Havova MX-5

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Havova MX-5

Příspěvekod hava » 24 říj 2013, 07:57

Ahoj tak ja si taky zalozim vlastni vlakno abych se vam tak trosku predstavil. Jsem tu mezi vama novacek, auto jsem koupil zhruba pred dvema tydny. Jsem jeste maly pivo, je mi 24 a k mazde jsem dosel od asi dva miliony let stary ibizy kde jsem se bal, ze mi vyletej tlumice skrz kapotu jak to bylo schnily. Pres feldu a A3 1.8t. Ta mela okolo 200 koni a bylo to pro me rychly auto. Jenze at sem do toho narval kolik sem chtel (vlastne mnohem vic nez sem puvodne chtel :D), tak porad je to prestaveny obycejny auto se silnejsim motorem a proste tam nebyl ten zazitek. Razeni dlouhy a lehky, posilovac taky lehkej a hodne nedotacivejch prujezdu zatackama. No a tak sem se zacal poohlizet po necem co je uz z tovarny delany jako sportovni auto pro zazitek. Penez mam malo a tak jsem musel vybirat podle toho za kolik jsem prodal audinu. V hledacku jsem mel Peugeot 106 GTI, Renault Clio phase 1 a prave MX-5. No a pak se stacilo jednou svezt a bylo to jasny :D

Takze je to NB z 99 roku 1.8. Auto je v paradnim stavu, krome tlumicu. Ale po tech letech a kilometrech vlastne nechapu, ze vypada tak, jak vypada. Ma to takovy detsky neduhy jako nesvitici podsviceni palubky, pomalu jezdici okno u spolujezdce a popraskany kraje v ohybu na strese.

Fotil sikovnej kamosuv kamos http://martinsznapka.cz/
Přílohy
05.jpg
04.jpg
03.jpg
02.jpg
01.jpg
hava

Re: Havova MX-5

Příspěvekod cavan » 24 říj 2013, 08:14

tak vitaj medzi nami.. :) auto vyzera pekne.. ake su plany? predpokladam tlmice, resp. mozno aj cely podvozok..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod hava » 24 říj 2013, 08:20

Jinak tu mam rovnou par dotazu. Vcera sem menil zarovky v ovladacich a sklapeni svetel a mlhovku - to se mi povedlo. A dal sem menil zarovky v ovladani topeni. A delal sem to tak, ze sem mel sundanej tunel okolo radicky a ramecek okolo topeni a radia. A mam dotaz, protoze sem pri vymene znicil ty silikonovy zeleny navleky na ty zarovicky tak to budu rozdelavat jeste jednou a dam tam asi zeleny ledky, nebo ty navleky, ale oni ty zarovky moc nesvitej i bez navleku, takze spis ty ledky... A ptam se vas, jde sundat ten celni panel od topeni bez toho abych zase sundaval tunel atd?

Pak tu mam par nezapojenech kabelu a prosim o radu na co jsou
Přílohy
kabely-vpravo.jpg
kabely-vlevo.jpg
hava

Příspěvekod hava » 24 říj 2013, 08:26

Plany jsou ted koupit zimaky a nechat nastrikat spodek, protoze auto chci a i kdybych nechtel tak musim pouzivat i pres zimu, pak mozna baterku protoze je to takovy liny pri startovani, ale nekde sem zase cetl, ze je to vlastnost mx-5. Ten podvozek bych chtel no, jen to asi chvilku potrva nez na to nasetrim. Podle toho co jsem zatim vycet, tak asi nesezenu neco pod 20.
hava

Příspěvekod mastercs999 » 24 říj 2013, 08:59

Až budeš mít hotový to podsvícení středovýho panelu, tak napiš co a jak jsi tam dával a jakej je výsledek. Potřebuju si to taky podsvítit, tak by se mi tyhle informace hodily ;)

Jinak auto vypadá moc pěkně. Jedna z nejhezčích barev na NB ;) . A myslím že s novým podvozkem bude jízda o mnoho lepší, na to se těš. Co koroze? Je nějaká?
mastercs999

Příspěvekod Andre_fux » 24 říj 2013, 09:15

Prvně gratuluji ke koupi! Ať dělá radost.

ted k podsvícení ovládání topení:
To by mělo jít bez vyndání středového panelu. Stačí vyndat rádio do pryč a pak se z vrchu dostaneš k žárovkám. Je k nim více než blbý přístup. K osvětlení LEDkama, já je v autě mám , je to náhrada za žárovku označovanou T10 s jednou SMD ledkou.
Car-led-T10-1.jpg
T10
Car-led-T10-1.jpg (26.06 KiB) Zobrazeno 12349 krát

Takto to je u mě v autě. Zatím to ještě není 100%. Bude se na tom muset ještě zapracovat
DSC_0884.jpg
auto

EDIT: Ty konektory v motorovém prostoru mám také, taky bych rád tušil k čemu jsou..
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod hava » 24 říj 2013, 10:10

Rez zadna. Auto nebylo v zime jezdeny a tak je spodek jak novej. Prahy asi uz jsou delany, protoze je vespod takovej pruh, kterej nevypada jak origo, ale mozny je vsechno.

Jinak s tema zarovkama ja myslim, ze to jsou T5. T10 jsou ty vetsi treba v osvetleni SPZ, ale je mozny, ze to pletu.
S tim panelem, ja tam mam bohuzel dodelavany neorigo radio a nemam k tomu ty plisky na vyndani, takze asi budu muset zase rozdelat tunel :x

Popisu jak sem to delal ja, az to budu delat znova, tak muzu i nafotit.
Sundal sem teda tunel- 2srouby v zamykaci prihradce, 1 sroub pod popelnikem a 2 srouby na bocichu u radicky. Tunel je pred radickou nacvaklej do stredovyho panelu tak za to chce trosku vzit.
Pak ramecek ololo radia a topeni je prisroubovanej 2 sroubama pred radickou a jinak je po obvodu nacvakanej.
Z panelu topeni sundat ovladaci kolecka, jsou jen nacvaknuty. Na ovladac cirkulace sem musel pouzit hodne sily a bal sem se, ze to urvu ale slo to.
A pak uz sundat panel topeni, kterej je nacvaknutej 2 packy nahore a 2 dole.
A tam uz jsou ty dve zarovicky.
hava

Příspěvekod Andre_fux » 24 říj 2013, 10:36

JO máš pravdu, jsou to T5tky.. Ale jsou podobého provedení co tam mám
led-autozarovka-12v-s-patici-t5-zelena-1led-3smd-95181gre.jpg
T5

I když tam máš neorigo rádio, tak se dá dostat ven pomocí obyč plechu, šroubováku .... Prostě něčeho co do té díry narveš :) Případně pokud tam máš kastlík s hodinama, tak ten dáš prvně do pryč a pak se k rádiu dostaneš zhora a vyndáš ho do pryč.
Celý panel topení pak mužeš vysunout a zhora do něj dát nové žárovky. Další možností ale je vycvaknout celý ten motorek ven a na něm jsou oboje žárovky. Není třeba nic rozebírat z přední strany.

mZ4nuvqEbWPdpQ8VOyDSXVA.jpg
panel topení
mZ4nuvqEbWPdpQ8VOyDSXVA.jpg (8.96 KiB) Zobrazeno 12336 krát

1N20811.jpg
schéma
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 24 říj 2013, 12:24

Taky gratuluju ke koupi a přeju hodně šťastných km topless.

Baťbať, panýlek se dá vyndat stejně jako rádio, jen je potřeba strčit hlavu tam kde se dávají nohy a odpojit bovdeny od ventilátoru (jsou po stranách a jsou přístupné) aby šel panel vytáhnout. Pak je potřeba opatrně odstranit dvě plastové krytky (na schématu od Andreho označeny jako 61-196B) a pomocí tenkých šroubováků (já posledně použil holý svářecí drát 1,5 mm, a stačí dva, když nejdřív uděláš jednu stranu a pak opatrně druhou tak aby sis první nezacvaknul).
Co se týká nezapojených konektorů, těma se nemusíš moc zabývat, Mazda používala téměř kompletní kabelový svazek, takže tam jsou dráty a konektory od klimatizace, kondenzačního ventilátoru a tak podobně....
Mě by zajímalo jak si měnil žárovku ve sklápění světel, protože já to ovládací kolečko mám plné a bez žárovky.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod hava » 24 říj 2013, 13:09

Asi sem to spatne napsal, zarovka je v tom tlacitku jedna a sviti jen ten symbol, ty cisla mi nesviti.

Ale ted sem si vzpomel, ze mi chybi objimka na parkovacku do pravyho predniho svetla, nevite kde ji sehnat? Popr. cislo dilu?
hava

Další

Zpět na Krásky členů fora