Pochtli píše:Provařená otázka - jaké pneu (195/50 R15)? Dle pročtení vlákna a jiných zdrojů mi vycházejí zhruba tyto:
hankook ventus s1 evo
Dunlop Sport BluResponse
toyo proxes t1r
Michelin Pilot Sport 3
Jde mi především o čitelné jízdní vlastnosti na suchu i na vodě (např. ne divná gumová reakce v zatáčkách), blízko limitu aby hvízdaly (ne mrchy, co furt drží, ani nehlesnou a pak šmik a letím ze silnice), cenou zhruba do cca 1500,-/kus, styl jízdy - max. svižná zatáčkovitá jízda (něco jako včerejší vyjížďka jihomoraváků), jinak normál, žádný okruhy.
Vláďo, jde taky o to, jak dalece ti záleží také na výdrži, protože:
měkká guma = dobrý grip = horší životnost
tvrdá guma = horší grip = delší životnost
Lidmi zmiňované Adrenaliny RE002 mají TW "jen" 220, Michelin PS3 TW 320 a Dunlopy TW 340.
Já mám nejlepší zkušenost s Pirelli PZero Nero, který mají TW 220 (stejně jako Adrenaliny RE002). Mám Nera třetí sezónu na A6 biTDI 235kW a nedám na ně dopustit, čtyřkolka s něma sedí za sucha i mokra velmi dobře a z gum co jsem za 15 let vystřídal momentálně jasně nejlepší ! Akorát ubývají docela rychle
Nera v 215/40 R16" jsem měl i chvíli na NA a nyní jsou obutý na 190e 2.5-16v a i u RWD mají velmi dobrý grip a čitelnost.
Nera mají jen jeden nedostatek: nevyrábí se v rozměru 15"
jinak bych je 100% dal i na NA.
Nyní mám na NA Michelin PS3 195/50 R15 a řekl bych, že grip a čitelnost mají slušnou, ovšem najel jsem s něma zatím cca 1500 km takže nemůžu ještě z toho dělat nějaký závěr, každopádně je můžu doporučit, stejně jako mně je doporučil PeterS