TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJay's Black Shadow - NBfl 1.8

Příspěvekod TeeJay » 30 lis 2015, 00:44

Do teď jsem sedačku spolujezdce vůbec neřešil, ale máš pravdu, že za dva roky by to taky mohl být trošku větší problém. Co Majdu mám, je furt stejná, a už tam byla v době koupě, takže kdo ví, jak dlouho to je vlastně už prasklé.
Ale teď jsi mě hecnul a sám chci všechno hezké, tak už poptávám čalouníky z okolí na zašívání 3cm švu... :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod widar » 30 lis 2015, 13:50

TeeJay píše:3) A abych ji hned vyzkoušel, protože mi Miatka jemně vrčí, pokud není vyšláplá spojka, koupil jsem pomocný spojkový válec TRW za pár kaček, který bývá častým zdrojem problému, dneska ho vyměnil a při té příležitosti zrovna odvzdušnil spojku a vyměnil v ní brzdovku. Je tam fakt hodně blbej přístup, jestli to budu někdy dělat znovu, půjdu na něj z pod auta, ne z podběhu.
Obrázek
Obrázek

Namaž ten "zakulacený stříbrný hrot" vazelinou. (Na prvním obrázku úplně vlevo) Tipuju, že pak vrčení utichne.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod TeeJay » 30 lis 2015, 13:53

widar píše:Namaž ten "zakulacený stříbrný hrot" vazelinou. Tipuju, že pak vrčení utichne.

Mazal jsem ho, než jsem ho tam dal, ve všech guidech na to upozorňovali, tak jsem si dal pozor. :)
To vrčení musí být z nějakého ložiska, jak zmiňuje Andrew a Mojžo.
TeeJay

Příspěvekod m8rinek » 30 lis 2015, 14:46

Nastartuj auto a vlez si pod něj a zkus přitlačovat páku na jednu a druhou stranu. Vsadím se, že neslyšíš vibraci o pracovní válec spojky, ale máš přidřený ložisko spojky, který se částečně o vypínací páku opírá a je tím pádem unášeno. Stačí pak zajistit, aby vypínací páka byla přitlačována na váleček a neopírala se o ložisko... Řešení mám u sebe ve vlákně...
m8rinek

Příspěvekod TeeJay » 30 lis 2015, 19:25

m8rinek píše:Nastartuj auto a vlez si pod něj a zkus přitlačovat páku na jednu a druhou stranu. Vsadím se, že neslyšíš vibraci o pracovní válec spojky, ale máš přidřený ložisko spojky, který se částečně o vypínací páku opírá a je tím pádem unášeno. Stačí pak zajistit, aby vypínací páka byla přitlačována na váleček a neopírala se o ložisko... Řešení mám u sebe ve vlákně...

Naivně jsem si myslel, že novej pomocnej/pracovní válec spojky je alternativa k tvé pružince, ale není.
Brzy dám šanci tvému řešení, proč to nedotáhnout do konce, když už jsem to začal řešit, že :)

---

A z nějakýho důvodu jsem dneska umyl auto, asi už mi vadilo to bláto z obou stran, jinej smysl v tom ne a ne najít, rozhodně ne v tomhle počasí. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Z poslední fotky pak konečně vznikl můj nový avatar :D už bylo na čase tam mít svoje auto.
TeeJay

Příspěvekod m8rinek » 30 lis 2015, 19:27

Pružina řeší něco uplně jiného než válec ;).
m8rinek

Příspěvekod RON » 30 lis 2015, 20:16

S tím klepáním ti můžu popsat zkráceně můj příběh. Auto "klepalo" zahřáté při nevyšlápnuté spojce-hoooodně, asi jako když klepe spojkové ložisko. Vyměnil jsem spojku, ložisko setrváku - zvesela to klepalo dál. Shodili jsme znovu převodovku, vsadili jsme na ložisko na předloze. U mě se to projevovalo při zahřátém motoru a oleji v převodovce-klepání se razantně zhoršilo když jsem stál na místě a zkusil jsem jakoby přitlačit fofrklacek, jako bych chtěl zařadit - dělalo to na 3.,4. a 5. převodový stupeň.
Převodovku jsme s kamarádem rozložili, vše bez opotřebení, ložisko na předloze bez vůlí. Mrkev převodovky před rozebráním bez zásadních vůlí, synchrony a vše jako nové. Vyměnil jsem ložisko předlohy (cca 1500,-), pak dvě vymezovací podložky za 400,-/ks a pojistnou matici, kterou jsme zničili, když jsme ji povolovali (replikové díly jsem nesehnal, i tak čekání u Mazdy na 1,5 měsíce).
Po nahození převodovky zpět klepání slabší, ale stále slyšitelné. Nepomohla ani přísada pro hlučné převodovky do oleje.
Nakonec jsem to vzdal a sehnal převodovku jinou a je klid.
Přeji ti, ať to není tvůj případ.
Mazda 323F BA, 1,5 16V, rv.1997
Mazda MX-5 NB, 1,6 16V, rv.1999
RON

Příspěvekod TeeJay » 30 lis 2015, 20:55

Jo, z tvého posledního popisu jsem to pochopil, díky m8rinku ;) Ale i tak je fajn, že je novej i válec, protože jeho výměna je doporučená s každou výměnou spojky, která mě stejně čeká za pár měsíců.

Rone, zní to jako horor i bez toho řešení, to naštěstí ale není můj případ. Mně to neklepe, jen to jemně a celkem tiše vrčí, vůbec ne výrazně či nějak kolísavě, takže i kdybych to nevyřešil, tak mě to moc trápit nebude. Vrčí to vždy, když není spojka ani trochu sešláplá, nezávisle na převodovém stupni, všimnout si toho lze ale jen na neutrál, protože to jinak motor spolehlivě přeřve i v minimálních otáčkách.

A asi není úplně blbej nápad sem dát video s tím zvukem, než to furt popisovat slovy :D pořídil jsem ho už docela dávno. Chvílema tam mám vyšláplou spojku, chvílema ne, slyšet je to tam dobře hned několikrát. Jen mi nepříjemně píská kamera v telefonu při přeostřování, tak je tam chvílema zvuk navíc, ale to každý pozná, co je od auta a co ne. A natáčet to znovu, staticky bez přeostřování, nebudu. Natáčel to kamarád a byla to trošku komedie... :D https://youtu.be/_HFRxwCCU6o Vrčení je celkem nevýrazné i na videu a to byl mikrofon bezprostředně u zdroje, takže představa, jakej rambajs to nedělá, je snad dobrá :)
TeeJay

Příspěvekod Skrblík » 01 pro 2015, 06:06

Mám stejnej problém, akorát mi to spíš píská, ale stačí trochu šlápnout spojku a je klid :)
Skrblík

Příspěvekod Bass.Boi » 01 pro 2015, 16:53

skrblik: tobe bude nejspis jen stacit vymenit ten spojkovej valec, mej jsem ted stejnej problem, piskani - jako kdyby lozisko..
stacilo jen lehce dat nohu na spojku a byl klid.
vymenil jsem a je to pryc, investice kolem par stovek...naprosto v klidu :)
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora