Andrew´s Red Miata - 1.9 VVT ITB NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Andrew´s Miata - Red NA 94 1.8

Příspěvekod AndrewG » 29 srp 2016, 08:42

4.625
AndrewG

Příspěvekod elektron » 29 srp 2016, 11:51

Tiez si myslim, ze na dialnici resp. pri takejto rychlosti by nemal byt ziadny problem ani s takymto difom a seriovym autom. Nie je to ale uz moc prehnany prevod "do pomala", na bezne jazdenie? Radis aj jednotku ci sa rozbiehas rovno na dvojke?
16 ND ceramic, recaro, bilstein
99 NB 1.8 vvt BP-Z3 turbo, 240hp, VICS, 6speed, 3.6 lsd, ME221, bosch EV14, Koni, brake swap
ex 00 NB 1.8 coldside mp62, 210hp, MS2 MSlabs
ex 90 NA 1.6 116hp
elektron

Příspěvekod AndrewG » 29 srp 2016, 12:28

je to uplne v pohode, dokonca aj na dialnici to vydržala moja polovička.... ono keď ide človek konštantnou rýchlosťou tak to ani veľmi nehučí(výfuk) nakoľko idem s iba jemne stlačeným plynom...každopádne pred dovolenkou mi došiel od reverenta dacat, ktorý som nahodil namiesto tlmeného decatu a to rozdiel spravilo :lol: ale užíval som si to, len keď sme došli na izbu po asi 50km krásnych vlásenkách pričom som to celé išiel na 3ku tak nam dunelo v ušiach :-D ale inak paráda, zmena zvuku niekedy vie potešiť a okrem spektra medzi 4-5tis je to prakticky uplne rovnaké aj hlasitosťou aj zvukom ako pred tým....
Rozbieham sa práve na 1tke furt, keď idem rovno tak prakticky hneď radím 2 (asi pri 3tis ot) ak zatáčam pri rozbiehaní tak to držím dlhšie kvoli difu, ktorý ako správny lamelák buchoce pri nízkych rýchlostiach keď sa mení zaťaženie (radenie, zmena polohy plynu,...)
Ak niečo nie je na denne jazdenie tak je to fakt lamelovy diff, ktorý je proste hlučný ale za to keď už človek ide zákruty a tempo tak to funguje neskutočne dobre a stále po pol roku sa zabávam na tom ako to tlačí nos auta do zákruty pod plynom a keď uberiem tak naopak ide nos von :-)
PS: spotreba v rakúsku 7.5l pri 850km. pritom nejakých 300km po dialnici pri spomínanych cca 5000ot. ostatne užívanie si ciest predpisovými rýchlosťami na ni´ˇzšie kvalty ;) To je proti mojim štandardným 10litrom (aj pri dlhších cestách) u nás na slovensku sakra rozdiel... nehovoriac o cene benzínu v rákusku :roll:
AndrewG

Příspěvekod moah » 29 srp 2016, 12:43

jen dotaz, odkud se dá vykuchat 4,625? měl jsem za to, že nejkratší je 4,3 z NA
moah

Příspěvekod Cromoly » 29 srp 2016, 13:38

AndrewG píše:je to uplne v pohode, dokonca aj na dialnici to vydržala moja polovička.... ono keď ide človek konštantnou rýchlosťou tak to ani veľmi nehučí(výfuk) nakoľko idem s iba jemne stlačeným plynom...každopádne pred dovolenkou mi došiel od reverenta dacat, ktorý som nahodil namiesto tlmeného decatu a to rozdiel spravilo :lol: ale užíval som si to, len keď sme došli na izbu po asi 50km krásnych vlásenkách pričom som to celé išiel na 3ku tak nam dunelo v ušiach :-D ale inak paráda, zmena zvuku niekedy vie potešiť a okrem spektra medzi 4-5tis je to prakticky uplne rovnaké aj hlasitosťou aj zvukom ako pred tým....
Rozbieham sa práve na 1tke furt, keď idem rovno tak prakticky hneď radím 2 (asi pri 3tis ot) ak zatáčam pri rozbiehaní tak to držím dlhšie kvoli difu, ktorý ako správny lamelák buchoce pri nízkych rýchlostiach keď sa mení zaťaženie (radenie, zmena polohy plynu,...)
Ak niečo nie je na denne jazdenie tak je to fakt lamelovy diff, ktorý je proste hlučný ale za to keď už človek ide zákruty a tempo tak to funguje neskutočne dobre a stále po pol roku sa zabávam na tom ako to tlačí nos auta do zákruty pod plynom a keď uberiem tak naopak ide nos von :-)
PS: spotreba v rakúsku 7.5l pri 850km. pritom nejakých 300km po dialnici pri spomínanych cca 5000ot. ostatne užívanie si ciest predpisovými rýchlosťami na ni´ˇzšie kvalty ;) To je proti mojim štandardným 10litrom (aj pri dlhších cestách) u nás na slovensku sakra rozdiel... nehovoriac o cene benzínu v rákusku :roll:

V NA je stejnej svor jako se daval do NB nebo jinej? V cem presne je hlucnej? Pri jizde c nekolika NB jsem zadnej vyssi hluk nepozoroval tak se prave ptam :-)
Cromoly

Příspěvekod AndrewG » 29 srp 2016, 14:54

Prejdi si moje vlakno trosku a pochopis ;-)
AndrewG

Příspěvekod Krivak » 17 bře 2017, 11:17

Ahoj Andrew tak co jak to vypadá s autem? nějaké novinky? zajímá mě to :)
Krivak

Příspěvekod AndrewG » 18 bře 2017, 22:52

nazdar,
som rad ze si to tu oprasil aspon ty, ja velmi nemam cas a uprimne ani motivaciu a chut tu pisat :-D

nieco som zacal konecne robit, (valcovanie blatnikov, stifty, kolesa) caka nas komplet hlava, ITB, vcera dorazila MS2 enhanced, cakam na AEM Xseries z USA, ale asi objednam druhu z UK lebo z usa sa nedockam... :-D a dalsich XY veci co mam rozrobenych ale nemam akosi cas ako by som chcel - nehovoriac o tom ze sameho ma to akosi nebavi, chcelo by to partaka aspon .... proste vela veci co treba spravit a treba na to cas, ale pomaly to nejako davam dokopy.
tento vikend povazujem za velky krok dopredu (nahodene stifty, vyvalcovane blatniky, nahodene kolesa a hlavne som konecne pomeral veci co som potreboval kvôli coiloverom (prekvapko - o tom potom) )

suma sumarum mam robotku tak na nasledovne 3 mesiace takze postupne to tu budem mozno aj updatovat ak bude cas, ak nebude tak pridam aspon nejaku fotku ked bude vsetko hotove a video ked auto bude jazdit....verim ze tych videi s ITB bude dost v tomto vlakne casom...bohuzial je to momentalne tak ze naozaj venujem vsetok svoj volny cas hlavne priatelke a na auto kaslem... ale, zacina jar, takze sa to rozbieha pomaly - tak verim ze sa je na co tesit :)
AndrewG

Příspěvekod PavelS » 19 bře 2017, 01:22

Však si mohl nahodit aspoň fotku stance nation, ne? :)
PavelS

Příspěvekod vhml » 12 kvě 2017, 10:36

Píšeš, že chystáš úpravy hlavy. To už jsi ale dělal loni ne? Plánuješ nějaký další level? Se stejnou hlavou, nebo s jinou a tahle ,,zbyde" ? :-)
vhml

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora