Bezzubka - NBFL 1,6 2001

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Bezzubka - NBFL 1,6 2001

Příspěvekod Filip » 29 úno 2016, 22:32

Konečně i já můžu přispět k fotkám vašich přírůstků do rodiny ve stylu chlapi sobě...

Je to klasická 1,6 NBFL z roku 2001, najeto 125 tis.. Koupená v Českých Budějovicích v bazaru z návalu náhlého pocitu mého a mé šestileté dcery, že nutně potřebuji kabriolet. Jakýkoliv. Hned. To mě potkalo v září 2015, kdy jsem se jednoho dne rozhodl pořídit si víceméně cokoliv, co nemá střechu, následně týden koukal na web a víceméně náhodně si pořídil něco, čemu se dá shodit střecha. A snad proto, že tahle ooooobrovská kára byla stejně vysoká jako moje šestiletá dcera, jsem si ji po výměně rozvodů odvezl z bazaru s sebou bez jediné znalosti mx-5...

Jak to skončilo si asi umíte představit sami. Po dovezení domů a velkém nadšení po prvních 150 km cesty, především z toho, že zase po několika letech ŘÍDÍM AUTO a ne tablet na kolech, nebo z toho, že to auto opravdu ZATÁČÍ a já o tom VÍM (!) se stalo několik věcí zároveň...

V první řadě začalo pršet (a v podstatě už nepřestalo). Společně s padající vodou začaly stejnou intenzitou padat ceny, asi aby se to tak nějak venku sjednotilo (a padat přestaly až v prosinci. To začalo sněžit.

Pak jsem se tedy přihlásil na toto fórum a zjistil, co všechno tomu může být. A ... bylo. Tak jsme začali. putovala na odrezení, kde zároveň rovnou vystříkali dutiny, vyčistili brzdy, dali nový výfuk. Vypadala hezky, už byla více černá než rezavá. Alespoň do doby, než jsem pokračoval ve čtení na fóru a po zkouknutí nosníků a lemů jsem jí pro jistotu odvezl do jiného servisu s vašimi referencemi, kde těmhle holkám rozumí. A jeli jsme nanovo.... Druhé odrezení do úrovně výměny nosníků, zadních lemů, prahů, výměna náplní (co teklo šlo ven a bylo nahrazeno), při výměně oleje v převodovce jsme to vzali i shora a dalo se nové těsnění řadičky, následovalo druhé vystříkání všech dutin (protože jak jsem zjistil, tak při prvním super nástřiku se vykašlali na dutiny, zato ale nastříkali hliníkovou haubnu, zkrátka borci...)), dali jsme mlhovky i dopředu, OEM kola, Bridge a poslali jsme to všechno do lakovny a na geometrii. Když to bylo všechno hotové, vysypala se cívka, tažke jsme dali novou. Kromě impregnace sřechy tuhle holku myslím nečeká v blízké budoucnosti nic vážnějšího než zkoumání českých a rakouských okresek.... Maximálně se rozhodnu o tom, jestli půjdou sedačky do kůže a bude to hezčí, nebo zůstanou jak jsou a v létě zůstanu v suchu.

No a teď se už jen těším na to, až přestane sněžit a vyrazíme ven. I když jsem s ní najel zatím tak 500 km, už bych to auto nedal z ruky a bude mi to muset zreznout pod zadkem, abych jí dal pryč :)

Fotky doplním později z výletů, teď pár prvních jako zápisné tady ...

Nebude žádný další tuning, rád bych jí držel v originálním stavu. Zatím :)
Přílohy
interier.jpg
1 (2).jpg
2.jpg
Naposledy upravil Filip dne 04 čer 2016, 00:21, celkově upraveno 4
Filip

Obrázky: 2

Re: Meet Astrid Black NBFL 1,6

Příspěvekod RON » 29 úno 2016, 23:06

Kde jsi ji v ČB kupoval? Nahoď foto interiéru, vypadá super!
Mazda 323F BA, 1,5 16V, rv.1997
Mazda MX-5 NB, 1,6 16V, rv.1999
RON

Příspěvekod Filip » 29 úno 2016, 23:34

Slomi Car - druhé auto bych si tam nekoupil, ale mě se tahle taaak líbila :) zjistil jsem na autě klasické nesrovnalosti, o 20 tis stočený tacho, kola nezapsaný v TP. Na telefonu slibovali vyrovnání, že dodají jiný kola, ale přes opakovanou urgenci s tím neudělali nic. Klasika, co čekat... ale teď už je všechno opravený...
Filip

Příspěvekod vojtiiisek » 01 bře 2016, 09:15

Vitej mezi nami, cerna ji slusi! 8-)
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod RON » 01 bře 2016, 10:16

Filip píše:Slomi Car - druhé auto bych si tam nekoupil, ale mě se tahle taaak líbila :) zjistil jsem na autě klasické nesrovnalosti, o 20 tis stočený tacho, kola nezapsaný v TP. Na telefonu slibovali vyrovnání, že dodají jiný kola, ale přes opakovanou urgenci s tím neudělali nic. Klasika, co čekat... ale teď už je všechno opravený...

jj, asi vim o kterou jde, vloni jsem s černým FLkem s laděným výfukem od Slomi taky jezdil :) hlavně, aby sloužila :)
Mazda 323F BA, 1,5 16V, rv.1997
Mazda MX-5 NB, 1,6 16V, rv.1999
RON

Příspěvekod Tommy014 » 01 bře 2016, 10:49

Velka gratulace, krasny kousek :)
Tommy014

Re: Astrid Black NBFL 1,6

Příspěvekod Filip » 02 bře 2016, 16:16

dik všem za uvítání, brzy přidám nějaké další fotky s interiérem a dokumentací oprav.
Filip

Příspěvekod Ladlas » 02 bře 2016, 17:39

Gratuluju za krásný kousek, přeju hodně radosti a šťastných kilometrů :D
MX-5 NBfl Silverblues 1.8 VVT 107kw r.2003, L.S.D., windshot, sportive brzdy, Torino Nardi
Ladlas

Příspěvekod Filip » 27 bře 2016, 23:14

nad Roztoky.jpg
Dnes konečně první pořádný výlet... Od doby, co jsem si vyzvedl auto hotové po vyvaření, laku, náplních atd. nebylo hezky - až dneska a tak jsem ráno vyjel, stejně jako asi polovina vás tady z fóra na výlet a konečně jsem se poprvé pořádně seznámil s autem na delším svezení. Ráno nad Zvíkovec přes Dejvice, Rudnou, Loděnici, pak zadem lesy na Beroun, Zbiroh a odtud pak na Podmokly, Roztoky, Křivoklát, Nižbor, Srbsko, Karlštejn a přes Řevnice zpět do Prahy. Celkem asi 250 km nádherného počasí a super řízení.

První pořádná zkušenost = obrovské nadšení z auta - oprava se povedla výborně, auto jde krásně za plynem, nikam netáhne, nic netluče, všechno sedí kde má (na silnici i v autě) a celý den bez střechy byl super zážitek. Zkusil jsem si i první drifty ve volných (= kde bylo vidět stovky metrů daleko :shock: vlásenkách a překvapilo mě, jak je Miata nádherně čitelná, jistá, řiditelná. Bridge Pot jsou mimochodem fakt super gumy, moc doporučuji ostatním. Jediný problém vidím v těžké návykovosti... :P ale s tím se asi nedá nic dělat, takže za týden zase na výlet, tentokrát se ke mě asi přidá i dcera, tak bude o radost / starost a taky o jednoho vysmátýho víc
Přílohy
u Berounky.jpg
Filip

Příspěvekod Filip » 27 bře 2016, 23:45

a mimo jiné dcera dnes auto přejmenovala na Bezzubku... což se mi pomalu začíná líbit a je možné, že pokud se to jméno chytne, tak zůstane u něho.
Filip

Další

Zpět na Krásky členů fora