ahoj, jsem tu úplně čerstvý zelenáč na fóru. Tak nějak jsem se rozhodl ukončit svou mnohaletou éru "motorkáře" a chci si koupit Mazdu MX-5, o které si myslím, že mi může nahradit motorku na víkendové ježdění pro zábavu a výlety s maminou...Trávím teď poměrně dost času studováním fóra, inzercí atd.
a už jsem z toho trochu "Janek". Nemám podmínky proto abych se mohl v autě hrabat a rozebírat ho a zase skládat...(garáž ale mám), sháním tedy vůz ve slušném stavu, takový, který mi bude aspoň ze začátku dělat radosti abych pak lépe snášel ty starosti...
. Trochu jsem se vyděsil pročítáním fóra, kdy jsem nabyl dojmu, že všechny MX5 jsou zrezavělé skoro na smrt...
a bez počáteční důkladné ozdravné kůry skoro nepoužitelné. Jsem z Pardubic a tak jsem uvažoval, že se zajedu podívat do blízkého bazaru v Církvici u KH, pak jsem tu ale zachytil někde pár poznámek na tenhle bazar, sice nic konkrétního ale trochu jsem znejistěl . Tady v okénku "hledej" mi to nic nevyhodilo. Jsem z motorek docela puntičkář, tak teď nevím... Určitě bych uvítal pár dobrých rad, případně odkazů. Z venku sám nic tahat nechci a raději bych koupil zde v ČR od někoho solidního, kdo měl svoje auto rád a taky se o něj dobře staral. Samozřejmě si uvědomuji, že nekupuji nové auto ale... Co sháním? MX-5
, spíše NB-NC, motorizace mi vzhledem k absenci závodnických choutek a časté přítomnosti manželky v kabině
je tak nějak jedno. MX5 bude jako druhé auto v rodině(jenom MOJE
). Nejsem už mladík a tak fičury jako klima nebo vyhřívané sedačky by byly fajn ale podmínkou nejsou. Cenové rozpětí neudávám, protože záleží na spoustě okolností a hlavně stavu auta. Cenově jsem trochu v obraze. Budu vděčný za rady,odkazy případně nabídky.