Drzko: NBFL 1.8 po smrti

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Drzko: NBFL 1.8 Camel - nové prahy + lak

Příspěvekod IvanGS » 24 črc 2014, 13:14

Dost fotek máš s nasazeným HT, jezdíš i bez něj? Mně se Majda s HT moc líbí, ale chybí mi ten skvělý pocit jízdy bez střechy, tak visí v garáži a vždy se těším na závěr sezóny, kdy ho na chvilku nasadím...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod drzko » 24 črc 2014, 13:42

HT som hneď po tom fotení (fotky sú všetky z jedného dňa) zložil, odvtedy jazdím bez neho a so strechou dole vždy keď sa dá.
Mne sa tiež s HT páči, pretože je tiež vyleštený a navoskovaný, takže vyzerá lepšie ako skladacia strecha, navyše HT ju opticky zníži, ale to auto je najkrajšie tak či tak bez strechy :)
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod drzko » 25 lis 2014, 11:51

Tak, mazda sa uložila na zimný spánok, ale moc pokojný nebude :D
V pláne je:
-výmena silentblokov
-ošetrenie ramien a ostatných vecí okolo zavesenia (odhrdziť a nejako povrchovo ošetriť - asi farbou)
-ak dovolia financie tak repas bŕzd plus ošetrenie ako u ramien, plus nové brzdové hadice, ak nie tak ich len očistím zvonka a nalakujem alebo tak..
-výmena kotúčov a platničiek

Problém je v tom že som sa rozhodol všetko spraviť sám, v chate ste si už všimli že zháňam rozumy, nechcem to tam ale moc zasierať, takže to dám k sebe do vlákna.
Budem vďačný za každú radu ohľadne montáže/demontáže a varovania na čo si dať pozor, ak máte vlastné skúsenosti s niečím z vyššie uvedených kratochvíľ :D :D
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod Spider » 25 lis 2014, 16:27

Pekne plany, aj ja som mal take :roll: . Zalezi od zahrdzavenia, ale ak chces rozoberat napravy, tak si priprav peknych par € na vyse, Nakolko bude musiet pravdepodobne kupovat druhe tycky stabilizatora, gulove capy, ABS senzory a mozno aj cele tehlice (to je to zelezo medzi ramenami, na ktorom je koleso s loziskom). Dalej sa priprav na zalomene skrutky (nie tie velke, co drzia napravy, ale male, ktore drzia rozne uchyty a kryty). Inak na hrdzave ramena som osobne pouzil drotenu kefu, vela driny a farbu, ktora reaguje s hrdzou (penetrator sa to vola) mozes natriet aj hammeritom. Neviem odkial si, ale ked chces pridi sa pozriet na moju Miu. Je rozobrata v garazi a na pol ceste k dokonceniu.
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod drzko » 25 lis 2014, 22:00

No, plány sa dajú meniť podľa potreby a hlavne podľa rozpočtu :D
Tyčky na stabíku som už menil, bola to pain in the ass, všetky šróby som odvŕtaval :D
Dúfam že to nebude najhorší možný scenár ako popisuješ..
Na hrdzu som kúpil drôtený kotúč do vŕtačky, tak uvidíme..
Tvoje vlákno sledujem, tiež si sa do toho pekne pustil, som z BA, takže nehovorím nie, ak budem mať cestu :)
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod AndrewG » 25 lis 2014, 22:26

kefami sprav povrchovu hrubu hrdzu a potom kup nejaku gebuzinu na hrdzu(mam v garaži niečo pozrem neskorej ako sa to vola)...
ja som s tym odhrdzoval uz nejake veci a je to super, nejaka aktivna kvapalina ktora netušim čo robi ale jednoducho to bublinkovalo. neviem ako by si sa kefami dostal dovnútra ramien :-)
čiže zohnať nejakú nádobu s ktorou to nebude reagovať, zopár litrov prípravku a pekne každé rameno tam potopiť na pár hodín a bude ako nové :)
AndrewG

Příspěvekod drzko » 29 lis 2014, 19:42

AndrewG budem vdacny ked pozres nazov tej chemie :)
Tak som dnes zacal, zatial isli povolit vsetky sroby, niektore po chvili macania v uvolnovaci, takze som nic neurval, dufam ze mi to vydrzi ;)
Zasekol som sa na tycke riadenia, ale vdaka PavloviS uz viem ako na to, len musim zohnat naradie :D
Jedna mobilova fotka:
image.jpg
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod drzko » 13 pro 2014, 11:51

No, takze za minuly tyzden nebol ziaden progres, aj ked som sa chystal na obhliadku nosnikov.
Najprv mi nesla vylisovat tycka riadenia, potom som utrhol dva sroby na podbehoch, tak som sa na to vysral a isiel domov :D
Vcera som si od Andreja prevzal silentbloky, tak mam zase trosku optimisticky pohlad na celu prestavbu, uvidim poobede ako sa mi bude darit :shock:
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod AndrewG » 13 pro 2014, 12:15

drzim palce, hadam to pojde a potom sa to už rozbehne ! :)
AndrewG

Příspěvekod kubec99 » 21 pro 2014, 18:31

Pytal si sa niekde vyssie, ze ako zistis ci ma tvoja Mazdicka Sport podvozok. Podla fotky z rozoberania ramien som si priam isty, ze tam Sport (Bilstein) podvozok nieje, nakolko ten ma zlte tlmice s logom Bilstein.
Inak drzim palce nech sa ti podari vsetko co mas v plate. Robota je to miestami na nervy ale vysledok stoji za to. Mam to nastastie uz za sebou, ale tych nadaaavoook ktore sa ozyvali z garaze :-D
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora