Urezlá matka ve dveřích VYŘEŠENO

Urezlá matka ve dveřích VYŘEŠENO

Příspěvekod MJNick » 18 bře 2014, 18:57

Ahoj všem,

Měl jsem povolené zrcátko u řidiče a nešlo utáhnout. Levej šroub se protáčel. Musel jsem ho odvrtat a byla tam utržená ta vevařená matka. Problém je, že se tam nedá dostat zevnitř, jelikož je to v dutině a nedá se tam dostat ani ze strany, jelikož je tam přepážka. Furt si lámu hlavu stim, jak tam dostat ten závit. Už jsem zvažoval nýtovací matice, ale v tomhle průměru nemám jak ji tam zmáčknout a prej to ani nedrží. Použít nějaký lepidlo, nebo tmel se mi moc nechce, jelikož tomu moc nevěřim. Jediný co mě napadá je vevařit tam matku (jenže pak to porezne), nebo z druhé strany vyvrtat montážní díru aspoň na ořech abych to chytil matkou. Nemá stim někdo zkušenost?
Přílohy
dveře.jpg
Naposledy upravil MJNick dne 24 bře 2014, 20:15, celkově upraveno 1
MJNick

Re: Urezlá matka ve dveřích

Příspěvekod jardaj. » 18 bře 2014, 21:04

Podívej se, způsobů je více a záleží na Tvých možnostech a jaké máš nářadí. Protože mám doma dost velké možnosti, tak bych to dělal takto. Navařil bych matku na vykroužený plech asi o 2 mm větší než je velikost toho otvoru. Přišrouboval na několik závitů příslušný šroub a tento celek protáhl větším dírou na svoje místo a přivařil COčkem, přičemž bych si to přidržel za ten šroub na svém místě. Pak následné ošetření (brus a stříknutí rezistinem ML ve spreji, z venkovní strany aspoň nazákladovat). Před montáží kliky šrouby namazat rezistinem ML, protože to vydrží déle nekorodovat než olej který příjmá jako všechny tuky vzdušnou vlhkost. Další možnost je ze silnějšího plechu vystříhnout kosočtverec a do jeho středu navařit matku a ve vrcholech kosočtverce vyvrtat otvory a vyřezat závit M3. Označit na dveřích a vyvrtat otvory pro šroubky, podsunout větší dírou dovnitř na svoje místo a přišroubovat. Tímto způsobem můžeš samozřejmě ošetřit obě strany příslušnými barvami. Osobně bych v těchto případech nevolil lepení.
jardaj.

Příspěvekod MJNick » 18 bře 2014, 21:54

jardaj. píše:Podívej se, způsobů je více a záleží na Tvých možnostech a jaké máš nářadí. Protože mám doma dost velké možnosti, tak bych to dělal takto. Navařil bych matku na vykroužený plech asi o 2 mm větší než je velikost toho otvoru. Přišrouboval na několik závitů příslušný šroub a tento celek protáhl větším dírou na svoje místo a přivařil COčkem, přičemž bych si to přidržel za ten šroub na svém místě. Pak následné ošetření (brus a stříknutí rezistinem ML ve spreji, z venkovní strany aspoň nazákladovat). Před montáží kliky šrouby namazat rezistinem ML, protože to vydrží déle nekorodovat než olej který příjmá jako všechny tuky vzdušnou vlhkost. Další možnost je ze silnějšího plechu vystříhnout kosočtverec a do jeho středu navařit matku a ve vrcholech kosočtverce vyvrtat otvory a vyřezat závit M3. Označit na dveřích a vyvrtat otvory pro šroubky, podsunout větší dírou dovnitř na svoje místo a přišroubovat. Tímto způsobem můžeš samozřejmě ošetřit obě strany příslušnými barvami. Osobně bych v těchto případech nevolil lepení.

On je problém, že se tam tou větší dírou nedostanu. Je tam přepážka a malá škvírka co tyhle dvě díry spojuje. A tou nic neprotáhnu. :( Jedinej přístup je tam zezhora.
MJNick

Příspěvekod jardaj. » 18 bře 2014, 22:05

Místo kosočtverce teda udělej ovál který tam protáhneš tou dírkou a při vystředění se bude opírat v širším místě zevnitř té díry a navařit COčkem. V místech kde je lak tak přidržet při stehování mokrou hadru aby se lak nepoškodil.
jardaj.

Příspěvekod MJNick » 18 bře 2014, 22:17

jardaj. píše:Místo kosočtverce teda udělej ovál který tam protáhneš tou dírkou a při vystředění se bude opírat v širším místě zevnitř té díry a navařit COčkem. V místech kde je lak tak přidržet při stehování mokrou hadru aby se lak nepoškodil.

A jak je to stim vařením na autě. Prý se musí odpojit spousta věcí. Dokonce jsem zvažoval, že bude jednodušší sundat dveře.
MJNick

Příspěvekod jardaj. » 18 bře 2014, 23:04

Když jsem něco svařoval na autě, tak jsem na doporučení automechanika odpojil baterku a +a- kabely propojil.
jardaj.

Příspěvekod spooon » 19 bře 2014, 00:58

o tomhle sem taky slyšel, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že se nic nestane i když se baterka neodpojí. U svýho minulýho auta sem něco svářel a zapomněl sem baterku odpojit a nic se nestalo. Tak pak už sem to ani neodpojoval.
spooon

Obrázky: 0

Zpět na Technika MX-5