Koupě MX-5 NB-NC

Re: Koupě MX-5 NB-NC

Příspěvekod Renee » 17 říj 2016, 09:24

Já si taky myslim, jediná nepohoda co zažívám v NA pramení z toho že jsem vysoký hovado a pravou nohu mam divně zkroucenou, ale nenapadá mě jedinej problém s komfortem co by mohl vzniknout pro normálního člověka...
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod evlo » 17 říj 2016, 13:07

NAcko je proste stary a rozhrkany, to je, podle me, hlavni duvod nepohodli, plus celkove hlukova izolace. A teda NA sedacky jsou hrozne. Ja jsem tam dal novy, vyssi podvozek a sedacky z NB, takze uz tunning :D, a stejne tam furt vsechno hrka, coz na delsi ceste nastve, stejne tak absence tempomatu.

Ale muze to byt plus, ze si clovek cestu rozvrhne na vic useku, rozne zastavi a pozna nejaka mista co by jinak nevidel.
evlo

Příspěvekod dopr » 17 říj 2016, 17:20

Tak trovna s hraknim bych ve srovnani s novejsimi generacemo pomlcel, protoze takove NCcko me iritovalo pekne dlouho, nez jsem ruzne pazvuky a plastove drnceni v interieru odstranil ;) Nicmene celkovy komfort jizdy je oproti NB (NA) skutecne jinde.

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod elektron » 17 říj 2016, 20:01

evlo píše:NAcko je proste stary a rozhrkany, to je, podle me, hlavni duvod nepohodli, plus celkove hlukova izolace. A teda NA sedacky jsou hrozne. Ja jsem tam dal novy, vyssi podvozek a sedacky z NB, takze uz tunning :D, a stejne tam furt vsechno hrka, coz na delsi ceste nastve, stejne tak absence tempomatu.

Ale muze to byt plus, ze si clovek cestu rozvrhne na vic useku, rozne zastavi a pozna nejaka mista co by jinak nevidel.

Z vlastnej skusenosti NC urcite hrka viac ako NA, porovnaval som vsak auta s priblizne rovnakym najazdom..
A sedacky v NA by som tiez nehodnotil az tak negativne..
16 ND ceramic, recaro, bilstein
99 NB 1.8 vvt BP-Z3 turbo, 240hp, VICS, 6speed, 3.6 lsd, ME221, bosch EV14, Koni, brake swap
ex 00 NB 1.8 coldside mp62, 210hp, MS2 MSlabs
ex 90 NA 1.6 116hp
elektron

Příspěvekod evlo » 17 říj 2016, 22:25

s NC co by melo hodne najeto jsem nikdy nejel. V jednom jsem jel, kde hrkal plast, ale jeden jediny, takze resitelne, jinak to vzdy bylo tichoucke jak nove auto, ono to teda casto nove auto bylo s cim jsem jel :D. Koupit NC a neco me tam hrkat, tak to me prijde fakt nesmyslne.

NB co jsem mel s najezdem nejakych 120 000, tak taky nedelalo ani zvuk, mozna mam to NA nejake rozhrkane, ale s par jsem jich uz jel, takze bych rekl, ze to tak bude mit vetsina.

Jinak jasne, ze s podvozkem co funguje takto https://www.youtube.com/watch?v=5pZFjZf3vI8 to holt hrkat bude.
evlo

Příspěvekod dopr » 18 říj 2016, 09:41

evlo píše:s NC co by melo hodne najeto jsem nikdy nejel.

Moje melo v dobe koupe najeto skutecnych 96000km, coz rozhodne neni hodne ;) Me prijde zpracovani nekterych casi interieru horsi nez u NB. Na nekterych, mene dostupnych a viditelnych mistech se zkratka setrilo a drazsi materialy se nahrazovaly levnym plastem. Nejvetsi problemy jsem mel s plasty, ktere jsou v prostoru, kam se sklapi strecha. U NB je tech mistech koberec a nemuze tam tak vrzat nic.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod evlo » 18 říj 2016, 21:32

To je presne misto co jsem jako jedine na NC zazil rachtajici.

Me proste na NA na pricnych nerovnostech dela hluk vsechno. Ale mam teda stolety pneumatiky. Jinak jsem se na to dneska zameril a fakt to neni tak hrozny jak jsem si myslel, ale obcas se ozve ram strechy, nebo strecha jak o nej rachta, jinak prevazne rezonuje prihradka pod radiem, ktera je vyrvana a neni nijak pridelana a pak rozjebany tapec ridicovych dveri, ale to bude mit kazde druhe NA, NC zadne. Furt si myslim, ze NC a ND budou nejtissi.
evlo

Předchozí

Zpět na Inzerce/bazar