IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod Pavel38 » 25 črc 2012, 16:10

Kola nechám na odborníky z fóra, ale co se střechy týká, tak ji zavírám úplně stejně. :-)
MX-5 NBFL, 1,6, SUNLIGHT SILVER
Pavel38

Obrázky: 11

Příspěvekod kousmen » 25 črc 2012, 17:08

Kola bych řekl, že jsou AEZ Xylo. Taková běžná váha i kvalita druhovýrobních kol...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 25 črc 2012, 20:31

Díky. Pokud Xylo, dočetl jsem se např.: "Alu kola AEZ XYLO jsou kola v kategorii váhově optimalizovaných Lite tec litých kol. Pozoruhodně nízká hmotnost a zároveň úžasná pevnost je výsledkem výrobního procesu "flow forming", který je kombinací odlévání a tvarování za velmi vysokého tlaku. Výhodou této inovativní výrobní metody Lite tec je, že materiál je velmi hutný, čímž je kolo velice pevné a stabilní..." To nevypadá zle, na druhou stranu těžko někdo napíše že je kolo těžké a měkké, zkusím někde najít nezávislý test...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Frankie Sporty » 25 črc 2012, 20:50

Problém je, že takhle si to vychválí téměř každý výrobce a vlastně všechny kola jsou ultra lehký a vysoce pevný.. akorát že některý váží 4kg, jiný 7kg, další 9kg a všechny budou mít stejný popis.. Někdo tady kdysi doporučoval koukat na hmotnost třeba tady http://tiger.nasealbum.cz/Pages/Technik ... ti_kol.htm a pevnost je otázka.. NEpotřebuješ mít nejaký extra materiál, postačil by i shitozní, jen by si nesměl cokoli trefit :))))
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod MAXsport » 25 črc 2012, 22:42

Tvrdší taky ale neznamená lepší :) když je kolo moc tvrdý, tak je taky křehký a na to pozor..takže místo toho, abyste dali kolo opravit, tak ho zahodíte :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Winie » 25 črc 2012, 23:29

kup si oz superleggera, nebo ultraleggera a mas klid ;)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 26 črc 2012, 09:26

To je jasný, každý si chválí svůj výrobek. Když mně se líbí, jen se musí zahladit pár odřenin. Ale nevím kolik váží, nikde jsem to nenašel, pokud by to někdo někde objevil, prosím sem s tím! Případně sundám celé kolo a zvážím i s gumou.
Naposledy upravil IvanGS dne 26 črc 2012, 09:56, celkově upraveno 1
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 26 črc 2012, 09:55

http://www.direto.cz/Vyhledat/aez-xylo- ... aha-10-26/

Tady píší, že 17" váží 10,26kg a to rozhodně nízká hmotnost není --> vlastně je to přesně to, co bych od AEZ čekal :lol:
Jak psal winie - nejdostupnější lightweight kola dělá OZ (Ultraleggera v 16" má myslím 6,5). Super jsou i ATS DTC (ale nové už se dělají jen v 17"), no a nesmíme zapomínat na originální mazdí kola (třeba ty které máš na přebalu CD važí 6,3 tušim)

Možná už se začínám odstávat do stejně radikální pozice jako riderhenry, ale já bych 10ti kilové svině na Mazdě nechtěl. Už jen když přezuju zimní plecháče na letní ATS, mám pocit, že se z Heleny Růžičkové stala Penelope Cruz :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod IvanGS » 26 črc 2012, 10:22

Vavris - díky! Díky tomu odkazu jsem našel i hmotnost 7x16" s otvory 4x100 - 9,86 kg. Nejlehčí to asi nebude, ale myslím že ani nejtěžší, co myslíte? Jinak úžasná kola jsou třeba tyhle OZ, ale rád bych je viděl na červené MX a taky jak jsou pevná. Ale kdyby pod nimi byly vidět i červené brzdiče, tak by to mohlo být prima...
Přílohy
ultracerna.jpg
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 26 črc 2012, 10:45

9,8 je na 16" moc! Rsp. je to úplně běžná váha. Vem si že ty origo Enkei váží 6,3 - to je o 50% víc! A věř, že je těch cca 14 kg znát opravdu strašně moc.

Ty Oz jsou hodně teňoučké a brzdiče skrz ně jdou vidět jedna báseň.
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora