Rozšíření lemů rady, tipy

Rozšíření lemů rady, tipy

Příspěvekod ADix » 26 pro 2013, 22:23

Zdar, tak pomalu dávám široké lemy na auto a hledám nějaký návod nebo rady jak na to. Předek je lehký říznout, ale zajímá mě hlavně kolik vyřezat masa vzadu. Víte někdo více?
...because still in progress...
ADix

Re: Rozšíření lemů rady, tipy

Příspěvekod Rudy » 26 pro 2013, 23:00

keď som si robil rešerš kôli druhemu autu tak tento spôsob mi prišiel ako ten správny...
http://www.jdmlegends.com/?p=3008
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod ADix » 27 pro 2013, 10:01

pěkný...škoda že nemám COčko...bych si to uvařil sám...
ADix

Příspěvekod jardaj. » 27 pro 2013, 23:11

Adame, já jsem koupil COčko asi za 5500 a vyvařil jsem s tím asi 4 auta. Na svařování plechů je to úplně dostačující. Pokud jsi manuálně zručný tak to klidně kup. Časem se Ti to vrátí. Samozřejmě s tím lze svařovat i silnější plechy př. třeba výfukové potrubí. Práce s plechem je určitě zajímavá. Já jsem to kdysi okouknul u klempíře který se vyučil za první republiky kdy se třeba blatníky vyklepávaly z tabule plechu na prohlubni dřevěnýho špalku. Před 40 rokama se ještě svařovalo autogenem a to bylo podstatně horší. Když za studena plechy ležely na sobě a jak se ohřály tak se rozestoupily od sebe třeba centimetr. To bylo umění jak to nahřát aby plechy zůstaly při sobě. To tajemství kdo zná tak většinou neřekne.
jardaj.

Příspěvekod ADix » 28 pro 2013, 09:34

Hele já mám svařečák to je cajk, ale tohle asi dám do rukou někomu kdo s tím má zkušenosti už hlavně kvůli antikorozivní ochraně co tma bude třeba udělat a taky kvůli tomu, že prostě nemám času kolik bych si přál...
ADix

Příspěvekod PavelS » 14 led 2014, 14:16

To se tomu ohýbání vnitřního lemu asi nevyhnu taky... :) Sem myslel, že když uříznu jen tu zahnutou část zadního lemu, tak že na ten vnitřní nenarazim ještě, ale ono je to spojený asi hned na kraji toho lemu...

Jardo jak výkonný to COčko máš? Řešim to teď trochu...
PavelS

Příspěvekod jardaj. » 14 led 2014, 23:19

Pavle je to Einhel Euro SG150 Turbo. Pokud jsem dobře četl tak max. svařovací proud je 80A. Je to děsně jednoduchý. Stupně proudu jsou jeden kolébkový přepinač max, min a druhý kolébkový přepinač je 1,2. Samozřejmě nejslabší je min - 1, nejsilnější je max - 2. Podle tloušťky materiálu se volí kombinace. Posuv drátu je potenciometrem 0-tuším do 10. Je to na drát 0,5mm. Svařoval jsem s tím i silné materály, i 5mm pásovinu. CO2 mám hasičák. Redukční ventil je součástí svářečky. Na auto myslím ideálka, protože se svařují převážně plechy a ne nějaký silný masiv. Jsem s tím naprosto spokojený. Plechy svařuji na min 1-2. Měl jsem kdysi půjčený COčko od kamaráda na profesionální práci a to je 3x tak velký a nevyužije se. Ty seš šikovnej a vyplatí se Ti to, protože klempíři si účtujou horentní sumy. Práci s plechem jsem odkoukal kdysi od jednoho autoklempíře který se vyučil před válkou a protože jsem manuálně dost zručný tak jsem si koupil kdysi takovou rakovinu a dělal jsem z kusu plechu i celý podběhy. Jako zaměstnání bych to dělat nechtěl, ale jako koníček dobrá zábava kterou se ušetří hodně peněz a uděláš si to s nejlepším vědomím a svědomím a zároveň to potěší při pohledu jak jsi auto zhodnotil. Dnes je málo klempířů kteří nejsou vyměňovači dílů, ale dovedou udělat všechno vlastnoručně vyrobit.
jardaj.

Příspěvekod PavelS » 15 led 2014, 13:25

hmm, tak teď si mě hodně navnadil... jak velkej máš ten hasičák a jak dlouho vydrží?

Dneska se prodávaj za 4500,- 140A COčka který by měly umět i 3mm plech, nějaká tolerance tam je ještě pochopitelně - takže jedině asi lepší ještě...
PavelS

Příspěvekod jardaj. » 15 led 2014, 17:50

Pavle ten hasičák je podle oka 10l. Je vysoký včetně ventilu asi 80 cm. Náplň vydrží strašně moc. Určitě na cívku drátu. S tím mým COčkem jsem na podzim navařoval panty na bráně k sloupkům který měly průměr kulatiny 14mm. Jo dělaný na přenášení, ale já jsem si na to udělal šikovný malý dvoukolový vozík na kterým mám i bombu. Nad svářečkou mám plato na odkládání vercajku a pod tím ještě vysunovací "šufle" na další potřebný věci abych to neválel po zemi. Máš pravdu že dneska už je trh dost nasycený a ceny jsou nižší než když jsem je kupoval já někdy před 10 lety. Tu cívku drátu na GO celýho auta nevypotřebuješ !
jardaj.

Příspěvekod PavelS » 15 led 2014, 23:03

sakra, to je jak pohááádka...že bych si udělal radost??? :?
PavelS

Další

Zpět na Technika MX-5