Drzko: NBFL 1.8 po smrti

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Drzko: NBFL 1.8 Camel - nové prahy + lak

Příspěvekod drzko » 22 pro 2014, 09:59

hej hej, dosť z toho nechápem, pretože všetko ostatné je ako v Sportke..jedine že by boli tie tlmiče už menené a vymenili ich za obyč..
môj posledný progres sú dva doje*ané čapy riadenia a jeden spodný čap nápravy, takže si o tom nadávaní nemusíme nič hovoriť :D
potom som si pozrel na nete ceny dielov a ten druhý som už radšej ani nevylisovával :x
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod kubec99 » 22 pro 2014, 10:41

Ako sa ti ich podarilo zrusit? Poskodil si zavit? Ved pokial pouzijes poriadny stahovak na capy, tak by sa mu nemalo nic stat.
Este jedna mala rada. Pokial nemusis, tak sa nesnaz odsrobovat snimac ABS z tehlice, lebo tu skrutku na 100% utrhnes hned za hlavou a budes musiet odvrtavat co nieje sranda... ver mi, skusal somzhodit dva snimace a utrhol som aj na prednom aj na zadnom naboji. Nakoniec som tu tehlicu osmirgloval na aute a natrel Alkytonom :-D
Prisaham, ze medovniky mojej mamky su tvrdsie ako tie skrutky :-D
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod drzko » 22 pro 2014, 11:45

Zdeformoval som ho keď som na neho tlačil sťahovákom :( Robil som to prvý krát, takže je možné že som niečo urobil zle..
Čo sa ABS týka, v service manual je upozornenie pri každom kroku kde by si sa ho mohol dotknúť a videl som cenu nového senzoru, takže ho obchádzam v rukavičkách :D
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod m8rinek » 22 pro 2014, 12:09

Všechny šroubky jsou jsou v blízkosti oděhů jsou zlo. Jsou to nějaký bahenní m6 a je dobrý je s předstihem prolívat povolovačem, jinak jich 80% poutrháváš.

O ABS se ani nepokoušet. Na výměnu ABSčidla se dokonce prodávají sady s tím, že se s nedestruktivní demontáží čidla moc nepočítá. Díra je narezlá a zakouslá do plastu, takže se před montáží nového musí dokonce vystružit.
Co se týče odvrtávání šroubku, je lepší na něj navařit matku, teplotní roztažnost ti pomůže a šroubek vytočíš. Nehrozí tak poškození závitu při vrtání. Na cca 4tý poks to už obvykle jde... někdy dýl :D.

Ad podvozek, není o tom zmínka na nálepce na Bsloupku u spolujezdce? Já tam tuším mám napsáno ,,suspension hard,,.
m8rinek

Příspěvekod drzko » 22 pro 2014, 12:37

m8rinek píše:Všechny šroubky jsou jsou v blízkosti oděhů jsou zlo. Jsou to nějaký bahenní m6 a je dobrý je s předstihem prolívat povolovačem, jinak jich 80% poutrháváš.

true story :D už ich polievam dlho, ale stále som sa do nich radšej nepustil..

zasahovaniu do ABS sa budem vyhýbať kým sa bude dať..

netuším, pozriem, ja mám auto vyrobené pre SK/CZ trh, takže mám všetky nálepky s upozorneniami slovenské, možno aj ten podvozok bude nejaká miestna špecialita..
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod m8rinek » 22 pro 2014, 13:18

Když máš vše jako sportive, máš tam i ty výztuhy pod tunelem před diferákem (je pár trubek a profilů povařenejch k sobě...
m8rinek

Příspěvekod drzko » 22 pro 2014, 13:25

Mám aj výztuhy hej, keď hodím VIN do Ecatu od mazdy tak to vyhadzuje dve sady tlmičov ako dostupné, brzdy sú veľké, sedadlá v koži, výhrev, 6-kvalt, samosvor atď, všetko mám, len tie tlmiče sú čierne :D
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod kubec99 » 22 pro 2014, 14:50

Ono vyztuhy zazdnej napravnice pod diferakom maju vsetky NB, teda az na jednu "prednu" priecnu vyztuhu tusim. Ale vyztuhy pod prevodovkou a pod sedackami su len u neskorsich NBfl Sportive a niektorych dalsich special edditions. Teda otazka je, ci ma Drzko namysli tieto predne co su na obrazku.
Přílohy
P1080905.JPG
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod drzko » 22 pro 2014, 19:55

Ano, toto tam mam, je*lo mi to parkrat na hlavu pri vymene oleja :D
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod drzko » 09 úno 2015, 09:51

Taakže,

konečne nejaký pokrok, samozrejme dobré aj zlé správy :D
A zopár otázok na ktoré by som od niekoho rád počul odpoveď/názor.

Skoro všetky ramená su odmontované, všetky dôležité skrutky a matice to prežili. Ulomil som tri zo štyroch skrutiek čo držia podbeh na nosníkoch, ale nasrať, to budem riešiť keď to budem skladať. :D
Horšie obišiel zadok, na ľavej tehlici som objavil ulomenú skrutku na senzore ABS, neviem koľko to tak je, ale vyzerá že to zatiaľ drží aj na jednej, takže sa v tom nejdem rýpať.
Prvá otázka, mal by som to nejak riešiť, alebo to môže ostať tak?
Na pravej tehlici mi zase nejde von skrutka zo spodného ramena - uvoľnená je, otočiť s ňou otočím, ale vytiahnuť nejde - druhá otázka, ohnutá skrutka alebo rameno? Alebo nejaká rada ako to odtiaľ dostať?

Čapy - spodné pôjdu na výmenu určite, neviem čo s hornými.. Stokrát opakovaná téma, ale neviem sa rozhodnúť či riskovať a dávať nalisovať nové, alebo riskovať a nechať staré a po zložení zistiť že to búchanie kvôli ktorému som to všetko začal robiť je nakoniec horný čap..

Pozerám že som sa nejak rozpísal, takže ak to niekto prečíta celé, budem rád za každú radu :)
1.8 NBFL
drzko

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora