NBFL 1.6 Unplugged - Miládka

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

NBFL 1.6 Unplugged - Miládka

Příspěvekod phantomond » 24 lis 2015, 21:44

Tak jsem si říkal, že sem taky něco hodím, a zjistil jsem že disk s fotkama odešel do křemíkového nebe a zbylo mi z léta pouze pár fotek z mého starého mobilu. Ale tak alespoň pro začátek ;)
*edit - barvy vyšli hrozně, ale na živo to není tak špatný :D
Přílohy
M002.jpg
M001.jpg
Naposledy upravil phantomond dne 26 srp 2016, 14:45, celkově upraveno 1
phantomond

Re: NBFL 1.6 Unplugged

Příspěvekod Andre_fux » 24 lis 2015, 21:48

nejkrásnější barevná kombinace na NBfl ...

Máš ji moc pěknou ať ti dělá jen radost a na jaře doufám, že se přidáš na společné zahájení sezóny :)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod phantomond » 04 pro 2015, 13:33

Nedá mi to a musím se podělit o zajímavou zkušenost. Do cca 130 - 140 hard top drží i jen na dvou předních zámcích, akorát začne dovnitř trochu foukat, takže se člověk ohlídne, a najednou vidí, že střecha není vzadu přidělaná a v klídku si povlává ve větru.

Neměl jsem úchyty pro boční zámky (což už je napraveno, čímž děkuji Andremu), takže hard top držel jen na předních zámcích a vzadu na šroubech. Jakmile to začalo vlát, tak jsem zastavil a zkontroloval, co se to. Ze zadních pochromovaných zámků byly vymontované malé boční šroubky a šrouby, které střechu vzadu drželi byly pryč. Frankensteiny jsem ještě neměl, což bude v nejbližší době napraveno, nicméně malé šroubky i šrouby byly fuč. Přemýšlel jsem, jestli jsem se v autě v poslední době nerejpal a šrouby sám nevyndával, no nic jsem si nevybavil. Drobné věci k autu navíc bezpečně uchovávám, a po šroubech ani stopy, takže mě všechny okolnosti vedly k závěru, že si asi někdo myslel, že tam mám origo šrouby a potřeboval je. Moc si neumím představit, že by se náhodou samy uvolnily čtyři šrouby.

Takže drobné varování pro všechny, kdo s hardtopem parkují někde venku, možná by mohlo být nějaké překvápko.

A dobrá rada pro lidi, co hardtop od někoho kupují - když to nebudete hnát, dovezete to v klidu jen na předních zámcích :D (nejsem na danou problematiku odborníkem ve smyslu nového občanského zákoníku, tudíž za tuto radu nejsem odpovědný)
phantomond

Příspěvekod phantomond » 28 úno 2016, 09:34

Po hoodně dlouhé době konečně volný víkend., Tak jsem alespoň seřídil dorazy oken, vyčistil a namazal kolejnice, aby to pěkně jezdilo, a hlavně konečně vypnul speciální výhřev řadící páky. Na fotkách to sice není moc vidět, no v těch gumových manžetách byly slušné díry a pěkně to profukovalo po delší jízdě. Stačilo zastavit na křižovatce, a hned bylo teplíčko.

P.S. Pokud si pozorné oko všimne zasviněných gum, tak navigace uzamčená na zpevněné cesty mě protáhla polňačkou :D
Přílohy
S004.JPG
S003.JPG
S002.JPG
S001.JPG
phantomond

Příspěvekod phantomond » 28 úno 2016, 09:40

Protože budu vařit zadní lemy, tak jsem radši koukl na stav nosníků. Světe div se, němčour s tím asi opravdu v zimě nejezdil. Teď akorát zvažuju, jak je ošetřit, aby vydržely dalších 10 let. Kdyby měl někdo nějaké tipy na nástřik, tak je určitě ocením ;)
Přílohy
S005.JPG
phantomond

Příspěvekod spoofan » 28 úno 2016, 09:51

Nechci ti kazit radost, ale takhle vypadaly nosniky zvenci s najezdem 87 tis km...kdyz se rizli, tak byli na srac :lol:
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod phantomond » 28 úno 2016, 11:03

spoofan píše:Nechci ti kazit radost, ale takhle vypadaly nosniky zvenci s najezdem 87 tis km...kdyz se rizli, tak byli na srac :lol:

Neříkám, že jsou jak nový, ale ještě něco vydrží, s čímž bych jim rád pomohl. Protože spojka je v pohodě, tak se mi nechce dávat teď motor ven jenom kvůli nosníkům, proto bych jim chtěl trochu prodloužit životnost, odpálit spojku a vzít to pak najendou ;)
phantomond

Příspěvekod m8rinek » 28 úno 2016, 11:12

Nosníky nejsou plně OK, ale jak říkáš vydrží, nechal bych to minimálně třeba až na výměnu spojky, při vyndání motoru... Teď něčím prolít, dost možná se vykašlat na eko vosky, ale vzít to nějakým mišungem našich otců. Už si to moc nepamatuju, ale tuším, že tam byl resistin, olej a možná nafta? Jistě někdo poradí... Není to eko, ale co je mastné to nerezne, nasaje se to do rzi, ne jako vosk, který na povrchu utvoří ,,krustu,,.
m8rinek

Příspěvekod Andre_fux » 28 úno 2016, 11:13

já bych to bud tebou na to klidně hodil bobek... Mraky lidí je mám v horším stavu a ani o tom pořádně neví..
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod phantomond » 28 úno 2016, 11:34

To m8rinek: Recept vypadá lákavě. Hodně hraje na mou antiekologickou notu :D Zkusím pohled přesné znění z kuchařek našich otců. Kdyby někdo věděl, určitě mi sem napište.

To AndreFux: Je mi jasný, že minimálně rok v pohodě snesou, ale zase proč jim v tom nepomoct. Spojka vypadá natolik v pohodě, že se obávám že by se nosníky její výměny nemusely dočkat :D
phantomond

Další

Zpět na Krásky členů fora