Chcipnuti pri pretoceni se v "driftu" - proc?

Chcipnuti pri pretoceni se v "driftu" - proc?

Příspěvekod evlo » 12 kvě 2016, 19:41

Nekdy se me stane, ze si hraju a jezdim bokem a nedam prehozeni z jedne strany na druhou, leknu se, nebo chci setrit gumy a necham to chcipnout. Auto pak spatne startuje - proc? A vadi tohle necemu? (dela me to i auta co bylo novy, akorat mene, takze to neni mx-5 specificka vec)

Napadlo me, ze to souvisi s tim, ze utece odnekud olej :)
evlo

Re: Chcipnuti pri pretoceni se v "driftu" - proc?

Příspěvekod Skrblík » 12 kvě 2016, 19:54

hele, minule se mi to stalo v Tchořovicích, když jsem se přetočil a nešlápnul jsem spojku, což byla obrovská chyba..:D rozhodně šlápnou spojku před přetočením
Skrblík

Příspěvekod evlo » 12 kvě 2016, 19:54

Idealne u auta s automatem, me nezajima co proti tomu delat, to staci hamstnout na plyn, me zajima proc se to deje.
evlo

Příspěvekod gramo » 13 kvě 2016, 01:08

Je nasraná, že se to nepovedlo, tak dělá ofrky :)

Spíš než olej mě napadá, jestli se tím střídáním Gček v různých směrech nenacucne bublina do vedení paliva...
gramo

Příspěvekod LordJames » 13 kvě 2016, 09:55

Motor ti pobezi i bez oleje, takze nejaky odliti nebo tak neco vubec nehraje roli. Podle me nad tim moc premyslis a je to proste klasika - motor nema dost sily, aby tocil kolama, ktery uz dostanou grip - jak pises, staci pridat plyn a nechcipne to. Stejnej pripad, jako kdyz to zensky chcipne nekde na krizovatce
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod noose » 13 kvě 2016, 10:26

LordJames píše:Motor ti pobezi i bez oleje, takze nejaky odliti nebo tak neco vubec nehraje roli. Podle me nad tim moc premyslis a je to proste klasika - motor nema dost sily, aby tocil kolama, ktery uz dostanou grip - jak pises, staci pridat plyn a nechcipne to. Stejnej pripad, jako kdyz to zensky chcipne nekde na krizovatce

Otazka byla proc to pak spatne startuje, ale napada me, ze to muze byt proste jen ''uchcany'' tim jak se to udusilo. Proste motor mel dostatek paliva, ale udusil se, jelikoz nemel dost sily tocit kolama, nespaleny palivo zustalo ve valcich a proto je problem se startovanim, starter musi chvili tocit, nez se vyplachnou valce a vrati se spravny pomer paliva, aby mohl motor opet naskocit. Snad se nemylim. :)
NA BRG
noose

Zpět na Technika MX-5