joko NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

joko NA

Příspěvekod joko » 29 dub 2014, 09:24

Začiatkom roka som začal uvažovat nad kúpou druhého auta pre radost a ako hobby. Po nejakom čase hladania toho pravého kandidáta som narazil práve na MX5 a zamiloval som sa :) Splnalo všetky moje kritériá auta pre radost. Ako skvelé jazdné vlastnosti, pohon zadných kolies, cabrio, image a v neposlednom rade aj cena. Verzii NA som prišiel na chut najviac, aj ked NB by bola asi rozumnejšia kúpa, no na môj vkus má až moc oblých tvarov.
Začal som brázdit bazári no na Slovensku, ako som už zvyknutý, samozrejme žiadny výber nebol. Uvažoval som o dovoze z Nemecka, kde je ponúk až až. Písal som rôznym dovozcom, ktorí si pýtali za dovoz horibilné sumy. Tadial cesta neviedla. Dovoz som musel riešit na vlastnú päst. Tak som začal zhánat človeka, ktorý by mi vedel pomôct a sem-tam pozrel, či nepribudol na SK nejaký inzerát.
Až raz, jedného pekného dna, sa objavyla ponuka na predaj NA-čka a dokonca nedaleko môjho bydliska. Som najivný. Bral som to ako znamenie :D I šiel som ho hned pozriet. Na živo vyzeralo ešte krajšie než na fotkách. Auto malo okrem buchotajúceho diferenciálu menšie vady, čo mi ale nevadilo kedže mám k dispozícíí garáž a chut opravovat. Po dohode na cene som si auto kúpil. Čo sa ale nestalo, pri prevoze domov som v rozčarovaní autu dával zabrat viac lež som mal a diferenciál som úplne zadrel. Skrátka s autom sa nedalo pohnút. Domov, a tu by som chcel podakovat zúčastneným, sme ho doviezli na vozíku.
Auto je vraj dovezené z Ameriky, o čom svedčí aj ukazovatel rýchlosti v mílach. Na budíkoch má najazdené bez mála 150 tis. km, čomu sa samozrejme nedá verit. Je to r.v. 91 obsah 1.6 s výkonom 85kw. Má kompletný športový nerezový výfuk s dvomi koncovkami, športový vzduchový filter a regulátor tlaku paliva. Malitel na nom nedávno menil rozvody a zadné tlmiče. Na podvozku je badatelná trocha hrdze no plánujem to ešte poriadne popozerat. Nebola to možno najmúdrejšia kúpa. Uvidíme časom.
To by bolo asi na úvod všetko a na čo som zabudol, to po čase doplním, prípadne rád zodpoviem všetky otázky a samozrejme budem doplnat aj fotodokumentáciu. Ospravedlnujem sa za gramatiku.

Momentálne čakám na nový diferenciál. Som dohodnutý s jedným členom tohto fora no bude dostupný až koncom týždna.
Přílohy
36490284-1.jpeg
foto z inzerátu
36490284.jpeg
foto z inzerátu
20140427_165436 (800x600).jpg
Po odpojení poloosí sa mi podarilo auto odtlačit do garáže. Je tam neporiadok, ktorý sa chystám upratat :)
20140428_222119 (800x600).jpg
Tu je už demontovaný diff:
20140428_222135 (800x600).jpg
Demontáž diferenciálu by prebehla v celku bez problémov, keby som nenarazil na zahrdzavenú matku na držiaku, ktorú sa mi podarilo mojou neopatrnostou poškodil tak, že mi už nešla uchytit do klúča.
Naposledy upravil joko dne 20 črc 2014, 03:10, celkově upraveno 3
joko

Re: Jokové NA-čko

Příspěvekod cavan » 29 dub 2014, 10:06

vitam ta! vyzera byt celkom zachovala.. ;) neboj sa stavu, pokial mas ako pises chut opravovat, to auto budes mat este radsej.. tie km nie su nahodou v milach??

prajem vela stastnych km..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod joko » 29 dub 2014, 11:09

Dakujem. Asi to bude naozaj v mílach :D Vôbec som si to neuvedomil...
joko

Příspěvekod kousmen » 29 dub 2014, 11:19

Konečně se líhnou NAčka. S pořizováním jsem to měl skoro na stejno. I s tím skoro nedojetím domů - já jsem tenkrát měl uchcávající servo řízení. Naštěstí stačilo dolívat olej a dojelo se v pořádku. Tak taky přeju příjemně prožitý míle. Moje je kanaďanka, tak je někdy musíme seznámit. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod whisper » 29 dub 2014, 11:55

Vitaj, aj ja som rád, že je tu ďaľšie NA (a dokonca na západnom Slovensku) :) Tak dúfam, že sa niekedy počas sezóny vidíme a veľa šťastia s tým diffom.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod kopac » 29 dub 2014, 11:56

Taky sem stejnej případ...moc sem nevybiral a vzal to co bylo a vubec toho nelituju. a cestou domu jsem mel oproti vam v pohode,jen sem nekde ztratil vejfuk...

jinak vypada moc pekne
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod joko » 29 dub 2014, 12:07

Díky moc chlapi. Snád sa počas sezóny niekde postretáme... :)
joko

Příspěvekod IvanGS » 29 dub 2014, 12:45

Gramatiku máš OK, jen si říkám, proč se kupují auta, o kterých je jasné, že s opravami budou stát víc než ta dražší s tím rozdílem, že majitel dražšího mezitím jezdí. Když jdu kupovat něco z druhé ruky, 3x se ujistím, že jsem růžové brýle nechal doma a mozek přeprogramoval do módu "kritizování a hledání nedostatků" :).
Moc se omlouvám za názor a opravdu upřímně přeji, ať máš Mazdu brzo v pořádku a začnete si to spolu užívat.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod mastercs999 » 29 dub 2014, 12:49

Mně se moc líbí, u mě máš plus :)
mastercs999

Příspěvekod drzko » 29 dub 2014, 12:55

Servus :)
Veľa šťastných čísel na odometri, ale fakt to budú tie míle, a to už by potom aj sedelo (cca 240 000 km - to už je celkom do súťaže o najojazdenešiu mazdu na fóre..)

IvanGS píše:Gramatiku máš OK, jen si říkám, proč se kupují auta, o kterých je jasné, že s opravami budou stát víc než ta dražší s tím rozdílem, že majitel dražšího mezitím jezdí. Když jdu kupovat něco z druhé ruky, 3x se ujistím, že jsem růžové brýle nechal doma a mozek přeprogramoval do módu "kritizování a hledání nedostatků" :).
Moc se omlouvám za názor a opravdu upřímně přeji, ať máš Mazdu brzo v pořádku a začnete si to spolu užívat.

Ja to mám tak niekde medzi tým, ale poznám osobu, ktorá kúpila auto s viacerými chybami vedome s tým že si ich sám opraví. A mal potom z funkčného auta ešte väčšiu radosť. Ja som do kúpy MX-5 išiel s tým, že sa na nej bude musieť pracovať, ak nebudem mať veľké šťastie (lemy, zadné blatníky, rozvody a pod.) a aj to tak bolo.. Pri NAčkach to platí myslím dvojnásobne, nájsť leštenku čo sa zmestí do rozpočtu je náročné.
1.8 NBFL
drzko

Další

Zpět na Krásky členů fora