Audio v NC

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Audio v NC

Příspěvekod Tomin » 17 led 2020, 00:17

Hlásím další pokrok v bezdrátovosti. Pořídil jsem tento BT adaptér, kterým bych rád propojil stávající Audio Link (připojen k origo Mazda rádiu) se Spotify v telefonu. Tenhle je jiný, než jsem tu plánoval posledně, protože ten pracoval pouze s Windows a nebyl na přenos muziky v autě. Požadavky mám prosté - aby to samo začalo hrát po nastartování a samo to hrát přestalo po zastavení motoru resp. vytáhnutí klíče ze zapalování, aniž bych se v celém tom procesu telefonu dotknul. A povedlo se jen částečně. Když rádio vypnu tak muzika poslušně hrát přestane i v telefonu. Když jej znovu zapnu, se vteřinovým zpožděním se to rozehraje. Potud ok. Jenže zákys nastane v momentě vytáhnutí klíče kdy se offne všechno. Po znovurozjetí se adaptér už znovu automaticky nepřipojí. Pouze bliká a čeká, až otevřu telefon a v nabídce BT zařízení klepnu na jeho hlášku. Prosím, je zádrhelem nějaká kravina, nebo je to rébus i pro ajťáka?

EDIT: Tak je to ještě zamotanější. Při druhém kole testování se ukázalo, že se adaptér sice automaticky připojuje, ale jen při každém druhém zapnutí! A ať klíček vytáhnu, nebo ho nechám ve skříňce vliv nemá. Tak teď už vůbec nevím...

DSC_0304.JPG
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Uživatelský avatar
Tomin
 
Příspěvky: 580
Registrován: 24 říj 2014, 22:25
Bydliště: moravsko-slovácké pomezí

Re: Audio v NC

Příspěvekod Tomin » 22 led 2020, 23:04

Hlásím Mission Accomplished! Sice jsem zádrhel neodstranil, ale vyzrál na něj. Při prvním zapnutí rádia se Firefly automaticky připojí a ihned pustí Spotify z telefonu. Když pak rádio vypnu klíčem, dioda na adaptéru ještě 10s svítí. V tuto dobu se dá rádio pustit a muzika začne opět hrát. Po deseti sekundách dioda zhasne a už není možné samopřipojení, leda otevřít telefon a ťuknout na zařízení v BT nabídce. No a dnes jsem si všimnul, že po vypnutí rádia klíčem Spotify v telefonu stále hraje (beze zvuku) a zastaví se až po 30s. To mě přivedlo k tomu že Firefly i po zhasnutí diody ještě blůtůtuje, oněch třicet sekund. Existuje tedy jisté magické údobí v rozmezí +10s až +30s, kdy NENÍ možné se k adaptéru samopřipojit. Proto se mi to rozjelo až při druhém pokusu, páč při tom prvním jsem se trefil do tohoto mantinelu. Je to sice jak u blbých, ale stačí pamatovat a bude to fungovat. Stejně tak nesmím zapomínat, že pouhé vypnutí rádia tlačítkem muziku v telefonu nezastaví. Adaptér je stále napájen a zůstává připojen. Což se dá obejít tím, že klepnu na svůj SmartBand náramek a ten přehrávání stopne. Hudba jde do rádia přes AUX, tak odpadá možnost posunovat skladby přes tlačítka na rádiu, ale opět to můžu dělat tím náramkem, aniž bych musel brát telefon do ruky. Tak nakonec mám co jsem chtěl. Na originál NC rádiu mi běží Spotify a zapíná/vypíná se automaticky. Já su tak ščastné! :)

images.jpg
images.jpg (8.92 KiB) Zobrazeno 3996 krát
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Uživatelský avatar
Tomin
 
Příspěvky: 580
Registrován: 24 říj 2014, 22:25
Bydliště: moravsko-slovácké pomezí

Re: Audio v NC

Příspěvekod Jirka » 25 úno 2020, 14:44

Tak jsem to vyzkoušel a funguje na první dobrou parádně :-) V kvalitě zvuku nevidím nějaké problém, prostě vše perfekt!

A s držákem
https://www.czc.cz/iottie-easy-one-touc ... 27/produkt

jsem konečně full wireless :)

Jirka píše:Už pár let si ladím ve Spotify playlist MX-5 Easy Ride :D

Já jsem zatoužil dostat BT do NCFL, která už má jako standard 3,5 mm jack. Koupil jsem toto:
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2995426069

leč zatím nevyzkoušeno. Spolu s držákem s bezdrátovým nabíjením mám za cíl mít telefon zcela wireless. Neustále mne totiž štvalo při každém vysednutí a touze udělat hezkou fotečku či video odpojovat dva dráty.

Jakmile nainstaluju, poreferuju, jak funguje.
Uživatelský avatar
Jirka
 
Příspěvky: 541
Registrován: 05 zář 2014, 08:16

Re: Audio v NC

Příspěvekod rojan » 26 úno 2020, 09:32

Jirko, jaký jsi tedy koupil BT modul? Ten odkaz mi nějak nefunguje... Díky.
rojan
 
Příspěvky: 20
Registrován: 02 črc 2017, 15:39

Re: Audio v NC

Příspěvekod Jirka » 17 bře 2020, 17:52

Divné, mně stále funguje :-)

zkus dát na ali něco jako: 3.5mm Bluetooth 5.0 Adapter Transmitter Receiver Wireless Car Kit

Zkus aktuální model: https://www.aliexpress.com/item/3299542 ... 3ea7cMI0Tl

Nebo pak podle obrázku...
Přílohy
Snímek obrazovky 2020-03-17 v 16.52.14.png
Uživatelský avatar
Jirka
 
Příspěvky: 541
Registrován: 05 zář 2014, 08:16

Re: Audio v NC

Příspěvekod rojan » 18 bře 2020, 13:09

Super, díky. Pořídím taky, za ty prachy :)
rojan
 
Příspěvky: 20
Registrován: 02 črc 2017, 15:39

Re: Audio v NC

Příspěvekod power1000 » 03 kvě 2020, 22:19

Zdravim,
mel bych par dotazu :D
Pokusil jsem dostat BT do mazdy pokud mozno bezbolestne. Mam 06 bez Bose.
Vcera jsem koupil https://www.alza.cz/connects2-bt-a2dp-maz-d5683372.htm, coz vypadalo jako skvele reseni.
Ono to funguje se dvema velkyma ALE.
1) dostupne pod "MEDIA" (AUX) v radiu - tj na volantu nefunguje posun hudby. To bych asi prekous. Posunovat hudbu muzu z hodinek.
2) Bluetooth je NEUSTALE zapnuty. I kdyz je radio a auto vypnute. I po nekolika minutach od vypnuti (schvalne jsem cekal, viz prispevek od Tomina, ze mu to bluetoothuje jeste 30s :)). Zda se mi to ale divny, kdyz radio je vypnute :(

Jelikoz jsem haklivej na baterky, tak mi to fakt vadi, ze by BT mel bezet furt. Ne ze by to baterku vybilo za den, ale principialne mi to vadi. Precejen to neni daily auto, u kteryho se baterka dobiji furt.

Takze otazka na vas, co mate audio link, pripadne GTA modul.
- Tyhle moduly se dokazou vypnout, nebo vam to taky furt sosa baterku?
- A mate to v Bose nebo NEBose radiu?
- Zvuk vam jde pres "MEDIA" nebo pres "CD EX"?
- Tusite, kolik dratku mel ten konektor do zadu do radia? Viz nize

---------------------------------------------

ad 1), je ale zvlastni, ze v popisu na Alze pisou, ze to podporuje AVRCPV1.4, coz by melo umoznovat posouvani skladeb v telefonu. Ale pres volant to ovladat nejde. Napada me, ze to muze byt kvuli malo dratkum. Na fotce to ma 4+2 dratky, ale na videu v case 3:23 https://youtu.be/ihQTSdaanYc?t=203, kde instalujou GTA do NE-Bose radia, je videt, ze jsou 4+4 dratky...to asi bude ten rozdil jestli se to tvari jako externi CD nebo AUX.
Je to tak? Je mozne, ze v tom pripade to i jinak resi napajeni a takovy kit pak baterku nezere po vypnuti radia?
20200503_190455.jpg
4+2


--------------------------------------------

Napada me par alternativ... vratit behem 14 dni tenhle suntsky BT modul do Alzy (pokud nekoho neco mezitim nenapadne) a zkusit to nejak jinak:
a) budget kombo: jack samice (https://www.aliexpress.com/item/3299774 ... web201603_) + USB BT (https://www.aliexpress.com/item/3299542 ... 3ea7cMI0Tl). To by resilo i problem s napajenim...zasuvka zapalovace se vypina sama
b) Poridit neco jako https://www.aliexpress.com/item/3302187 ... web201603_ , kde si napajeci dratky musi clovek zapojit sam...takze by se to dalo udelat tak, aby to startovalo jen s klickem... ale v tom si nejsem moc (spis vubec) jistej kam hrabnout :D
c) GTA kit (docela drahy) nebo tenhle klon z aliexpresu (https://www.aliexpress.com/item/3292048 ... OxSESnDnfU). To uz je teda trochu drazsi reseni (mikrak nepotrebuju)
d) vyresit i problemy s blbym prijmem radia a poridit nejakej after market 2-din radio :?


Tak pokud by nekdo mel nejake napady, jsou velmi vitany :). Mam 12 dni na to vratit do Alzy :D. Diky moc :)
NC 2006, LSD, 118kW, 6q
power1000
 
Příspěvky: 32
Registrován: 06 črc 2018, 10:24
Bydliště: Praha

Re: Audio v NC

Příspěvekod cafe-racer » 04 kvě 2020, 16:26

Doporucuju d) a zaroven mam otazku : vite nekdo o 1-DIN radiu ktery ma v sobe malej displej s podporou carplay ?
Pohybuju se povetsinou zvysenou rychlosti a bez vázy (waze) nedam ani ranu. Rad bych i do Mazdy dal radio, na kterem mi váza pobezi, pokud mozno do 1-DIN velikosti (minimalisticky styl s prihradkou pod radiem). Vysuvne displeje mi prijdou zbytecne komplikovane, to bych sel asi do kompromisu v podobe 2-DIN radia.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer
 
Příspěvky: 824
Obrázky: 1
Registrován: 26 srp 2013, 12:29

Re: Audio v NC

Příspěvekod Safa » 09 kvě 2020, 12:24

Ahoj všem, dokázali byste mi prosím doporučit autoradio/CD přehrávač do NC 2008, aby se to dalo vyměnit kus za kus s originálním BOSE radiem?
Idea je zvládnout výměnu sám (videí na YT je k tomu dost a nepřijde mi to extra náročné) bez nutnosti dokupovat další kabely, aby zároveň fungovalo i ovládání na volantu.
Prolezl jsem web a originál BOSE na prodej jsem prostě nenašel. Takže budu vděčný i za jakoukoliv jinou "na míru" pasující značku s přesným označením produktu, abych to mohl co nejdříve objednat.
Důvodem výměny je odpálená čtečka cédéček - čištění nepomohlo.
Předem díky za vaše tipy.
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Uživatelský avatar
Safa
 
Příspěvky: 1281
Registrován: 08 čer 2015, 00:02
Bydliště: Praha-západ

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků