Marfil NBFL 1,6

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Marfil NBFL 1,6

Příspěvekod Marfil » 19 dub 2010, 19:12

Tak jsem konečně spáchal pár fotek a mohu i já ukázat náš rodinný přírůstek (02/2010) :

NB-FL 1,6 r.v. 2001, tachometr 87 800 km. Splňovala moje požadavky, podle kterých jsem emixku sháněl - tedy stříbnou barvu (tady přicházela do úvahy i tmavošedá metla), interiér v kůži, posilovač, el.okna, oblouky, atd...

Čerstvě dovezená přes autobazar ve Velkém Poříčí z Itálie, kde byla jediným majitelem italská kočka Simona :oops:
Vzhled karoserie byl tím ženským elementem trochu ovlivněn, prasklinky v laku nárazníků svědčily o dost těsném parkování :roll:
"Můj mechanik" se kloní k názoru, že stav km odpovídá, motricky dobře zajetý stav :)
Serviska to jenom potvrzuje. Bez rzi, stroj jezdil v Toskánsku, a podle všeho jen v létě.

Takže po koupi byly provedeny rozvody, preventivně nová vodní pumpa. Dány nové zadní gumy š.205 (vpředu zůstaly původní 195-ky Potenzy)
Abych i já přiložil ruce k dílu, přidělal jsem nenápadný černý grill, spravil trochu unavené zámky
střechy a vyměnil teleskop antény, protože původní byla trochu deformovaná a nevysouvala se celá.
Specielně jsem improvizoval u vymýšlení úchytu přední RZ, výsledek se mi ale moc líbí :P

Právě došlo i na přelakování obou nárazníků. Pořád jsem přemýšlel o nových kolách 16-kách, ale víc a víc se mi líbí tyto stávající ráfky 15", italské firmy Radius, které sem celkem pasují..
Po sezóně dojde na jejich renovaci.
Jinak na žádné "bodykity" nedojde, dodám však horní rozpěru, určitě i jinou koncovku výfuku .. :?:

Navoskováno, vyfoceno.. teď už si budu celou investici přetavovat na radost, která doufám dlouho vydrží :P
Přílohy
aa.JPG
top5a.JPG
top10a.JPG
top3a.JPG
top9a.JPG
Naposledy upravil Marfil dne 30 říj 2010, 10:52, celkově upraveno 9
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Re: Marfil NBFL 1,6

Příspěvekod dopr » 19 dub 2010, 19:24

moc pekna a hlavne temer origo stav ! Tak at jezdi ! :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Koby » 19 dub 2010, 19:25

Krasavice :-) At ti to šlape ;)

PS: ano, sériový stav uznávám, kola krásný :-) a bavit tě to myslím bude dlouho :-)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod PavelS » 19 dub 2010, 19:26

Bjůtifl! :) Kdy s náma teda vyrazíš? Musíme udělat už brzo nějakej středočeskej odpolední srázek 8-)

Jak jsi vyřešil ty zámky? Dneska jsme u Oty Švaňka zjistili, že NBčka maj ty tlačítka na zámcích plastový - odřou se a pak to nedrží... NAčko to mělo poctivý kovový, takže doporučuju NBčkařům kterým to ještě nezlobí ať začnou shánět zámky z NA - než to ruce trhu dojde a ceny poletěj nahoru :D
PavelS

Příspěvekod Marfil » 19 dub 2010, 20:41

Díky moc chlapci za pozitivní přijetí :oops: :lol:
Pavle, jediná podmínka "sobotního odpoledne" je pěkné počasí. Mohlo by se to jmenovat třeba
"Okolo kutnohorska" ;)
Stran těch zámků střechy - byl tam zlehka ošoupaný kov - nějaká slitina (asi standard u NBFL) .. oprava podle návodu, který jsem i pověsil sem na jiné fórum - tedy vyvrtání děr, zasunutí malých šroubků (opatlaných v epoxidu) s půlkulatou hlavou, předtím ještě zbroušených. Výsledek nemá chybu.. :geek:
Jinak ještě páreček fotek:
Přílohy
top2a.JPG
aa.JPG
Naposledy upravil Marfil dne 17 kvě 2010, 11:56, celkově upraveno 3
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod Jooki » 20 dub 2010, 08:53

Jak mi ta stříbrna nikdy nic neříkala, tak jí začínám přicházet na chuť. Moc pěkná mafiánka! Jak z výroby.
1,6 Silver Blues Obrázek
Jooki

Příspěvekod Marfil » 20 kvě 2010, 11:15

Tak začínám vážně přemýšlet o montáži horní duralové rozpěry tlumičů, docela bych přivítal zkušenosti o vlastnostech,
které nastanou. Na netu jsem narazil na klady, ale i zápory - tedy zpevní se karoserie, stabilnější řízení v zatáčkách,ale
o poznání horší překonávání hrbolů - rázy jsou větší..?? :geek:
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod dopr » 20 kvě 2010, 11:33

a pri bouracce se ti krasne posune i druha strana auta :roll:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 20 kvě 2010, 11:50

dopr: Kdyby se měl na tohle člověk ohlížet, tak by mělo smysl jen auto s deformačníma zónama ze všech stran a pokud možno měkký jak houba ;)

U NA jsem žil i bez rozpěr mezi tlumičema, ale NC už jí má a jsem za to rád :)
PavelS

Příspěvekod Marfil » 20 kvě 2010, 11:57

dopr píše:a pri bouracce se ti krasne posune i druha strana auta :roll:

No to je pravda, ale ruku na srdce, kdo do toho všeho jde s tím, že počítá s bouračkou... mazdici mám na víkendy. Jinak mám nalítáno do dneška okolo 800 tis, tak mě tato událost zase moc neděsí.. ovšem do provozu vyrážím vždy s pokorou :lol: :)
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Další

Zpět na Krásky členů fora