Koupě MX-5 NB-NC

Re: Koupě MX-5 NB-NC

Příspěvekod KarolKo » 09 říj 2016, 15:47

Jeden typ - mrkni třeba na www.autoliva.cz , jedno NC má i na sportovnivozy.cz , je možno se s prodejcem domluvit na dovozu ze SRN podle tvého přání.
KarolKo

Příspěvekod LaVeres » 09 říj 2016, 18:43

Díky za odkaz, uvidím co z toho bude aktuální :-)
LaVeres

Příspěvekod cafe-racer » 10 říj 2016, 17:13

Ahoj, jen pár poznatků :
1) MX-5 ti motorku nikdy nenahradí. Přijdeš o zrychlení, zvuk, možnost předjíždět si a parkovat jak se zamane. Zase dostaneš možnost jezdit bezpečněji (je to přeci jenom plechový auto), nemusíš pořád vypadat jako kosmonaut a páchnout jako pohřebiště hmyzu. Plus projíždění zatáček v MX-5 má něco do sebe.
(Já jsem svoji motorku ještě neprodal.)
2) výkonově je to asi jedno jestli pořídíš 1.6 66kW nebo 2.0 117kW - i slabá motorizace tě pobaví tam kam MX-5 patří, a naopak i ta nejsilnější tě zklame když se na silnicích začneš přetahovat se služebními kombíky.
3) pro mě největší devizou generace NC je bezpečnost - má to airbagy, stabilizaci i ABS takže normální použitelný auto. Z toho titulu NA a NB spíš dávám do kategorie hobby.

Určitě využij vstřícnosti členů na tomhle fóru, můžeš si ty auta prohlídnout případně i projet - to je k nezaplacení.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Jirka » 10 říj 2016, 20:55

asi bych rozhodování postavil jednoduše: má-li povoz sloužit "okolo komína" pro zahnání špatné nálady, NA/NB udělá skvělou službu. Mají-li být prioritou delší výlety, víkendovky na delší vzdálenost (rakousy a dále...), tak je komfort NC přeci jen vyšší...
Jirka

Příspěvekod Andre_fux » 11 říj 2016, 10:23

Kolik do toho chceš investovat? KDyž jsem se nedávno díval na kolik vyjde Karai (2.0 NC po druhém fl, se skládacím hardtopem), tak cena byla výše ročnímu NDčku (1.5). Cena byla kolem +-20 000€. Takže pokud se díváš na auto v této cenové hladině tak bych se na NC vůbec nedíval a šel bych po NDčku 1.5.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod BorisB » 16 říj 2016, 18:24

Vlastním NB a jezdím na motorkách, které jsem po nákup MX5 neprodal. Poté, co jsem si půjčil ND u prodejce, tak musím konstatovat, že ND je hodně blízko původní ideji MX5, takže za mě hlasuju pro NB nebo ND.

MX5 pro mě byla plán B, až se budu na motorce bát tolik, že přestanu na motorce jezdit. Teď si užívám obojího. Někde jsem zahlédl tady na foru pěkný NB Miracle, tuším že ze žiliny, ale nevím o tom autě ani prodejci nic :-)
NB 1,8 6q Miracle British (Racing?) Green r.v.2000
BorisB

Příspěvekod evlo » 16 říj 2016, 19:31

Karai me stve, uvazoval jsem o nem jako o novym, nakonec koupil hyundai a on furt stoji stejne jako pred lety, coz teda hyundai taky, ale ten nikdo nechce koupit.

NAcko je pro nekoho kdo chce, NAcko, pokud nechces NAcko, tak ho proste nechces.
evlo

Příspěvekod KarolKo » 17 říj 2016, 07:50

LaVeres píše:ahoj, jsem tu úplně čerstvý zelenáč na fóru. Tak nějak jsem se rozhodl ukončit svou mnohaletou éru "motorkáře" a chci si koupit Mazdu MX-5, o které si myslím, že mi může nahradit motorku na víkendové ježdění pro zábavu a výlety s maminou...Trávím teď poměrně dost času studováním fóra, inzercí atd. :-) a už jsem z toho trochu "Janek". Nemám podmínky proto abych se mohl v autě hrabat a rozebírat ho a zase skládat...(garáž ale mám), sháním tedy vůz ve slušném stavu, takový, který mi bude aspoň ze začátku dělat radosti abych pak lépe snášel ty starosti... :-). Trochu jsem se vyděsil pročítáním fóra, kdy jsem nabyl dojmu, že všechny MX5 jsou zrezavělé skoro na smrt... :shock: a bez počáteční důkladné ozdravné kůry skoro nepoužitelné. Jsem z Pardubic a tak jsem uvažoval, že se zajedu podívat do blízkého bazaru v Církvici u KH, pak jsem tu ale zachytil někde pár poznámek na tenhle bazar, sice nic konkrétního ale trochu jsem znejistěl . Tady v okénku "hledej" mi to nic nevyhodilo. Jsem z motorek docela puntičkář, tak teď nevím... Určitě bych uvítal pár dobrých rad, případně odkazů. Z venku sám nic tahat nechci a raději bych koupil zde v ČR od někoho solidního, kdo měl svoje auto rád a taky se o něj dobře staral. Samozřejmě si uvědomuji, že nekupuji nové auto ale... Co sháním? MX-5 :D , spíše NB-NC, motorizace mi vzhledem k absenci závodnických choutek a časté přítomnosti manželky v kabině :D je tak nějak jedno. MX5 bude jako druhé auto v rodině(jenom MOJE :D ). Nejsem už mladík a tak fičury jako klima nebo vyhřívané sedačky by byly fajn ale podmínkou nejsou. Cenové rozpětí neudávám, protože záleží na spoustě okolností a hlavně stavu auta. Cenově jsem trochu v obraze. Budu vděčný za rady,odkazy případně nabídky.

Kamaráde, byl a jsem na tom obdobně, tedy jsem poněkud starší kus, závodnické choutky nemám a MX-pětku jsem si kupoval na kochací jízdy se složenou střechou. Loni jsem jezdil NBéčkem, v listopadu 2015 jsem ho vyměnil na NCéčko a je to přesně tak, jak ti tady napsal Jirka - na cesty "kolem chalupy" NB dobré, pokud chceš na delší cesty ( a bylo by škoda s tímhle autem nejet do Alp), tak určitě jdi do NC. Nejlíp ti na tohle odpoví MX-fanda, který má v držení NA i NB a i NC a myslím, že ti řekne to samé.
KarolKo

Příspěvekod phantomond » 17 říj 2016, 08:31

Možná ještě nejsem dost zpohodlnělej, ale i když jsem v NB jel celý den, tak jsem z ní vylezl celkem svěží. Vlastně jsem byl mnohem víc nabitý energií, než po obdobné v superbu. Komfort bych u těchhle aut jako faktor moc neviděl (z pohledu řidiče). Pravda, spolujezdkyně na dlouhé cestě pohodlí asi ocení, ale z místa řidiče tak nějak nepohodlí nevnímám :D
phantomond

Příspěvekod Robo96 » 17 říj 2016, 09:00

zas to neprehanajte, MXka je oproti inym autam na ktorych sa chodi na dovolenky dost pohodlna. za predpokladu ze nema celu kasnu spevnenu na zavody a nejake super tvrde tlmice/struny ze kazdy kamienok z vas vytrasie dusu... seriova MXka je megapohodlna
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

PředchozíDalší

Zpět na Inzerce/bazar