Koupě MX-5 NB-NC

Koupě MX-5 NB-NC

Příspěvekod LaVeres » 06 říj 2016, 17:36

ahoj, jsem tu úplně čerstvý zelenáč na fóru. Tak nějak jsem se rozhodl ukončit svou mnohaletou éru "motorkáře" a chci si koupit Mazdu MX-5, o které si myslím, že mi může nahradit motorku na víkendové ježdění pro zábavu a výlety s maminou...Trávím teď poměrně dost času studováním fóra, inzercí atd. :-) a už jsem z toho trochu "Janek". Nemám podmínky proto abych se mohl v autě hrabat a rozebírat ho a zase skládat...(garáž ale mám), sháním tedy vůz ve slušném stavu, takový, který mi bude aspoň ze začátku dělat radosti abych pak lépe snášel ty starosti... :-). Trochu jsem se vyděsil pročítáním fóra, kdy jsem nabyl dojmu, že všechny MX5 jsou zrezavělé skoro na smrt... :shock: a bez počáteční důkladné ozdravné kůry skoro nepoužitelné. Jsem z Pardubic a tak jsem uvažoval, že se zajedu podívat do blízkého bazaru v Církvici u KH, pak jsem tu ale zachytil někde pár poznámek na tenhle bazar, sice nic konkrétního ale trochu jsem znejistěl . Tady v okénku "hledej" mi to nic nevyhodilo. Jsem z motorek docela puntičkář, tak teď nevím... Určitě bych uvítal pár dobrých rad, případně odkazů. Z venku sám nic tahat nechci a raději bych koupil zde v ČR od někoho solidního, kdo měl svoje auto rád a taky se o něj dobře staral. Samozřejmě si uvědomuji, že nekupuji nové auto ale... Co sháním? MX-5 :D , spíše NB-NC, motorizace mi vzhledem k absenci závodnických choutek a časté přítomnosti manželky v kabině :D je tak nějak jedno. MX5 bude jako druhé auto v rodině(jenom MOJE :D ). Nejsem už mladík a tak fičury jako klima nebo vyhřívané sedačky by byly fajn ale podmínkou nejsou. Cenové rozpětí neudávám, protože záleží na spoustě okolností a hlavně stavu auta. Cenově jsem trochu v obraze. Budu vděčný za rady,odkazy případně nabídky.
LaVeres

Re: Koupě MX-5 NB-NC

Příspěvekod Visno71 » 06 říj 2016, 18:52

Ja som tiež motorkár a môžem potvrdiť, že na zážitky je to 1:1 Ja často jazdím s manželkou. Kúpil som jazdené NC 2L 160PS, ktoré jazdilo iba v lete, takže v super stave a takisto ani ja nejazdím v zime. NC mi pripadá ako veľmi spoľahlivé a moderné auto. Kufor má 150L a dokážeme sa zbaliť dvaja na týždňovú dovolenku. Slabšie by som nechcel. Takýto je môj názor.
nc, m6, i30
Visno71

Příspěvekod Cromoly » 06 říj 2016, 19:46

Vojtisek tady prodava ted 1.6 NBFL bez koroze s klimou za 99, coz mi prijde hodne ferova cena. Anebo prodava Martyp, jestli uz neprodal a jeho auto jsem videl i projel a az na kosmetiku bylo taky v pohode a to byla 1.6 NB s klimou asi za 80
Cromoly

Příspěvekod LaVeres » 06 říj 2016, 20:54

díky, Vojtíškovi napíšu a na toho druhého se mrknu jestli to je ještě aktuální.
LaVeres

Příspěvekod Safa » 06 říj 2016, 20:55

Naprosto souhlasím s Visno71, že NC je velmi spolehlivé a moderní auto. Za těch patnáct měsíců jsem s ním srostl, sedím v něm prakticky denně. Hnití se u NC tolik bát nemusíš, při (i občasném) zimním provozu to ale každopádně chce investici do ošetření spodku, které vydrží cca 3-4 zimy (dle mého mechanika). Volba mezi 1.8 a 2.0 u NC mi přijde vysloveně individuální: sám jezdím v 1,8 a nemám potřebu vyššího výkonu (teda, trochu teď úvahami blbnu ohledně kompresoru, ale na dailynu je to asi fakt blbost), nicméně minulý týden jsem se dosyta povozil i v Liborově 2.0 a chápu, že je to větší rachot - přece jen je těch 200 ccm asi 27 koníků navíc. Na druhou stranu - šestka mi chybí jen na dálnici - na okresky mi přijde lépe zpřevodovaný pětikvalt. Pokud to chceš mít jen jako víkendovku, můžeš pustit z hlavy PRHT, pláťák docela stačí. Mimochodem, i já jsem se rozhodoval mezi NB a NC a přednost nakonec dostal větší komfort a modernost (právě kvůli tomu, že je to daily car)...
Každopádně přeji dobrý výběr a potom už jen radost z budoucího mazlíka! ;)
P. S. A ano, ve svém autě jsem také zhýčkán - byť je to 1.8, tak v plné palbě včetně vyhřívaných sedaček a spol. Taky už nejsem nejmladší...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Pelko » 06 říj 2016, 23:12

Ja som tiež motorkár, a úprimne musím povedať že viac zábavy si užijem v mx5. Ale to je samozrejme individuálne.
Čo sa mx5 týka, tak NA a NB trpia na koróziu, sú to proste japonci so všetkým čo k nim patrí. NC už je natom neporovnateľne lepšie, avšak zase sa ochudobníš o ten zážitok určitej surovosti a ľahkosti ktoré ponúkajú NB a predovšetkým skoré NA.
Pelko

Příspěvekod MacTeine » 07 říj 2016, 00:04

zajeď se v neděli podívat na trackday do Vysokého Mýta (víc na autickar.cz), pár nás tam bude :)
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod LaVeres » 07 říj 2016, 00:18

do Mýta to mám kousek, mrknu se tam . Dík.
LaVeres

Příspěvekod jbily » 07 říj 2016, 07:58

Ahoj, byl jsem v podobném stavu cca před rokem a měl jsem v podstatě stejné představy a podmínky. Strávil jsem výběrem auta, resp. varianty NB/NC a internetovým průzkumem trhu, celkem dost času. Nakonec jsem se po posouzení nabídky v ČR, cenách a stavech aut, rozhoupal k dovozu NC z Německa, kde je výběr bohatý v různých cenových hladinách. Dovezl jsem v květnu MX-5 s plnou servisní historií, samotná transakce a dotažení auta do ČR mne nestála ani den času, cenově jsem - oproti aktuálním cenám v ČR - "ušetřil" odhadem cca 20%.
Teď už jenom jezdím s rohlíkem na ksichtu. Mám auto v asi nejvyšší výbavě, pokud jezdím kolem komína, tak jej používám i na běžné přesuny (do office a zpět), zatím bez sebemenšího problému. Přeji šťastnou ruku při výběru ;)
MX-5 NC1, 2.0, 118kW/160 HP, 6 kvalt, L.S.DIFF, PRHT, Highland Green Mica/Saddle Tan
jbily

Obrázky: 2

Příspěvekod tomybandit » 07 říj 2016, 09:10

NC je tiez u mna prve vlastne auto, dovtedy som jazdil iba motorku a nadalej aj jazdim a motorku za nic nevymenim a vzdy sa tesim kedy sa na nej povozim. Sklamany som bol s MX5 oproti motorke velmi, myslim radost s jazdi, zrychlenie, prehladnost na ceste, kedze s NC ak ma strechu neviem ani zacuvat, nevidim do lava do prava.....trosku lepsie je to s hardtopom. Nevraviac o tom ze s motorkou vsade zaparkujem, rychlo sa preplietam medzi auta ;) Mam úpocit ze na motorku sme nabalili na dva tyzdne viac veci ako do Miaty heh :D
Ale tak isto by som Miatu nemenil za ziadne ine auto. Ak presadnem do ineho auta mam pocit ze sedim v nakladiaku ake je vsetko predimenzovane a velke.
V Miate ti vsetko padne presne do ruky, kratka radiaca paka, volant medzi nohami ako na motokare na co som si chvilku zvykal.
Som na tom podobne ako ty, hladal som auto o ktore sa nebude treba starat, iba jazdit a uzivat si zabavu a do ktoreho sa s priatelkou zmestime kedze mame cez 180 cm.
V NB sme mali problem. Zalezi aj na tvojom rozpocte. Ak mas nieco cez 10 tisic EUR uricte by som volil NC s malym najazdom km, nase malo 19 tisic km ;)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Další

Zpět na Inzerce/bazar