Zdravím Vás.
Přesto, že je toto vlákno vyhrazeno pro "krásky" členů fóra, dovolím si zveřejnit zde svoji novou radost. Bohužel je aktuálně ve stavu, který má do krásky daleko. Ale doufám, že i s pomocí tohoto fóra, bude na jaře roku 2017 auto vypadat skoro jako krasavice, které zde uveřejňujete. Bude to taková záchranná akce.
No a jak jsem se k emixu dostal ? No, velice jednoduše
Stálo v bazaru na křižovatce, kudy často jezdím. Říkám si, že se snad zajedu podívat, tento typ auta mám moc rád, protože už před časem, jsem vlastnil Fiat Barchetta a mám na to auto jen samé dobré vzpomínky. Rychle jsem mrknul na internet co k autu píšou. Najeto 240 tisíc, koroze karoserie...hmm hmm, že bych si chtěl vrak, co se rozpadá...Ale podle fotek to nevypadalo tak hrozně. Rozjel jsem se tedy na bližší prozkoumání. Bohužel koroze byla ve stádiu masakru, brzdy před smrtí. Nevadí, auto mě přitahuje, tak ho jdu zkusit projet. Vetšina aut s tímto nájezdem by byla vyběhaný šrot, ale tahle emixka se tvářila, jako že ještě nechce na vrakáč. Jízda překvapivě komfortní, nikde nic netlouklo, motor na poslech ok, neškube, jede. Aniž bych věděl k miatě obecně něco víc a aniž bych se do auta vlastně pohodlně vešel, jsem ji koupil. Cena 59.000,- byla přívětivá, auto má hezký hardtop a nové zimní pneu vraník
Takže vlastně super kup. Bylo by mi líto, kdyby ji koupil pán, který se na ni přijel podívat hned po mně, protože ji chtěl jen na doježdění na léto a poté by zřejmě skončila na díly, případně rozřezaná v kovošrotu...
Auto jsem si odvezl k práci s myšlenkou, že se pokusím o uvedení do původního stavu. Až v tuto chvíli sedám k PC a hledám nějakou dobře fungující komunitu.. A našel jsem toto fórum, požádal o registraci, no a už jsem tu
Po několika probděných nocích jsem nasál zlomek potřebných znalostí a až nyní jsem začal zjišťovat, že má auto nějaké nosníky pod motorem, co rády hnijou a podobně. Jestli jsem udělal dobře ? Já jsem přesvědčený, že ano. Okolí si však myslí něco jiného, ale tak je zkusím přesvědčit, že záchrana miaty má smysl. Manželka nejprve nadávala, proč kupuju starý šrot, ale jen do chvíle, než jsem jí dal klíčky, aby se šla projet...
Pokusím se shrnout fakta o autě. Je to NB 1.6 81kW z roku 2000 ve výbavě Social Editino, tedy bez klimy, el. zrcátek, bez centrálu... Vlastně to má jen elektrická okna. Otevřený diferák. Originál kola 15". Správnej oldshool, přesně co jsem chtěl. Po koupi jsem zjistil, že v motoru tak nějak chybí olej, takže jsem dolil cca 2 litry 10W-40 co byl na štítku v motorovém prostroru. Koroze prahů a zadních blatníků ve stavu, že by se daly kusy loupat jako perník z chaloupky. Elektrická anténa funguje
Brzdy jsou taky v dezolátním stavu. No bude to stát asi hodně úsilí, asi i peněz, ale ty chvíle radosti, co to auto umí dát, jsou k nezaplacení. Tak kastle bude asi záhul, ale dlouhé zimní večery to jistí...
Začal bych takto :
1) brzdy komplet, náplně, filtry, rozvody s vodní pumpou
2) nové letní pneu 195/50 R15
3) lepší žárovky H4
budu rád za každou radu