Safa píše:vhml píše:Ofiko zlegalizovat lze jen přes Dekru za dlouhý peníze. Ať se radši zeptá, co je pak na takovým, už zlegalizovaným, rámu vyraženo
Ok, zeptám se. Za ty roky mu prošlo rukama při přihlašování či úpravách velkého TP tolik aut, že by v tom byl čert, aby ho něco šikovného nenapadlo. Dokonce myslím, že "máme" známé i v Dekra...
studio_penguin píše:Jenže ty prachy budou asi daleko větší...
Tommy014 píše:Hele tak zas jako rámy jsou: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -Bars.html a nějakej jsem zahlídl i v anglii když jsem hledal alternativy k Cybulu a TR-Lane. Je to jen o penezích a upřímně jestli to fakt všichni pro normální provoz máte jen kůli bezpečnosti tak si svého zdraví určitě ceníte na víc nez 10000 .
Jen pro korekci, nejsem proti rámům, sám na jeden čekám
studio_penguin píše:My víme, že rámy jsou ... chceš snad říct, že jsi našel nějaký legální..???
(ta odkazovaná stránka jsou rámy v Americe - takže příšerné poštovné, ceny nijak malé a homologace od americké závodní asiociace (možná v lepším případě někde pro civilní Ameriku)).
Safa píše:studio_penguin píše:My víme, že rámy jsou ... chceš snad říct, že jsi našel nějaký legální..???
(ta odkazovaná stránka jsou rámy v Americe - takže příšerné poštovné, ceny nijak malé a homologace od americké závodní asiociace (možná v lepším případě někde pro civilní Ameriku)).
Jak píše Jiří; problém je evropská homologace, ne peníze. Osobní bezpečnost v autě je pro mě klíčová a pokud se pro rollbar (rozhodně legální - tedy se zápisem ve velkém TP) rozhodnu, pak si klidně připlatím. Co jsem slyšel, jedná se při homologačních procesech o sedmimístné částky v korunách, zaslechl jsem něco jako 50 000 eur a víc (berte to samozřejmě bez záruky). A pak chápu, že při takto nastavených pravidlech se do toho Polákům ani jiným výrobcům jít nechce. Musím holt věřit, že ty oblouky na NC nejsou jen na okrasu. A samozřejmě jezdit tak, abych to na sobě nedejbože nikdy nemusel vyzkoušet...
Tommy014 píše:Spíš jen že se dá v pohodě sehnat i rám na NC, jen to chce hledat:)
S homologaci chápu, že vadí že není. Z Před NC se to dá aspoň při nejhorším sundat:-D. No stejně jsem zvědavej jak na mě budou případně na STK koukat, jinej volant, sedačky že z toho ten maník už nevyleze a rám za hlavou ...sry za OT:-D
adolf33 píše:Za chvíli budeme homologovat i manžetu řadící páky.. Jinak mi připadá, že se to tu zvrhlo v OT o homologaci rollbarů Legalize roll bars!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 55 návštevníků