Začiatkom roka som začal uvažovat nad kúpou druhého auta pre radost a ako hobby. Po nejakom čase hladania toho pravého kandidáta som narazil práve na MX5 a zamiloval som sa
Splnalo všetky moje kritériá auta pre radost. Ako skvelé jazdné vlastnosti, pohon zadných kolies, cabrio, image a v neposlednom rade aj cena. Verzii NA som prišiel na chut najviac, aj ked NB by bola asi rozumnejšia kúpa, no na môj vkus má až moc oblých tvarov.
Začal som brázdit bazári no na Slovensku, ako som už zvyknutý, samozrejme žiadny výber nebol. Uvažoval som o dovoze z Nemecka, kde je ponúk až až. Písal som rôznym dovozcom, ktorí si pýtali za dovoz horibilné sumy. Tadial cesta neviedla. Dovoz som musel riešit na vlastnú päst. Tak som začal zhánat človeka, ktorý by mi vedel pomôct a sem-tam pozrel, či nepribudol na SK nejaký inzerát.
Až raz, jedného pekného dna, sa objavyla ponuka na predaj NA-čka a dokonca nedaleko môjho bydliska. Som najivný. Bral som to ako znamenie
I šiel som ho hned pozriet. Na živo vyzeralo ešte krajšie než na fotkách. Auto malo okrem buchotajúceho diferenciálu menšie vady, čo mi ale nevadilo kedže mám k dispozícíí garáž a chut opravovat. Po dohode na cene som si auto kúpil. Čo sa ale nestalo, pri prevoze domov som v rozčarovaní autu dával zabrat viac lež som mal a diferenciál som úplne zadrel. Skrátka s autom sa nedalo pohnút. Domov, a tu by som chcel podakovat zúčastneným, sme ho doviezli na vozíku.
Auto je vraj dovezené z Ameriky, o čom svedčí aj ukazovatel rýchlosti v mílach. Na budíkoch má najazdené bez mála 150 tis. km, čomu sa samozrejme nedá verit. Je to r.v. 91 obsah 1.6 s výkonom 85kw. Má kompletný športový nerezový výfuk s dvomi koncovkami, športový vzduchový filter a regulátor tlaku paliva. Malitel na nom nedávno menil rozvody a zadné tlmiče. Na podvozku je badatelná trocha hrdze no plánujem to ešte poriadne popozerat. Nebola to možno najmúdrejšia kúpa. Uvidíme časom.
To by bolo asi na úvod všetko a na čo som zabudol, to po čase doplním, prípadne rád zodpoviem všetky otázky a samozrejme budem doplnat aj fotodokumentáciu. Ospravedlnujem sa za gramatiku.
Momentálne čakám na nový diferenciál. Som dohodnutý s jedným členom tohto fora no bude dostupný až koncom týždna.