Martypova Modřena 1.6 NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Martypova Modřena 1.6 NB

Příspěvekod Martyp » 20 kvě 2016, 15:37

Zdravím kolegové,
tak i já přidám svou troškou do mlýna...
Od malička mě bavěj auta a motorky, žiju tim (asi jako všichni tady), ale zvláštní je, že MX-5 nikdy mezi moje oblíbený auta nepatřila, připadala mi vždycky jako takovej angličák..No prostě jiskra nikdy nepřeskočila...
...až najednou, z ničeho nic, chtěl jsem něco na pěkný letní dny, kdy nebudu sedět na motorce, na ježdění do práce, sem tam o víkendu občas vejlet, dovolená, samozřejmě i nějakej ten sraz 8-) ale taky něco, co mě bude bavit a ne jen vypadat...MX-5, jasná volba...prostě se to ve mě za ty roky najednou otočilo naruby a musel jsem ji mít...A tak jsem si ji, v den svých narozenin, koupil...
Je to modřena - Twilight Blue Mica, 1,6ka vyrobená v červenci roku 2000....Původně jezdila v Itálii, nicméně tomu je konec.. :) je to celkem zvláštní výbava, resp. má třeba manuální zpětný zrcátka, ale zato má klimu.. :D
Na budíku svítí 132 tisíc (otázka je jak moc je to reálný), ale motor přede jak koťátko..No, skoro bych tomu možná i věřil..Serviska bohužel neni... :| Jo, nějakou péči to chtít bude, dlouho stála, takže rozleštit světla, trochu to celý přelousknout leštěnkou, napajcovat střechu, na dvou místech dát malou záplatu apod..Ale s tím se počítalo a i jsem to tak chtěl, vypiplat si ji sám...
Základ byl koupit za rozum co nejmíň shnilej kousek ve slušnym technickym stavu..Když jsem ji viděl prvně, oblejzal jsem to jak mohl, nechal zvednout a světe div se, ono to není vůbec shnilý..teda takhle, povrchová liška tam samozřejmě je, ale lemy, prahy, spodek, víko kufru, všechno v cajku!
Takže jsme si plácli a jelo se na dílnu, kde nastala rehabilitace...
- komplet kapaliny (olej v motoru+převodovka+dif - vše od Shellu), brzdovka, voda atd...
- komplet filtry
- komplet brzdy, kotouče i s deskama
- rozvody i s pumpou
- komplet řemeny
- těsnění ventilovýho víka
- NGK svíce
- termostat
- přetěsnění vany a když to bylo dole, vyčistil se sací koš..

a taky jsem si nechal nově pošít volant, neb ošmatlaná origo kožka nelahodila mému oku..

Nu a tak začíná naše společná etapa, tak jsem na to zvědavej, jak si budeme rozumět.. :)
Přílohy
019-.jpg
Naposledy upravil Martyp dne 04 črc 2016, 09:04, celkově upraveno 2
NB 1.6, 07/2000....Twilight Blue Mica
Martyp

Re: Martypova Modřena NB

Příspěvekod Martyp » 20 kvě 2016, 16:31

No a tady je pár fotek, spodku..
Přílohy
022.jpg
021.jpg
027.jpg
028.jpg
038.jpg
041.jpg
035.jpg
Martyp

Příspěvekod Smolda » 21 kvě 2016, 17:43

The answer is always Miata :mrgreen: Gratuluju a přeju, ať dělá samou radost :) Odkudpak jsi, ať víme, kde tě budem potkávat?
Smolda

Obrázky: 0

Příspěvekod Martyp » 23 kvě 2016, 10:05

Díky díky.. No, myslím, že nejvíc mávaček proběhne v Praze :D To bude náš rajón..
Martyp

Příspěvekod Smolda » 23 kvě 2016, 11:40

Super, v Praze se letos vyrojila spousta nových mx-5 (včetně mě :mrgreen: ), tak se snad sem tam potkáme, případně někam vyrazíme :)
Smolda

Obrázky: 0

Příspěvekod Martyp » 30 kvě 2016, 12:00

Tak další víkend za náma, kdy jsem se Mazdičce trochu pověnoval...Uložení na předních brzdičích už nebylo zrovna v kondici, tak proběhla výměna, pak taky pročištění odtokových kanálků za "B sloupkem" a samozřejmě kompletní péče v podobě očisty...No a dalších cca 300km ku spokojenosti nakrouceno s větřem ve vlasech.. :D
V minulém týdnu taky proběhla zástavba "nového" rádia za nějaký marný VDO s rádoby handsfree a musím říct, že jsem byl příjemně překvapenej, že to slušně hraje takže zástavba jiných repro se odkládá...K tomu jsem ještě přehodil pytel řadičky, neb ten starý měl už doby největší slávy za sebou..
Přílohy
023.jpg
021.jpg
019_w.jpg
017_w.jpg
005.jpg
003.jpg
Martyp

Zpět na Krásky členů fora