Náhrada tlakoměru - kontrolka a voltmetr

Re: Náhrada tlakoměru - kontrolka a voltmetr

Příspěvekod vhml » 25 říj 2016, 08:48

Na měření voltů :lol:
vhml

Příspěvekod Renee » 25 říj 2016, 09:19

Jo taaaaak!

Ne, já fakt nevím, je nějakej důvod sledovat voltáž? Dochází k nějakým výkyvům v závislosti na něčem, nebo to je prostě kontrola stavu baterie?
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod gramo » 25 říj 2016, 10:28

Před nastartováním tím můžeš zkontrolovat stav baterie, po nastartování alternátor / regulátor napětí nebo taky stav elektroinstalace (jel jsem autem ve kterém zlobí nějaký elektrošotek a má voltmetr na palubce, při zapnutém blinkru rafika poskakuje dle rytmu blikání, ale na varovky výrazně méně)

Jinak voltmetr mám na tomhle: https://www.aliexpress.com/item/3-1A-Du ... 02486.html
gramo

Příspěvekod TeeJay » 25 říj 2016, 12:02

vhml píše:Paráda. Jsem rád, že ta bílá povedla celkem trefit.

Překvapuje mě kvalita fotek. Začínám mít pochybnost, že můj chytrej telefon není tak chytrej jak se tváří a focení mu taky moc nejde :-)

PS.: Taky sis mohl vyměnit tu jednu žárovku podsvícení :-)

Jo, taky z toho mám radost :)

Za kouzlem mých fotek, včetně všech v mém vlákně, stojí Lumia 1020, což byl až do letoška nejlepší fotomobil posledních let co do kvality fotek - senzor 2/3" Carl Zeiss, f/2.2, 41 Mpx, optická stabilizace :) až letošní top modely (ceny 20k+) od Googlu, Samsungu a Applu kvalitu dotáhly až předčily (Google Pixel) mýho dědečka z roku 2013. Samozřejmě se to nedá srovnávat se zrcadlama, ale to je jasný.
1020.jpg

Odfotil jsem s ním loni i letos Island a fakt jsem rád, že jsem tenhle telefon pořídil.
strokkur.jpg

blueberries.jpg

trollafoss.jpg

horn.jpg

Tím končím offtopic :lol:

Žárovka - koukal jsem na ni, ale nechtěl jsem ji vytahovat, protože se jí loupe barva, tak abych ji neoloupal úplně, když nemám náhradní a potřebuju jezdit :) To je klasická T10/W5W jen s červeným potahem, co koupím třeba v Kelly?
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod hoffik » 25 říj 2016, 12:21

chválim bílou barvu a asi o to mam teda taky budu mít zájem no .. :D akorát jsem uplně levej tak se bojim abych to dokázal namontovat :D
jo a chválim fotky z islandu jsou nádherný ! :)
NBFl 1,6
hoffik

Příspěvekod vhml » 25 říj 2016, 12:37

Když to zvládnul namontovat TeeJay, tak už to dokáže kdokoliv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jinak účel voltmetru nijak hlubokou myšlenku nemá. Pokud funguje dobíjení i baterka, tak se na něm nic zajímavého neděje. Ale připřípadných problémech je to velký pomocník.

Jinak někdy od příštího týdne by mohli být k dispozici další kusy.

V nabidce taky tedy jsou:
ˇ
NA - černý podklad , zelený budík
NB - modrý podklad, zelený budík
NBfl - bílý podklad , červený budík

Ještě zvažuju i variantu jen s kontrolkou bez budíku, pokud někoho volmetr uráží.
vhml

Příspěvekod hoffik » 25 říj 2016, 12:48

tak jo přemluvili jste mě :D tak já bych prosil jednu NBFl :D nespěchám na to takže klidně počkat až nás bude víc :)
NBFl 1,6
hoffik

Příspěvekod TeeJay » 25 říj 2016, 14:00

Fakt ta montáž není složitá, naopak jsem byl překvapenej, jak snadno jde přístrojovka rozebrat - a to jsem ji rozebíral poprvé.
K demontáži ti stačí jeden plochej šroubovák (na snažší vycvaknutí kapličky a krycích plastů budíků) a jeden křížák na odšroubování přístrojovky od palubky a na vyšroubování původního tlakoměru. Dost usnadni život, když vycvakneš i plast nad volantovou tyčí - je jen zacvaklej.
Na montáž nového pak 5,5 ořech (není nutný), malej imbus (druhej nejmenší co mám, průměr nevím) a úzký kleště, ale i kombinačkama by to šlo :)
A fakt se hodí magnet, ideálně třeba jen magnetická špička šroubováku, když ti spadne podložka dovnitř, tak si pro ni sáhneš a nemusíš celej panel převracet vzhůru nohama nebo natahovat prsty.

Teď jsem zvědavej na svoje první pájení resistorů na teploměr :lol:
TeeJay

Příspěvekod Smolda » 25 říj 2016, 19:19

Ahoj, jestli bude k mání jeden kousek do NBFL, měl bych taky zájem :)
Smolda

Příspěvekod vhml » 25 říj 2016, 19:53

Jo k dispozici budou, doufám někdy od příštího týdne by snad mohly být. Teď máme zase před velkýma závodama, tak na rovinu nemám chuť ani čas to řešit.
vhml

PředchozíDalší

Zpět na Inzerce/bazar