vhml píše:Jo, ta LEDka v sobě nějaký odpůrek má aby fungovala rovnou jen na připojení.
Nějak se ale ztrácím v tom co ti vlastně celou dobu nejde. Ta ledka tedy?
Diky za postrehy
Ja jsem si VHML voltmetr nejdrive zapojil doma na 12V trafko ktere jsem si predem zmeril El merakem tam bylo cca 12.3V a VHML ukazatel ukazoval 11.8 na stejnem trafu, tak jsem pidipotenciometrem na VHML voltmetru doladil hodnotu k memu El meraku paac tomu asi verim vic
Dobra pripominka s tim altikem, paac mi VHML voltmetr ukazuje prez 14V spise 14.7 v aute. Takze odpor na moji novou jinou (3mm) led budu pocitat na 14V. Jinak funguje mi linearizace, voltmetr, ale nefunguje mi ledka. Rozkuchal jem tvoji ledku, paac me doslo ze tam odpor musi preci byt, byl, ja ho ke sve nove nedal, takze ani svitit nemuze a mozna jsem ji i odpalil. Kazdopadne mi to nefungovalo ani s tvoji LED. Mno dneska pripajim odpor a vyzkousim, jestli to nepujde, tak jsem asi loupnul neco vic v budikach a Allegro to jisti. Nejhorsi ale je, ze porad nevim jak je to mozne a cim jsem to udelal, byl jsem maximalne opratrny, odpojena baterie, vse zapojeno dobre hned napoprve a to me nehorazne vytaci