PUR úchytů výfuku, které jsem vlastně ani nepotřeboval. Jeden se při ježdění teplem krásně roztáhl a tak se zase o něco zvýšil komfort cestování a rozmanitost zvuků, když přibylo krásné klepání :D Ještě že jsem si schoval původní... Teď je moje auto dočasně poznat podle křivého výfuku :)

SIM0229.jpg
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 31 kvě 2014, 09:22

Pěkný. :P Co jsi pořizoval za úchyty? Já jenom, že jsem jich pár taky nahodil a hned co předělám prasodržák od ... tak nasadím i zbytek. Nerad bych dopadl stejně. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 31 kvě 2014, 11:59

Ty tečky mě pobavily :D Stejně tak moje výrazy za jízdy na fotkách :D Podle fotek bych se ani nedivil, kdyby se to auto jednou v zatáčce převrátilo....

Úchyty mám tyhle (taky jsem je tam koupil): http://www.highperformanceparts.cz/silentbloky-powerflex-mazda-mx5-mk12-8905-exhaust-mounts.23317

Možná bude záležet na konstrukci výfuku, nevím jestli ten RacingBeat, co tam mám, nemá potrubí třeba blíž... Když jsem se ale na benzínce včera v rychlosti díval, tak mi nepřišlo, že by se ten výfuk vůbec mohl silentbloku někdy dotknout, ale utavený byl určitě. Dneska se na to podívám se studeným výfukem a třeba ještě něco odhalím. Každopádně sériové vydržely 193 000 km, Powerflex 850 km :D
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 31 kvě 2014, 14:37

Uff, mám Torque Solution, takže je ještě šance, že to udělá něco jinýho nebo třeba nic. :D Ale zatím vydržely a drží to v pevné poloze a ty zadní držáky už snad nebudou tak horký, takže by to mělo být ok.
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Jr. » 31 kvě 2014, 21:12

To bylo v rámci nějaké akce? :)

Byl jsem dnes a Mýto mě velmi nadchlo! Fakt zábavná trať, bavilo to i bráchu, takže bychom určitě rádi zopakovali.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod riderhenry » 31 kvě 2014, 21:41

kousmen: Já bych to svedl spíš na kvalitu materiálu. Moc tomu nerozumím. Ty úchyty jsou sice z nějakého důvodu asi o 0,5 cm delší (není mi moc jasné, proč jsou tedy doporučeny pro MX-5, když má powerflex v sortimentu X velikostí, tvarů... :roll: ), ale rozhodně mi nepřijde, že by byly nějak moc blízko k výfuku. Ostatní se zdají být zatím v pořádku.

Jr.: na FB je skupina "Autodrom Vysoké Mýto - zdokonalovací jízdy pro veřejnost", kde vždy jednou za pár měsíců je vypsán termín s registrací po mailu (platba na místě). Ježdění na 3 hodiny stojí 800,-. Nevýhoda je, že jsou to všední dny. Stejná akce by se dala zařídit i na objednávku, ale chtělo by to třeba nějakých 10 lidí, aby to bylo zajímavé. Pak by měla být cena asi podobná (do detailů jsem o tom s pořadateli nemluvil).

DSC_0546.JPG
1999 10th AE
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora