BRG Mia

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: BRG Mia

Příspěvekod spoofan » 13 zář 2014, 20:12

Dorazil mi nedavno volant. Nejaky napad, jak ho tam namontovat, aby fungoval i klakson?
Namontovani samozrejme prekazi konektor od bagu/klaksonu.

Obrázek
Obrázek
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod AndrewG » 13 zář 2014, 21:23

no takze vitaj v klube :D

odcviknut konektor, tak 1cm od konca aby sa dal peiletovat keby si velmi chcel, ale clckspeing sa da kupit celkom lacno na ebayi...
ostanu 2 kable, 2 od bagu jeden od klaksonu.
dal som na kazdy z nich jazyckovy konektor aby som ich mohol naslrdne zapojit ku klaksonu, resp k airbag defeatu.
ako kde kabel do clockspring, je na konci taky vycnievajuci plast ktory zabranuje asi zalomeniu kablu. kabel je uchyteny na tom kusku paskou. odcvaknut, a ten vycnelok spilovat, tak aby vosiel do diery na naboji... teraz sa musim vratit k naboju.
ten kruzok na klakson je tam pripevneny hnusnym ciernym natahovacim lepidlom, treba ho dat dole, ide to pekne srobovakom nemusis sa bat ;-) ked ho das dole zbadas na naboji dieru o ktorej hovorim. da sa cez nu prestrcit kabel, ale nedokazes naboj narazit tak hlboko ako treba ( musis dat naboj dole hlavou, nejako to neovplyvnuje funkcnost, akurat sipka top nie je hore ale dole :D ).
takze sa vratim ku clock spring. kokretne k tomu plastovemu kusku co trci, ten musis orezat a opilnikovat ak, aby ti vosiel do naboju. sprav to poriadne nech ti to tam ide lahko, mne to ide teocha ztuha ale nepodstatne, zase to nic neovplyvnuje.
takze naboj mas na aute, staci pripojit kabel od truby ku kablu ktory vedie z tlacitla :-) kedze je truba kovova, konstrukcia volandu funguje ako zem. stlacis tlacidlo (alebo sa dotknes neizǒovanou castou kalu volantu) a trubis. takze to zaizoluj ked toubude fungovat ako ma :-D ak mas defeat pripoj ho, ak nemas, kup si ho :D
keby ti nieco nebolo jasne napis, skusal som hladat nez som zacal strihat a rezat, ale neslo to inak... ked som pri tom rezani, musis aj z naboju zo zadu zbrusit kusok... bude ti inak suchat o plast za volantom, neda sa v tym jazdit. piluj naboj, nie ten plast lebo budes zhanat plast rovnako ako ja :D

keby neprsalo tak ti to aj nafotim, aspon by som mal dovod dat konecne dole volant a spravitprepinac konecne uplne tak ako ma byt :-)
AndrewG

Příspěvekod spoofan » 13 zář 2014, 22:45

Fotky by sa hodili :) aj tak sa k tomu dostanem az za tyzden.
Naozaj sa musí rezat? Ako je to na mx5, kde je ten dreveny volant origo?
Díly na MX-5 NA/NB

spoofan

Příspěvekod AndrewG » 13 zář 2014, 22:58

vôbec netuším, čakal som že to bude "bolt on" riešenie kedže je to nardi a je to na mx-5, ale nebolo teda ... skúšal som hladať na nete, tam mali všetko čisnke naboje kde išla dať celá tá príruba ako keby dole, tým pádom ti nič nezavadzalo a konektor si jednoducho omotal okolo náboja, resp vo vnútri náboja... ale takto sa to dá jedine.neviem si fakt predstavit ako to bolo na origo aute, lebo do toho plastu to zasahuje tak ako tak, jedine že by si mal volant povytiahnuty asi o 2 mm, čo nechceš :D ak nebude pršať, čo asi bude tak ti to nafotím, poprípade ti nakreslím do obrazku čo kde ako odrezať... nie je to nič drasticke. BTW ten konektor by sa mal dať nejako rozobrať bez strihania (oranžové kúsky plastu by sa mali dať vytiahnuť a tým uvolniť kábel), minimálne na klaksónový kábel to platí.
AndrewG

Příspěvekod spoofan » 19 říj 2014, 16:54

Mensi update :mrgreen:
Obrázek

Dokonce i troubi, akorat jsem tím občas Pavla na garazi vydesil :lol:
Díly na MX-5 NA/NB

spoofan

Příspěvekod PavelS » 19 říj 2014, 19:16

A mlhovku jsi nevyfotil!! :-D
PavelS

Příspěvekod dave27 » 19 říj 2014, 23:53

Ten volant nádhera ;) Mě OMP troubil, ale pořád jsem jezdil se strachem že se rozpojí kontakt a začne mi to samo troubit bez přestání :lol:
Ex. MG-F 1998
Ex. Toyota MR2 1992
Mazda MX-5 Nb 1.6 2002---> NA 1.8 1996
dave27

Příspěvekod spoofan » 20 říj 2014, 11:08

Mlhovka bude priste...treba uz se znackama :roll:

Kontakt se nerozpoji...nejvic srani bylo s konektorem bagu a klaksonu. Ten tam jaksi prekazel, ale po mensim domlouvani frezkou se vse povedlo.
Díly na MX-5 NA/NB

spoofan

Příspěvekod spoofan » 16 bře 2015, 13:13

Takze mensi update...zacalo se pracovat na podvozku - napravy dolu, opiskovat, komaxit, nove silace a slozit...zatim jsme v kroku 1 :)

Po dlouhe dobe opet na garazi...
Obrázek

Sup s ni nahoru
Obrázek

Pres noc byla necekana navsteva - stejne jsem ty kabely chtel menit :lol:
Obrázek

Dif s kardanem venku...akorat prekvapily sroubovaci poloosy :shock:
Obrázek
Díly na MX-5 NA/NB

spoofan

Příspěvekod kousmen » 16 bře 2015, 14:00

Tohle téma jsem tady nějak přehlídnul. Fandím v renovaci a závidím ty prostory. :P Co ty šroubovací poloosy? Já už ani nevím, ale řekl bych že ty dva páry, co mi prošly rukama držely na zacvaknutí. To má fakt každý auto něco jinak nebo jak to v té mazdě tenkrát montovali? :lol:
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora