Tak jsem si konečně udělal čas, abych zde ukázal svoje auto. Ve skutečnosti je to zatím moje druhé auto. Za mlada jsem chvíli jezdil s felicií po rodičích. Před 11 lety jsem si koupil svoje první auto, mazdu 6, kterou mám do teď. A když jsem si ji kupoval, a nebo i pak chodil do mazdy na servis, tak jsem pokukoval po vystavené MX-5, ale nenapadlo mě, že jí někdy budu vlastnit. Nakonec jsem si loni řekl, že život je krátký, že si udělám radost a místo nové šestky si koupím MX-5. Stará šestka už vydržela 200 tis. km a tak snad ještě dalších 100 tis. km bez zásadních investic vydrží. Koukal jsem na inzeráty a zjistil, že MX-5 je docela levná. Nejdřív jsem si říkal, že koupím NBFL, pak jsem se ale rozhodl pro NC a postupně jsem zvyšoval nároky až jsem původní vyhrazený rozpočet 200 tis. Kč překročil o 100%. Rozhodl jsem se pro pevnou střechu, protože auto budu používat i jako daily car a parkuju venku (sice je parkovácí stání kryté, ale veřejně přístupné).
Náhodou jsem narazil na jeden inzerát z Berlína. Červený NC s černýma kolama (přesně tahle kombinace se mi líbila nejvíc), dvoulitr "f plný" - model sports line. Zajel jsem se tam podívat a s prodávajícím jsem se dohodl, že ji beru. Auto je z roku 2011 a najeto mělo 40 tis. Kč a ještě je chvíli v záruce. Jediný, co jsem přidal, bylo automatické rozsvícení světel. Sice pořád svítím xenonama, ale kazit vzhled dodělavánýma led světílkama se mi nechce.
Rodiče začali autu říkat mazlík. Asi proto, jak jsem se s ním "mazlil", když jsem ho přivezl z německa: umyl jsem ho, navoskoval, ošetřil těsnení, kožedý sedačky a pod.
Protože je auto docela nový, tak jsem pořídil i havarijní pojištění. Pojistil jsem ho u Allianz, kde mám i mazdu 6 a tak jsem mohl využít bonus i na další auto. Zvolil jsem sezonní pojištění, nemám pojištěné 3 měsice (prosince - únor). Jezdit můžu, ale na pov. ručení je spoluúčast 90%, na havarijní 100%. U sezónního pojištění dává Allianz slevu 5% za nepojištěný měsíc, v mém případě 15%, ale i tak pojištění celkem stoji 10 tis. Kč.
Tadu je pár fotek
P.S. To číslo není pravý, trochu jsem si pohrál ve photoshopu.