Tak pomalu začnu aktualizovat tohle téma. Za poslední dobu se toho hodně stalo a ještě míň udělalo.
Posledně jsem psal, že mám auto od prosince v Dickomp racingu na vyvaření a další opravy, hučel diff a nestíhal se termín svatby mojí sestry, jejíž přání bylo býti přivezena Majdou k louce, kde bude pečetěn uzel na cestě její a jejího tehdejšího snoubence. Sestra v počátcích oprav, vyzbrojena škrabkou a ocelovým kartáčem hned po pořízení mýho snu drhla rez z Majdinina břicha a nejen proto bylo její svatební přání vším. Idaho to ale nestihl přes všechny sliby, preventivní přivezení o půlrok dřív a kdovíco ještě. Sestra si na louku došla po svých, mě oprava stála krom zklamání taky dvě cesty přes celou republiku a padesát tyček za vyvaření. Kdybych měl popsat ostatní problémy, bylo by to na dýl, ale ty mi kompenzoval vrácením asi sedmi tisíc, takže je považuju za vyřízené a jsem rád, že se k tomu postavil chlapsky. Každopádně tam už taky nepáchnu.
Diff dočasně vyřešil věrný to táta všech mazdařů. Nebudu jmenovat, protože by pak za Pájemdvěstašedesát jezdili všichni.
Navštívil jsem ho hned při převozu domů a přespal mu na lavečce u garáže. Výměnu zmáknul skoro sám a úsměv na tváři mu při půlnočním dokončení udělalo pouhý díky. Nebo uvědomění, že už konečně jedu pryč.
S nablýskanou Majdí jsem pak absolvoval Tak Trochu Jiný Sraz, kde se děly věci... Ale o tom stačí, že ví zasvěcení.
K jednomu zdejšímu členovi jsme s přítelkyní zajeli na celodení vyjížďku na koních do Jeseníků, což byl asi druhý největší offroading, co jsem s majdou zažil. Ale na místo jsme dojeli. Škoda, že jsem necvakl cestu na tohle místo.
A při tom všem se konala náročná a kompletní rekonstrukce bytu, takže Majdalénka sloužila, ale nebylo jí dopřáváno. To jsem napravil až nedávnou návštěvou servisu, kde jsem konečně spokojen a kde došlo na výměnu předních brzdových desek HP+ za nové stejného typu, protože jsem s HPčkama spokojen a taky kotouče má Majda nové Brembo. Škoda že jsem poslední dobou nemyslel na focení. Stav probržděných původních kotoučů a vybržděných desek nadoraz za fotku stál.
Nefotil jsem ani další servisní úkony na který došlo před chvílí. Jednalo se o výměnu spojky za novou Exedy Stage1 a montáž lehčího setrvačníku RPC, samozřejmě včetně ložisek atd. Spojkování je teď absolutně diametrálně odlišná záležitost. Asi nejcitelnější změna ze všech úprav.
Pokračování za pár dní...
Mimochodem jsme se s přítelkyní zastavili na cestu Japonskem, což mi dost omezilo rozpočet, ale je to splněný sen a Japonsko jsme během tří týdnů projeli od Hokkaida po Kjúšú, takže dá se říct na skrz včetně rodného města mojí Majdalénky. Svezli jsme se šinkanzenem, viděli Fuji, prošli ostrov bohů atd. atd. Silně doporučuju. Třeba čajový obřad v zahradě prapůvodního hlavního města, ve kterém se volně prochází jeleni. To nejenom zní mocně...