Ahoj klubáci,
tak konečně mám odvahu dát nějakou tu fotku naší NA 1.8ky, mezi vaše vymazlené voňavky (i když k voňavce má ta naše ještě daleko). Dřív jsem si netroufl, protože to byla spíš NA 0.0 protože nejela. Předchozí majitel jí dal totiž pěkně počoudit a totálně ji zadřel (prý jen špatný startér, tvrdil -
).
Nic méně, když jsem ji viděl v chátrající stodole mezi slepicema, tak jsem jí tam prostě nemohl nechat. Stačilo pak jen 350km na laně, bez předních světel, za tmy, v dešti, do toho jedna srnka (budiž jí země lehká). Aspoň jsem zjistil, že dobře brzdí, i bez posilovače sem zablokoval předek. No a pak to trvalo „už jen“ přes půl roku než jsem jí dostal do provozuschopného stavu, ale stálo to všechno za to.
Důvody proč to trvalo tak dlouho byly dva. 1. musel jsem sehnat jiný motor (z 323), v brusírně si ťukaly na čelo když viděli co ten bezmozek na starém motoru dokázal a za 2. jsem kromě MX5ky stavěl s kolegou „Prcka“ elektrovozítko pro volný čas a MX5ka šla do pozadí viz. foto - prostě nezbyl volný čas
Další plány – podvozek, svody a výfuk, když bude nuda tak kompresor atd. Sem tam chci na okruh a trochu si zařádit
Bližší info - původ Kanada tudíž Miata, rv.95, 100t mil, investice v součtu zatím cca 60t.
PS: moc díky za pomoc od všech a doufám že budu moc taky nějak přispět radou či poznatkem a Georgi neboj na manžetu jsem nezapomněl