Ja som mal presne ten isty problem minuly rok. Auto mi obcas naskocilo len na 3 alebo 2 valce, alebo ked som ho nechal pred branou bezat na volnobeh, nez som spravil proceduru otvarania brany a garaze, tak klesli otacky natolko ze zacalo ist na 3 valce.
- v prvom kroku som vymenil zapalovacie kable (MAGNECOR KV85), no nepomohlo.
- potom som objednal jednu zapalovaciu cievku (kedze mam Fl, tak su tam dve). Odvtedy sa mi nestalo ze by auto nabehlo na 3-2 valce. Problem bol ale nadalej v tom, ze mi blbli volnobezne otacky. Po ubrati plynu klesla rucicka na nejakych 1200ot/min a po cca 10s klesli na normalnu hodnotu okolo 750ot/min. Obcas sa mi este stalo ze pri procedure otvarania brany a garaze

mi pri dlhsom volnobehu zasa klesli otacky az niekam k 500ot/min a Mazda isla len na 3 valce. Po jemnom pridani plynu sa prebrala a zasa isla par dni bez problemov.
- moje podozrenie teda padlo na ventil volnobeznych otacok. Objednal som pouzivany a ked som ho nahodil, otacky klesali po ubrati plynu na 900-1000ot/min (vytratil sa 10sekundovy iterval udrziavania vyssich otacok). Bol som uz z toho znechuteny a tak som odpojil baterku pre zresetovanie RJ, co nakoniec pomohlo a odvtedy su volnobezne otacky take ako maju byt.
- ako posledny krok som pocas tejto zimy objednal a vymenil druhu zapalovaciu cievku, kedze som mal podozrenie, ze obcasne cuknutie motora pod plynom (cca okolo 2500ot/min) ma na svedomi spominana druha cievka. Zatial som pocas tejto sezony nabehal len cca 60km, takze neviem posudit ci vymena druhej cievky pomohla, ale pevne v to dufam:-)
Ako som tak cital tvoje prispevky tak moje podozrenie by bolo na cievku. Vymene kablov sa taktiez casom nevyhnes, takze byt tebou vymenim aj tie.