Na žádost rhodita zkusím trošku víc popsat jak na opravu spínače "centrálního" zamykání. Ten ač se tváří jako vodotěsný, resp. voděodolný, při běžném používání auta časem spínač uvnitř zkoroduje a kontakt v něm přestane plnit svou funkci.
Sundání tapecu popisovat nebudu, je to o třech šroubech, čtyřech "špuntech" a troše něžně hrubé síly.

- Dveře
Okno nechat nahoře a doporučuju vytáhnout
ty dva polystyreny (1. a 2.), které drží na dvou šroubechZámek drží na třech šroubech (3.) (jsou z boku, takže nejsou na fotce. Doporučuju zkusit je nejdřív opatrně povolit, já kdybych neměl kámoše s poklepovým šroubovákem, tak bych akorát zničil křížovou hlavu šroubů a byl v pr... . Pokud se povolení šroubů povede, tak odpojit
táhla k zámku (4.) (stačí otočit tím plastem a tyčku táhla vytáhnout), pak vyšroubovat šrouby a ve stylu ježka v kleci vytáhnout zámek ze dveří.
Pokud se šrouby nepovedou povolit, nic není ztraceno, jen Vás čeká gynekologické vyšetření vzpurného japonského androida. Doporučuju k tomu malou baterku a aspoň jedno kapesní zrcátko.

- OEM spínač
Spínač je k zámku připevněn jedním šroubem, takže svítit baterkou, koukat do zrcátka, vrazit do dveří nejlíp obě ruce s klíčema (je tam 6ka, 8ka nebo 10ka, už si nepamaju). Volbu otvorů ve dveřích nechám na Vás, záleží na velikosti a ohebnosti rukou, ale nejlepší je na to ručka ženská, která se neštítí špíny. Povolit šroub a spínač vytáhnout,
konektor odpojit (5.), vylovit ze dveří matku s podložkou...
Bohužel už si nepamatuju jak je spínač zapojený, ale protože ho měníte, už je k ničemu, takže rozkuchat a nový připájet stejně
Já jsem měl největší problém s tím, že otvory v nové spínači neseděly s originálem (důležitý je ten krátký "kolík" na spínači), takže jsem si pomohl samodomo mezikusem (bohužel bez fotky).
Ze všeho nejhorší je pak namontovat spínač zpátky do zámku ve dveřích, k tomu doporučuju spoustu trpělivosti a sborník sprostých slov. Ti šťastnější co dostali ven celý zámek, v klidu si nastole vyměnili spínač a vyzkoušeli si funkčnost (velmi doporučuju před montáží spínače do auta si připojit konektor a vyzkoušet si jestli spínač funguje jak má!!!) si jen zase zahrajou ježka v kleci. Zbytek je předpokládám jasný.

Já měl sice napoprvé celý zámek venku, takže jsem si to celé prohlídnul, ale při samotné opravě už jsem neměl poklepový šroubovák, takže jsem to celé dělal se zámkem ve dveřích a dá se to. Adixovi jsem dokonce měnil nefunkční oem spínač za funkční oem spínač a kdyby mi furt nepadala matička s podložkou do dveří, tak vymontování nefunkčního spínače ze dveří a vymontování a namontování funkčního spínače by zabralo ani ne 15 minut.