Ahoj,
tak já bych vám chtěla představit našeho nového mazlíka. Je to
NBčko před fl, 1.8, takže spousta srandy... tmavě modrá barva
Pořídili jsme si ji s taťkou. Doteď jsme společně jezdili amatérské okruhové závody, pár amatérských rally s Fiestou, ale vždycky jsme chtěli i něco s poháněnou zadní nápravou. Taťka chtěl Miatu už dřív, ale žil v domnění, že se do ní nevejde, až jsem jednou přišla, že se mi líbí a že by to byla super zadokolka... A tak, i přes to, že se nahoře trochu dotýká hlavou vyvěšené plachty a volant se mu špatně vejde mezi nohy, jsme si ji pořídili, protože přeci já se do ní krásně vejdu
a jak jinak nejlíp si to před sebou i ostatními omluvit, než že dcera ji chtěla a ta se tam vejde?
Objevili jsme ji v Praze, zrovna ji jeden pán dotáhl z Německa. Není to nějaká super leštěnka, ale to ani nebyl úplně náš cíl, líbila se nám hlavně pro svoje jízdní vlastnosti. Cena nebyla vůbec špatná a tak jsme se rozhoupali a ještě ten den jsme zaplatili zálohu a do dvou dní byla doma
První úkol byl auto přihlásit. Oba jsme byli zrovna dost zaneprázdnění, takže už to, trvalo asi měsíc, takže do té doby jsme ji proháněli jen na okruhu (ta potvora žere i trávu u cesty!). Teď už je konečně přihlášená (sice s pardubickými značkami, ale to asi nějak přežiju)
Momentálně s ní jezdím do práce, ale člověk si to tolik neužije, když pracuje 7 minut od baráku a nestihne ohřát motor :/ to abych projela půlku města cestou do práce
Každopádně i tak, když je malinko mokro, tak jde krásně bokem. Nejsou na ní zatím vyhovující gumy (ehm.... letní... no dobře no) a tak to není tak těžké
to se ale stává nevýhodou na sněhu, protože včera, když jsme ji byli zkoušet na sněhu, tak se nechtěla pomalu ani rozjet a když už se rozjela, tak jela pořád bokem
i narovince
takže gumy jsou zatím velkým nedostatkem... Zimáky už jsou na cestě.
Taťka svou velikost řešil seříznutím molitanu v sedadlu řidiče (byla jsem naštvaná, že mi chce řezat auto, ale prý je to jednodušší než zkracovat sám sebe)
a časem by tam stejně měla přijít skořepina
ještě plánujeme dělat polyuretany na podvozek a uložení diferenciálu, taky chceme dávat rychlosnímatelnou nábu (aby se tam taťkovi lépe lezlo
hrozný problémy s těmi velkými lidmi)
rollbar (už je na cestě z Anglie), čtyřbodové pásy, přední brzdy Ferodo 2500 nebo Hawk+, tlakoměr a teploměr oleje (protože na teplotě vody člověk houby pozná), olejový filtr, chladič oleje a časem možná i nějaký ten 6kvalt
Zatím jsme toho ještě udělat moc nestihli, ale alespoň něco:
výměna oleje v převodovce a diferenciálu, zadní brzdy a tyčky zadního stabilizátoru
"nemocná" tyčka stabíku
jedna vytržená, druhá načatá
nová tyčka na svém místě
volant Momo a nába - připraveny k výměně
nové excentry se zámky počkají s výměnou na polyuretany
Práce je na ní dost ještě dost, ale bez práce nejsou koláče
Tak se těšíme jak se nám s ní bude jezdit
Máme v plánu s ní jezdit i v zimě, protože ji nechceme ochudit o tu zábavu, takže je samozřejmě potřeba ji pořádně ošetřovat. Momentálně taky
sháníme hardtop, takže kdyby někdo měl, tak přijímám nabídky, díky
Jinak předchozí majitel si zřejmě ujížděl na zelené barvě a myslel si, že když nabarví plasty uvnitř auta barvou, že bude "tuner" nebo co, takže...
neválí se doma náhodou někomu tyhle středové plasty? :D