Zdravím všechny co si plní sny. Zhruba před rokem sem si i já ten svůj splnil, když sem objevil kus, který splňoval to, o čem sem několik dlouhých let jen četl. Pak to šlo velmi rychle, v pátek večer objeveno, v sobotu ráno zamluveno a v pondělí ještě za tmy hurá do Západního Německa do Mazdy. Večer už byla Vlaštovka *Sports-line * BOSE* RECARO*XENON* v garáži. Auto mělo najeto 26 tis., tlumiče Bilstein, orig. laděnej výfuk a bylo bez „bonusove“ zimní sady kol

. K autu byla kompletní historie všech garančních servisů a auto bylo ješte v záruce. Od března do listopadu počasí velmi přálo a stihl sem najezdit ca 17 tis. a to prakticky stále bez střechy, kdy se dá jezdit i v teplotách kolem nuly bez problemů.
Po odjeté sezoně to ve mě začlo hlodat z Vlaštovky udělat trochu víc motokáru..a už to začlo. Začal sem více číst technické rubriky jak toto fórum tak prakticky všechny anglicky a německy psaný fóra a to zejména vlákna o podvozku. Takže ješte v listopadu sem stihnul namontovat stabilizátory Eibach. Na najetých tratích sem okamžitě poznal rozdíl, kdy se auto tak nenaklání a připadá mi v zatáčkách lehčí, reakce na volantu je rychlejší. Pak sem zazimoval a začala anabáze s pružinama..jo, to je téma! Auto sem nechtěl ani tak snížit, jako spíš ještě trochu přitvrdit. Fakt sem několik měsíců četl co se dalo...Tedy zkrátim to, koupil sem Eibach ProKit i přes spoustu psaní, které mluví proti. Sériová výška auta byla měřena od středu kola k lemu blatníku 360mm a světlá výška v nejnižším bodě jen 120mm!! Tedy snížení o 30/35mm mi přišlo na naše silnice docela odvážný. Takže sem snížil a zároveň zvýšil. Na zvýšení sem využil původní řešení Bilstein, kdy sem nechal vysoustružit do těla tlumiče další drážku na ségrovku o 15mm výš vpředu i vzadu a spodní miska je tedy o něco výše. (díky za informace robo 96 a vhml) Auto se po cca měsíci a geo. ustálilo na hodnotě 340mm střed kola / lem blatníku. Ještě sem vyměni původní Potenzy za čerstvé AD 08R (sehnat čerstvé exempláře ja taky téma..)a tímto sem pro tuto sezonu hotov. Mam zatím najeto s novým setupem cca 800 km a musím říct, že si to celé dohromady docela rozumí. Na retarderech není problem, dorazy sem zatím nezaznamenal a auto se v zatáčce příjemně opře o vější přední kolo. Dokážu si auto představit jestě tvrdší, ale teď to ješte furt žehlí a neodskakuje. Zajímal by mě rozdíl sériových Bilsteinu a B6. Dále sem si začal zatím číst o brzdách (teď nemám výhrady k originalum..) ale otazka je, jak se popasujou s downhillem v Alpách, který letos plánuju. Jo a ještě jeden postřeh. Děti, mi ve Vlaštovce nezvrací, kdy v Golfu na zadních sedačkách je to téměř pravidlo.