Dnes jsem ve Vysokým Mýtě pokořil krásných 20 tisíc kilometrů v tomhle užasném autíčku. Některé kilometry byly sice horší, jako třeba ty, když přijíždíš k serpentinám na který už se nějakou tu dobu těšíš a najednou se před tebou objeví kochající dědeček ve felině nebo závoďák v TDIčku, kterej ti chce ukázat jak pěkně mu to jede na rovině. Určitě to všichni znáte
Ale to není nic, oproti těm, (naštěstí jich byla většina) kdy máš silnici "sám pro sebe" a můžeš zkoušet co tahle nevinná kára dokáže. Ale Mazda není jen o vyplavování adrenalinu, svoje kouzlo má i jízda letním večerem za doprovodu nějaké té pěkně znějící hudby a něžného pohlaví na místě spolujezdce
Bylo to drahých 20 tisíc kilometrů, ale rozhodně toho nelituji. Jen mě trošku mrzí, jak mi to auto stárne před očima. Všechny peníze šli do benzínu, oleje, pneumatik a mechanických věcí a vzhled jsem hodně zanedbal. A slibuji, že přes zimu vše napravím
Určitě jsou lepší auta, jako třeba Caterham nebo Speedster, kterýma jsem měl dnes tu čest svést se. Ale to jsou pro mě zatím nedostupné věci
A ani si nedovedu představit výraz nějaké z mích kamarádek, kdyby měli nastupovat do Speedstra, nedej bože do Caterhama
Jinak dnes v Mýtě druhé místo v touringu a nejrychlejší čas kola. A to jsem byl jediná 1.6, takže už by mohli přestat kolovat řeči jako: "Jedna šestka v enbéčku je výletní auto"
Kdyby někoho zajímal onboard:
https://www.youtube.com/watch?v=yVggjE9Q9hUDoporučuji pustit alespoň 1,25 X rychlosti, ať u toho neusnete
PS.: Píšu dnes, myslím včera
PS2: Onboard začíná ve 3:20, nějak se mi to nepodařilo oříznout. Zkusím to zítra.