Imobilizér? NB nestartuje

Imobilizér? NB nestartuje

Příspěvekod vhml » 29 črc 2016, 09:43

Po ránu si se mnou Mazda opět po čtvrt roce zahrála populární taškařici ,,Nikam se mi teď nechce, pojedem až za půl hodiny"

Stalo se mi to již po třetí. Motor naskočí, běží pár sekund a chcípne. Třeba 3x dokola takhle. Pak už vůbec nechytá. Na různý pokusy nijak nereaguje a za nějakej čas zase začne chytat na pár sekund až se v pohodě rozběhne.

Prvně jsem podezříval relé palivového čerpadla, ale ani po přemostění to nechytlo ( minule jo ). Dnes to chytlo až když jsem zkusil jestli zapalovací kabel dává jiskru. Samozřejmě jsem dostal hroznou bombu a motor naskočil.

Máte někdo tip co by to mohlo být? Diagnosticky je to slušnej oříšek, protože se to stává občas a pak to zase náhopdně naskočí a jede. Třeba jestli imobilizér? Ale ten by to asi nechal vždy naskočit a pak vypnul.
vhml

Re: Imobilizér? NB nestartuje

Příspěvekod mojžo » 29 črc 2016, 12:19

Nie som si istý prečo to robí ale dám tip:

Ak naskoci na pár sekúnd a zdochne, tak pokiaľ je to spôsobené tým že imobilizér nerozoznal kľúč - čiže úmyselne zhasne auto - tak po naštartovaní svieti na paneli prístrojov vpravo hore taký červený kľúč.

Ak nesvieti, imobilizér spoznal kľúč a problém je inde
mojžo

Příspěvekod mojžo » 29 črc 2016, 12:20

Inak by som asi na pokus natiahol k motoru nejaké ďalšie uzemnenie či to nepomôže. Trvá to 2 minúty a stojí to meter kábla. Nikdy nevieš
mojžo

Příspěvekod mojžo » 29 črc 2016, 12:22

No a do tretice: mne náhodné nechytalo NB. Porucha sa vyriešila výmenou skrtiacej klapky. Kým som na to prišiel skoro som podpalil auto :)))
mojžo

Příspěvekod vhml » 29 črc 2016, 12:30

Pověz mi více o té klapce. Jak se to projevovalo? Jak jsi na to přišel?
vhml

Příspěvekod mojžo » 02 srp 2016, 11:47

Prejavovalo sa to tak že auto občas chytilo a občas nechcelo chytiť - ako keby už-už chcelo chytiť ale nakoniec nič. Občas ak chytilo, zdochlo a potom nechcelo chytiť.
Kolísal voľnobeh, občas dobre, občas zhaslo náhodne.
Vždy sa dalo roztiahnuť keď nechcelo kopnúť na štartér.

Mal som k dispo náhradné čidlá kľuky, vačky, teploty, to som poskúšal, uzemnenie som riešil, rozvod pozrel a keď to už inak nešlo, som čislo z prdele vymenil škrtiacu klapku. Biiiif... a ide
mojžo

Příspěvekod vhml » 06 srp 2016, 14:27

Tak to mám projevy dost podobné. Pokud třeba při startování šlapu na plyn, tak to má snahu trochu kuckat a slibuje. A asi to dělá vždy jen za studena. Zatím jsem vždycky pouze neodjel, na cestách s tím už problém nebyl.
vhml

Příspěvekod vhml » 30 srp 2016, 08:06

Posunul jsem se opět o trochu dál. Diagnostika mi vyblikala závadu 0120 - Throttle position sensor. Odpojil jsem z něj kabel, připojil a auto nastartovalo. Máte někdo zkušenost s poruchou čidla polohy klapky? Nebo jestli hledat zalomený kabel?
I by to tak odpovídalo tomu, že to mojžovy vyřešila výměna celé klapky
vhml

Zpět na Technika MX-5