Zdravím všechny příznivce Mazdy MX-5. Na fórum jsem se přihlásil teprve včera, ale už jsem tu toho stihl pročíst docela dost a je vidět, že tu všichni trpí stejnou nemocí
.V březnu loňského roku jsem si splnil dlouholetý sen a pořídil si Mazdu MX-5 Sportive 10/2002, motor 1,8 107 kW. Musel jsem si pro ní zajet sice až ke Kolínu nad Rýnem ( bez tuningu je skoro k nesehnání ), ale cesta se vyplatila a trefil jsem pěkný kousek po velice slušném majiteli. V podstatě byla jen zaprášená a je bez rádia, ale všechno ostatní je ve velice zachovalém stavu a plně funkční. Orig. podvozek je vylepšen o sportovní pružiny H+R, je tak o 3cm níž od originálu a tomu odpovídá i nastavení geometrie. Při koupi měla najeto 138000 km, já zatím najel něco kolem 6000 km, ale nemůžu si jí vynachválit
, prostě láska na hodně dlouho, jestli né na pořád. Sice místo hudby raději poslouchám motor, ale originál audio set by se mi hodil, nebýt u Mazdy za tak nehorázný prachy, koupil bych ho i tam.
MX-5 NC 2,0i Revolution 7/2008, dříve Mazda MX-5 NBFL Sportive 107kW/146k 10/2002